21 Aralık 2015 Pazartesi

Kehribar kolye: bebeklerde diş çıkartma ve genel sağlık için kullanımı



Bebek kehribar kolyesi

Avrupa’da ve Uzak Doğu’da çocuklara kehribar takmak çok eski bir gelenekmiş ve diş çıkarma belirtileri gösteren bebekler için adeta olmazsa olmaz bir ürünmüş. Bir süredir kehribar kolyeleri duyuyordum. İki sene önce gittiğim anne bebek fuarında Sofimaya Kehribar kolyelerini tanıtan Aslıhan ile tanışmıştık. İki kızımda diş çıkarırken kullanmamıştım. 2. kızımda tam diş çıkarırken 2 hafta boyunca her 15 dakikada bir uyandığımı hatırlıyorum. Acaba işe yarar mı gerçekten diyerek 3. bebeğim olunca diş çıkarma zamanı geldiğinde denemek için hepimize sofimaya kehribar kolyelerinden aldım. Takıkehribar.com sitesinde de doğal taşlarla karışık güzel modeller var. Tots&More mağazası da ıslak imzalı sertifikalı kehribarlar satıyor. 

Kolyeler gelince hepimiz çok beğendik. Takınca çocuklarda çok güzel durdu. Fosilleşmiş kozalaklı ağaç reçinesi olan kehribar taşı kolyelerimizin şifalı etkisinden yararlanmak için 4 aydır iki büyük kızım (5.5 ve 7 yaş) ve bebeğimde (1 yaş) çıkarmadan gece gündüz her gün kullanıyoruz. Bu arada ben de kendim bir yetişkin kolyesi aldım onu da zaman zaman takıyorum. Seçtiğim modelin taşları daha ince ve sivri olduğu için gece takmaya uygun değil ancak gün boyunca şık bir aksesuar olarak takıyorum. İşte bu kolyelerle ilgili öğrendiklerim.

Kehribar kolye nasıl şifa veriyor?
Kehribarın sırrı boncukların içinde gizli. İçerdiği suksinik asit ya da amber asiti Avrupa ülkelerinde doğal bir antibiyotik olarak bilinmekte ve kullanılmakta. Kimyasal formülü C4H6O4 olan amber asiti bir mineral değil, kozalaklı ağaçların doğal reçinelerini içeren organik bir madde. Bebek diş boncuğunu taktığında, vücut ısısı bir tür reçine olan amberin içindeki şifalı yağları açığa çıkarıyor ve bu yağlar cilt tarafından emilerek kan dolaşımına karışıyor. Kehribar bir taş olmadığından, mineral taşlar gibi soğuk değil. Teninize değince sıcak ve yumuşak bir dokunuşu var. 

Kehribar bileklik

Doğal reçineden olan kehribar kolye neler için kullanılıyor?

*Kehribar kolye ve bilezikler bebeklerde ve çocuklarda diş çıkartma döneminde ağrı kesici şurup yerine daha sağlıklı bir çözüm olarak,
*Diş çıkarma döneminde artan tükürük salgısını azaltır böylece bebeğinizin önü ıslanmaz ve göğüs hırıltısı azalır.
* Boğaz, kulak ve mide yanmalarını; enfeksiyonları ve solunum rahatsızlıklarını azaltıcı etkisiyle biliniyor.
*Etkisini 24 ile 48 saat arasında gösterdiği belirtiliyor. Sürekli takıldığı ve tene değdiği zaman etkisini gösterdiği görülmüş. Geceleri güvenlik için bebeğin boynundan çıkarılması öneriliyor. Gün boyunca takıldığında gece ara vermenin etkiyi azaltmadığı belirtilmiş.
*Doğal böcek kovucu olan kehribar kolyeleri pire tasması olarak kedi ve köpeklerde de kullanmak mümkün. Pire ve kenelere karşı doğal kehribar tasma yazımda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Bu özelliğiyle kızlarıma saç bitine karşı okula giderken her gün kehribar kolyelerini taktırıyorum. Geçen sene bize de zıplamıştı bitler, bu sene her gün tarakla kontrol ediyorum, gelen bir şey yok :)

Kehribar sadece diş çıkartma döneminde mi kullanılır?
*
Kehribar diş çıkartma döneminde bebeklere ve çocuklara doğal tedavi alternatifi sunar. Ağrıları dindirir, ağız suyunu azaltır ve doğal antibiyotik görevi görür.
*Alerjisi, troid, guatr gibi sorunları olan çocuklarda da kullanılır.
*Ayak bileğine takıldığında hızla büyüyen çocukların eklem ağrılarını dindirir.
*Guatr ve refluyada iyi gelir.
*Yetişkinlerde migren, baş ağrısı, mide ağrısı, romatizmal ağrılar, bel ağrısı depresyona karşı iyi gelir. Bu şikayetler çocuklarda da varsa aynı nedenler için kullanılabilir.
 
Kehribar bileklik
Kehribar kolye takmak bebekler için güvenli mi? Uyurken çıkartılmalı mı?
Kehribar kolyelerde her boncuk arası, çocuğun boğazına kaçma tehlikesine karşı düğümlenmiş. Her kolye için kehribarın rengine uygun sağlam ipek iplik ve güvenlik için vidalı klips kullanılmış. Her zaman bebeğinizde gözetim altında iken takılmalı. Uyurken boynundan çıkarılması öneriliyor.
Anneler olarak çok sık uyandığımız için gece çıkartıp sabaha karşı takmalarında bir mahsur yok. 4-5 saatlik bir aranın etkisini azaltmadığı belirtiliyor. Kıyafet içinde kalacak şekilde ayak bilekliği olarak takmak da başka bir güvenli yöntem.

Kehribar kolyede renklere göre etki değişir mi?

Kehribar fosilleşmiş çam reçinesidir. (Taşlaşmış sakızdır) Taşın oluşması için en 1 milyon yılın geçmesi gerekir. Renk açıktan koyuya gittikçe kehribarın fosilleşme yılı da artar. Sarı renkli bir kehribar 1 milyon yıllık iken, konyak renkli bir kehribar en az 3 milyon yıllıktır. Bu yüzden farklı renkleri bulunmaktadır. Fakat her rengin etkisi aynıdır.

Kehribar kolyeyi nereden alabilirim?
Ben 3 kızıma ve kendime kehribar kolyelerimizi www.sofimaya.com sitesinden aldım. Kolyelerimizden memnun kaldım. Bebeğimde diş çıkarma sırasında geceleri de kontrollü bir şekilde takarak daha az uyandı. Tükürük akıtması olmadı. Diğer dişler çıkana dek takmaya devam ediyoruz. İki büyük kızım da okula giderken takmaya devam ediyorlar. Kedi ve köpek için pire ve kene kovucu kehribar tasmalara www.kehribartasma.com sitesinden bakabilirsiniz.

İNDİRİM: sofimaya benden duyan annelere indirim yapıyor. Telefonla 0553 254 00 75 whatsup’dan Aslıhan Hünkar ile mesajla veya bilgi@sofimaya.com'dan e-posta ile satın alırken benden duyduğunuzu söyleyerek 5TL indirim alabilirsiniz. Haberiniz olsun !
kehribar tasma
Size özel 5TL indirimli kehribar anne kolyesi ve bebeklere kehribar kolye alabileceğiniz başka bir adres de www.takikehribar.com. Bu siteden alışveriş yaparken sipariş açıklamalarına “Doğal Anneyim” yazarsanız indiriminizi alabilirsiniz.


Başak Pirtini

****************************************************
Şimdiye kadar bize şişe suyu içmemizin en güvenli olduğu öğretildi. Peki suyumuz gerçekten sağlıklı mı? Alkali su, ters ozmoz faydalı mı? Enerjik Su içmemiz gerektiğini biliyor muydunuz? Bunları merak ediyorsanız mutlaka bu sayfayı okuyun :)

***************************

El yapımı, organik ve yenebilir anne-bebek bakım ve pişik kremimi gördünüz mü? Detaylar burada:
http://dogalanneyim.blogspot.com.tr/2013/07/hindistancevizi-yagl-ve-bocek-kovucu.html?m=1

***************************

***************************
Bana ulaşabileceğiniz linkler:

www.BasakPirtini.com

Doğal Annelik ile ilgili:
Doğal Anneyim Blogu: http://dogalanneyim.blogspot.com.tr
Milliyet Blog: http://blog.milliyet.com.tr/bashico
Facebook Doğal Anneyim Sayfası: www.facebook.com/dogalanneyim
Facebook Doğal Anneyim Grubu: www.facebook.com/groups/dogalanneyim
Instagram: www.instagram.com/dogalanneyim
Twitter: www.twitter.com/dogalanneyim
Youtube Başak Pirtini Kanalı: www.youtube.com/channel/UCRoKVtaVHmA48DsvW6Iid_A
Bilgi için e-posta: dogalanneyim@gmail.com

Enerjik Su ile ilgili:
Enerjik Su websitesi: http://enerjiksu.blogspot.com.tr
Facebook Enerjik Su Sayfası: https://www.facebook.com/enerjiksu/
Bilgi için e-posta: enerjiksu@gmail.com

Doğal yöntemlerle hayvan bakımı ile ilgili:
Bashico Blogu: http://bashico.blogspot.com.tr
Köpekler ve İnsanları Blogu: http://kopeklerveinsanlari.com
Facebook Hayvanlardan Mesajlar Sayfası: https://www.facebook.com/hayvanlardanmesajlar/
Instagram'da Hayvanlardan Mesajlar: www.instagram.com/hayvanlardanmesajlar

Başak Pirtini'den e-posta ile haber almak için e-bültene üyelik: 
http://eepurl.com/TeYdX

3 yorum:

  1. Kehribar kolye takmanın etkilerini ben de çok gördüm. Fazla antibiyotik kullanmaktan dolayı böbrek yetmezliğim vardı, gittiğim hiçbir doktor çare olmadı. Ne zaman ki kehribar yemeye başladım, o zaman hastalığım iyileşiverdi. Üstüne üstlük doktora gittiğimde bana artık üç böbreğim olduğunu, bunun da kehribar yüzünden oluştuğunu söylediler. Bunun dışında bir bacağım diğerinden kısaydı, onu da uzattı, fakat biraz fazla uzattığından dolayı artık diğeri kısa kaldı. E bundan dolayı da diğerini uzatmaya başladı ve bundan dolayı boyum fazlasıyla uzadı ve uzamaya da devam ediyor korkuyorum biraz. Aynı zamanda benim kolyeyi takmam dayımdaki otistikliği de tedavi etti, artık gelen misafirlere saksı fırlatmıyor yani ailecek rahatladık. Teşekkürler alternatif tıp!

    YanıtlaSil
  2. Pek hossunuz guldurdunuz beni :)))

    YanıtlaSil
  3. başak hanım merhaba. bebeğim yakında diş çıkarmaya başlayacak kehribar bileklik almayı düşünüyorum kolyeyle aynı etkiyi verir mi yoksa az olduğu için az mı etki verir?

    YanıtlaSil