22 Ekim 2011 Cumartesi

Beslenmenin zararlı gıdaları

-Endüstriyel gıda tüketmeyin.
-Haftada bir kötü gıda yenebilir. Bebek 1 yaşa kadar yemeyecek. Kalsiyumun en iyi kaynağı yeşil sebze ve otlardır. Süt değildir. Hele pastörize sütteki değer çok azalır. 2. en iyi kaynak deniz ürünleridir.
-Her gün en az 30dk gün ışığı alın. D-vitamini alımı olur.

1. Zararlı Süt: 2 yaşa kadar süt içilmeyecek. Bizim Türk insanı genetik yapısında laktoz (süt şekeri) intöleransı vardır. Süt sindirilemeyip barsakta mukus olarak kalır, bu da kansere yol açar. 2 yaşından sonra bebeklerde sütü sindiren laktaz enzimi kaybolur. Pastörize ve UHT ürünler Kalsiyum barındırmıyor. İnekler fabrikasyon üretim yapıyorlar.

Keçi peyniri, doğal yoğurt, açık tereyağı yiyin.

2. Zararlı şeker: çok zararlıdır. Kanser hücrelerini besler. Beyaz, esmek şeker, bir de hazır gıdalar içindeki alışkanlık yapsın diye konan glikoz şurubu içeren besinleri tüketmeyin.

Hazır gıdalar Alüminyum paketleri, katkı maddeleri, boyalar içerir, tüketmeyin. Alüminyum Alzheimer ile ilişkilendiriliyor.

3. Zararlı Beyaz un: Tam buğday veya tam çavdarlı yiyin.
Makarna yemeyin. Bulgur, pirinç, nohut, fasulye açık alın. Makarna beyaz pirinç yerine esmer pirinç ve bulgur yiyin. Ancak tüm kurular ve tahıllarda en az 2 gün 12 saatte bir suyunu her seferinde sadece bir bardak eski su kalacak şekilde döküp üzerine yeni su ekleyerek gazını çıkarın. Son sudan 1 bardağı bir sonraki ıslatmada enzim suyu olarak kullanmak için buzdolabında saklayın.

4. Zararlı yağlar: Sızma zeytinyağı ve hakiki otlayan hayvan tereyağı dışındaki tüm yağlar zararlıdır.

5. Zararlı Et: Dana eti, çiftlik tavuğu, çiftlik balığı tüketmeyin. Bunların organik olanını bulun. Dana eti ve çiftlik tavuğu çok antibiyotik ve ilaç barındırıyor., Köy tavuğu, koyun, keçi eti yiyin. Çiftlik ve dip balığı yemeyin, ağır metal içerirler. Taze küçük deniz balığı yiyin.

6. Zararlı: Mevsim dışı ve sera üretimi sebze, meyve tüketmeyin. Aldıklarınız düzgün görünümlü olmasın, tadı güzel olsun. Ör. İstanbul’daki Kastamonu pazarında doğal ürünler satılıyor.

Pazara gittiğinizde kendi bahçesinde yetiştirdiği ürünleri getiren köylülerden alışveriş yapın.

Doktorumuz Hülya Sonugür'ün anlattıklarından notlarımdır.

Siz de daha detaylı bilgi için www.beslenmebulteni.com'a bakabilir ya da "Taş Devri Diyeti" kitabını okuyabilirsiniz.