30 Haziran 2014 Pazartesi

Artık b-fit'te çocuklarınızla birlikte spora vakit ayırabileceksiniz



b-fit çocuk jimnastiği
Okul hayatım boyunca yıllarca milli buz patenci olarak spor yaptıktan sonra üniversitede sadece kendimle yarışabileceğim sporlar aramaya başladım. Üniversite sırasında binicilik (engel atlama ve dresaj), yoga ve aikido yaptım. Şimdi çocuklar doğduğundan beri ancak onların peşinde ve dışarıda koşturmak dışında spor aktivitem kalmadı. Evde kendi kendime başladığım egzersizleri de bir süre sonra kolayca tembellik edip bırakabiliyorum.

Şehirde hızlı ve koşturmaca dolu bir hayat sürüyoruz. Çocuklar, iş, okul derken pek çoğumuz kendimize ve spora vakit ayıramıyoruz. Özellikle benim gibi yakın arayla iki çocuk doğurup evde herşeyiyle kendisi ilgilenen anneler için spor ikinci plana kolayca atılabilen bir lüks. Bazı büyük spor salonları üye ailenin çocuklarla beraber gitmesine imkan tanıyor, çocuklara ayrılan bölümde iki saat kadar özel ablalar bakıcılık yapıyor.

Son çare çocukları spora alıştırmak hatta onlarla birlikte spor yapmak. Benim gibi çocuklarımla spor yapayım diye düşünen anneler için yeni bir alternatif spor merkezi ile tanıştım: b-fit. İlk olarak bir ikiz annesi arkadaşım orada spora başlamış ve doğumdan sonra üstüne yapışan kilolarını haftada 3 gün 30 dakikalık antremanlarla ve sağlıklı beslenmeyle vermeye başlamıştı. Ben de evimizin yakınındaki b-fit’e konuşmaya gittim.


b-fit Göztepe
b-fit, Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi temasıyla, başta Bedriye Hülya olmak üzere tamamı Türk kadın girişimcilerin ortaklığıyla kurulmuş bir sosyal firma. Misyonu, kadınlara spor yapma alışkanlığı kazandırmak, kadınlara istihdam yoluyla ekonomik özgürlük sağlamak ve kadınların sosyalleşmesine destek olmak. Kazancını kendi devamlılığı ve toplum yararına sahip olduğu misyon için kullanıyor. Franchise vererek büyüyen b-fit şuan Türkiye’nin 52 ilinde 210’dan fazla merkeziyle hizmet veriyor.

Günde 30 dakika ayırarak kadınlara özel uygun fiyatla spor imkanı sağlayan b-fit Göztepe merkezinin sahibi sevgili Duygu Aynur Tunçel ile tanıştığımda Doğal Anneyim blogumun ve facebook grubumun sıkı takipçilerinden olduğunu duyunca çok mutlu oldum. Duygu Tunçel ODTÜ Kimya’yı bitirdikten sonra bir ilaç firmasında çalışmış. b-fit ile tanıştıktan sonra kadınlara ve toplum sağlığına verdiği hizmetin kendi yapmak istediği çalışmalara çok uyduğunu düşünerek işinden ayrılıp b-fit’in Göztepe şubesini açmış. Evinde ve spor salonunda özellikle ekolojik ürünleri kullanan ve doğal beslenmeye önem veren Duygu Aynur Tunçel aynı zamanda bir sağlıklı yaşam koçu ve salonunda kendisine danışanlara danışmanlık veriyor. Girişimci doğal anneleri blogumda tanıtmak ve destek vermekten mutlu oluyorum. Bu bağlamda Duygu Aynur Tunçel ile b-fit'i doğal anneler için dinledim ve konuşmamız üstüne b-fit'e gelen doğal annelere özel bir indirim yapmayı kabul etti.


b-fit Göztepe sahibi doğal anne Duygu Aynur Tunçel

b-fit’i diğer spor salonlarından ayıran özelliklerini Duygu Aynur Tunçel şu şekilde anlatıyor:

"Aletler tamamıyla hidrolik ekipmanlardan oluşuyor. Kendi kas gücümüzle çalıştırıyoruz, vücudumuzun itme çekme kuvvetine dayanıyor. Yani ne kadar hızlı olursak makine o kadar ağırlaşıyor.

Makine aralarında da aerobik hareketleri yapıyoruz ve mutlaka alanında uzman bir antrenör size eşlik ediyor.

Bu sistemle, vücudun her noktasının verimli bir çalışma yapılarak 30 dakikada kişinin ihtiyacı olan günlük sporu sağlayabileceği kanıtlanmış. 30 dakikalık program hızlı sonuç almak için kardiyo, kuvvet çalışmaları ile en çok kalori yakmayı hedefliyor. Minimum sürede maksimum verim alınıyor. Çalışma sistemi dairesel istasyon tekniği  (circuit training) olarak geçiyor ki bu da araştırmalara göre en fazla yağ yaktıran egzersiz sistemi. Makinalardaki sıkılaşma egzersizleri de tamamlayıcı oluyor. En önemlisi istenilen vücuda sahip olduktan sonra sporu bırakmamak ve sağlığımızı korumak.

Fiyatlarımız çok ekonomik, üyelik süresi uzadıkça fiyat daha da ekonomik oluyor. Temel amaç kadınların sporu yaşam biçimi haline getirmelerine yardımcı olmak.

Butik bir hizmet vererek üyelere kendilerini özel hissettirmek ve mutlu etmek en büyük gayemiz.

Sadece kadınların ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış bir spor sistemi ile sağlıklı hayat sunmanın yanısıra bir yaşam merkezi olarak da hizmet veriyoruz. Ücretsiz spor, beslenme, kişisel gelişim seminerlerimiz, çeşitli workshoplarımız, piknik, parti gibi eğlenceli aktivitelerimiz ile hem kadınlarımızın kişisel gelişimine hem de sosyalleşmelerine destek oluyoruz.

Programdan sonuç alabilmek ve incelmek için haftada en az 3 gün 30 dakika b-fit spor programına katılmak gerekli, 6 güne kadar sınırsız faydalanılabiliniyor, sadece Pazar günleri kapalı.

Spor programında temel b-fit sistemi yanısıra pilates, hamile pitatesi, yogalates, yoga, zumba, çocuk jimnastiği, oryantal ve her zaman özel antrenörle çalışma imkanı var."

B-fit üyelerinin mutluyum köşesi
Spor yapan kadınlar 1 ayda toplam ne kadar inceldiler yıldızlarına başarılarını yazıyorlar
Duygu Aynur Tunçel bir b-fit merkezi yönetmek hakkında şöyle diyor:
İşin en güzel tarafı insanlarla sağlıklı yaşam sunabildiğim bir işe sahip olmak ve bundan faydalanan insanları gördükçe mutluluk duymak.”

Her b-fit seansında özel antrenörle birlikte çalışıyorsunuz
Biz çocuk jimnastiğini denedik. Kızlarım derste epey eğlendiler. B-fit çocuk jimnastiği eğitmeni, Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu Antrenör Serpil Şimşek Çocuğun kendi hareket eğitimi, psikomotor gelişimi için atletizm ve jimnastik gereklidir diyor.


Kızlar temel jimnastik adımlarını öğreniyorlar

Şimdi de sıra hayvan yürüyüşlerinde
Çocuk jimnastiği dersinde amaç çocukları oyunu kullanarak sporla kaynaştırmak.
Isınma ile başlayan programda çocuklar doğru beden duruşu, temel adım, temel jimnastik yürüyüşleri, temel hayvan adımları, öne ve arkaya takla çalışılıyor. İlerleyen derslerde çocuğun gelişimine göre çember, amut takla, überşlak, kartvil, flick flack takla gibi daha ileri jimnastik hareketleri öğretiliyor.

Kızlar esneme hareketleri yapıyorlar


Bu derslerin profesyonel jimnastik kursları ile farkını sorduğumda Serpil öğretmen ailelere şunu öneriyor:

Aileler çocuğun ve kendilerinin profesyonel jimnastik isteyip istemediğine iyi karar vermeli. Profesyonel jimnastik büyük vakit ayırmayı, çok ciddi disiplinli ve kondüsyonlu çalışmaları, beraberinde ciddi bir diyeti gerektiriyor. Bizim jimnastik kursumuzda ise bu sıkıntılara girmeye gerek yok, turnuvalara hazırlamıyoruz. Ancak evde çok vakit geçiren ve hareketsiz kalan çocuklara düzgün ve sağlam durmayı, spor yapmayı öğretiyoruz.

İlk köprü denememiz
Takla atmayı öğreniyoruz


Doğal Anneyim blogunu eğer Göztepe, Kadıköy civarında takip ediyorsanız, b-fit Göztepe şubesine gelenler için Duygu Aynur Tunçel, Doğal Annelere 1 ay, 3 ay ve 6 aylık üyeliklerde % 10 indirim ve normalde 1 gün deneme hakkını 3 gün olarak veriyor.
Bu doğal annelere özel indirimleri ve deneme günlerini almak için Doğal Anneyim üzerinden b-fit’i bulduğunuzu Duygu Aynur Tunçel’e söylemeyi unutmayın.

***Doğal Annelere özel indirim diğer b-fit merkezlerinde de geçerli mi?
Duygu Aynur Tunçel diğer b-fit merkezilerinde de Doğal Annelere indirim almak için merkez ile konuşuyor. Size yakın yerdeki b-fit merkezinden indirim hakkında bilgi almak için lütfen 0216 566 24 25 no’lu telefondan Duygu Hanım ile iletişime geçin ve e-postanızı bırakın.***

b-fit Göztepe
Adres: Mazharbey Cad. Evsan Sok. No:6 Evsan Apt. D:1 Göztepe, İstanbul
Tel: 0216 566 24 25, Genel Merkez Tel: 0216 700 22 17
www.b-fit.com.tr istanbulgoztepe@b-fit.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder