10 Şubat 2015 Salı

A’dan Z’ye BENTONİT KİLİ

Bentonit kili

Günümüzün toksik dünyasında hayatımıza sokmamız gereken önemli bir doğal mucize olan bentonitten bahsetmek istiyorum. Toksinlerin vücudumuza girmesini her ne kadar doğal beslensek, doğal yaşasak da önleyemiyoruz. Havadan, sudan bir şekilde alıyoruz. Bir senedir evde bentonit kilini çeşitli şekillerde kullanıyorum. Bu yazımda size bentonit nedir ve ne işe yararı aşağıdaki başlıklar çerçevesinde anlatmak istiyorum. Devamındaki bloglarımda bentoniti günlük hayatta kullanabileceğiniz tarifler veriyor olacağım :)

Kalsiyum bentonit kili nedir?
Eğer hayatınızda bunlarla etkileşim halindeyseniz sağlığınız tehlike altında...
Hiç bir doktor size bunlardaki toksinlerden kaçmak için toksisite testi önderdi mi?
Toksinlerle ilişkisi olan bazı hastalıklar ve rahatsızlıklar
Devamlı detoks halinde yaşamak
Bentonit kilinin kullanıldığı alanlar
Bentonit kili nasıl etkileşiyor?
Bentonit kilinin özellikleri nedir?
Bentonit kili nasıl elde edilir?
Bentonit kili hakkında ilginç bilgiler
Bentonit kili satın almak için...


Kendimi bildim bileli doğal sağlık ürünlerine karşı büyük ilgim var. Özellikle okuduğum ve faydalı olduğuna inandığım ürünleri alıp kendi üstümde denemek en büyük zevkim. Bu merakla yaklaşık bir sene önce yabancı sitelerde gördüğüm bentonit kilini amazondan ısmarladım. Okuduğum makalelere göre bentonit kilinin iyi gelmediği şey yok gibi. Ben ilk denememi ilk önce barsaklarımı detokslamak için toz halinde kili su ile karıştırıp içerek yaptım. Sonra sıra diş macununa geldi. Büyük kızım Melisa bu diş macununu o kadar çok sevdi ki her seferinde yiyor. Tabii içinde sadece yenebilir şeyler olduğu için bu sorun olmuyor :)

Derken bir gün Doğal Anneyim Facebook grubumda bentonit kilinin Türkiye’de de çıkarıldığını öğrendim. Hem de bu kili tanıtan benim gibi doğal yaşamaya önem veren bir anneydi :) Buna ne kadar sevindiğimi anlatamam. Bentonit kilinin özelliklerini okudukça siz de eminim benim gibi hissedeceksiniz. 

Kalsiyum bentonit kili nedir?

Bentonit konusunda uzman ve 20 yıldır hayatının hemen her alanında bentoniti kullanan Living Clay “Yaşayan Kil” kitabının yazarı Perry A. kitabında şöyle diyor:

“Gezegenimizde mevcut olan tamamen doğal bir madde olduğunu ve bu maddenin size gerçekten şifa verdiğini ve tedavi ettiğini söylesen ne dersiniz? Peki yine bu maddenin birden fazla tedavide kullanıldığını ve hiç bir yan etkisi olmadığını söylesem. Mesela bu maddenin vücudunuzda her türlü hastalığı, zararlı bakterileri, parazitleri, kimyasalları, toksinleri hatta virüsleri temizleyebildiğini söylesem. Çok imkansız görünüyor di mi?

“Bahsedeceğim şeyi, her gün sulandırılmış şekilde yiyor ya da içiyorum. Yaralarım, çürüklerim ya da kaşıntım olduğunda sulandırarak üzerlerine sürüyorum. Duş alırken vücuduma, saçımı yıkarken şampuanımla birlikte kullanıyorum. Kısacası hayatımın her alanında kullanıyorum. Kullandığım şeye tüm kalbimle inanıyorum. Bu mucizenin adı kalsiyum BENTONİT.”

“Yeryüzünde kalsiyum Bentonitin yapabildiklerini yapabilecek doğal başka bir madde daha yoktur...”


Eğer hayatınızda bunlarla etkileşim halindeyseniz sağlığınız tehlike altında...
Hayatımızdaki toksinler


Bazı İçme ve Şebeke Suları, Gazlı İçeçekler, Alkol, Bazı Uzun Ömürlü Meyve Suları ve Sütler ▪ Organik olmayan, GDO’lu ve diğer İşlenmiş Hazır Gıdalar ▪ Hormonlu Sebze ve Meyveler ▪ Sodyumlu Tuzlar ▪ Sigara Dumanı ve Hava Kirliliğinin yoğun olduğu yerler ve hatta Ofisler ▪ Aşılar ▪ Antibiyotikler ▪ İlaçlar ▪ Bebek Pudrası ▪ Deodorantlar ▪ Oda Spreyleri ▪ Naftalin ▪ Tomografi Cihazı ▪ Mikrodalga ▪ TV, Cep Telefonu benzeri elektronik eşyalar ▪ Baz İstasyonları ▪ Plastikler, Naylonlar ve Diğer Petrol bazlı ürünler ▪ Bazı kumaşlar ve dolayısıyla Tekstil Ürünleri ▪ Cilt Sıkılaştırma ve Antiseptik kremleri ve hatta bazı Merhemler ▪ Böcek İlaçları ▪ Boyalar ▪ Kimyasal bileşimli Temizlik Malzemeleri ▪ Sodyum Sülfatlı, Floritli Diş Macunları ve hatta kalıp sabunlar ▪ Civa (Amalgam) Diş Dolguları ▪ Büyük ve Derin Su Balıkları ▪ Konserveler ▪ bazı metal araç gereçler…

Hiç bir doktor size bunlardaki toksinlerden kaçmak için toksisite testi önerdi mi?


Dışarıdan ve içten maruz kaldığımız toksinler vücudumuzun arındırabileceğinden fazla olunca birikim oluyor. Bana şimdiye kadar rahatsızlıklarım için toksisite testi öneren hiç bir doktora rastlamadım :(

Yukarıdaki toksinlerle ilişkisi olan bazı hastalıklar ve rahatsızlıklar


Çoğu Kanserler Kısırlık
Ayak Kokusu
Beyin Hasarları
Serebral Palsi
Zehirlenme    
Kronik Baş ağrıları
Karın Ağrısı
İşitme Kaybı
Görme Kaybı
Parkinson Hastalığı
Geçmeyen Yaralar    
Kas Krampları
Mide Bulantısı
Genetiksel Bozukluklar
Alzheimer Hastalığı    
Kusma
Yorgunluk
Konuşma Zorluğu
Doku Hasarları    
Kötü Nefes
Romatizma
Çeşitli cilt problemleri
ve sayısız rahatsızlıklar…

ÇÖZÜM: Devamlı detoks halinde yaşamak

1. adım:
Detoks için ilk etapta dışarıdan gelen toksinleri kesmemiz gerekiyor. Bunlar arasında temiz, doğal ve organik gıdalarla beslenmek, evdeki temizlik ve bakım ürünlerini doğallaştırmak var. Ancak bunu devamlı yapmaya çalışmak hem zor hem de pahallı bir yöntem.

2. adım:
İkinci etapta vücudumuzda detoks yapan organları temizlememiz ve toksinlerin dışarı atılmasını sağlamamız gerekli. Toksin atan bazı besinleri tüketmek, sarımsak, soğal, yeşillikler, ilaçsız böğürtlen, çilek, yabanmersini gibi meyvelerin küçük çekirdekleri, su yosunları...

Eğer size sadece bentonit kili kullanarak kendi bedeninizi ve hatta hayvanlarınızı bile ağır metal, radyasyon ve toksinlerden arınabileceğinizi söylesem ne dersiniz?


Bentonit kilinin kullanıldığı alanlar


İşte bentonit kilinin iyi geldiği rahatsızlıklar:

* Vücudun kimyasal, toksin, bakteri, virüs, aflatoksin ve serbest radikallerden arındırılmasında
* Civa ve kurşun gibi ağır metallerin vücuttan atılmasında ve Otizm ile mücadelede
* Diş ve diş eti temizliğinde, ağız yaralarında
* Baş ağrısı, göz yorgunluğunda
* Erken yaşlanma, kırışık ve selülitlerde
* Egzema ve sedef hastalığı gibi ciddi deri hastalıkları
* Sivilce, böcek sokmaları, siğil ve mantar gibi cilt sorunlarında
* Enfekte yaralar, kaşıntı ve yanmalarda
* Kemik ve kas hasarı, romatizmal rahatsızlıklarda ve karpal tünelde
* Kronik bel ağrıları, miyozit, tendinit, fibromiyalji sendromları, yumuşak doku ve hareketsiz kalma durumlarında
* Sindirim sistemi ve barsak rahatsızlıklarında (Reflü, ülser, kusma, ishal vb.), parazitler ile mücadele ve kolon temizliğinde
* Karaciğer problemlerinde, bağışıklık sistemin güçlendirmede
* Radyasyon ışımalarının olumsuz etkilerini engellemede ve etkilerini azaltmada
* AIDS (HIV virüsü), kuş gribi ve insan gribinde

Peki bentonit kili nasıl etkileşiyor?


negatif (-) iyon yüklü bentonit kili

1) Bentonit kilinin diğer killerden ayrılan özelliği zengin montmorillonit içeriği şişme kabiliyetine sahip olması ve su içinde süspansiyon haline geldiğinde ortama çok yoğun miktarda NEGATİF (-) İYON salmasıdır.





pozitif (+) iyon yüklü toksinler



2) İnsan sağlığını tehdit eden solunan havadan içilen suya kadar her şeyde bulunabilen ağır metal, virüs, toksin, bakteri ya da radyasyon gibi tüm maddeler POZİTİF (+) YÜKLÜ İYONLARDIR.



pozitif (+) ve negatif (-) iyonları birbirini çekmesi


3) Bentonit kili su ile sıvılaştırılarak cilt yüzeyine uygulandığında veya saf haliyle içildiğinde ortama negatif iyon salarak pozitif iyonları yani toksinleri kendine bir mıknatıs gibi bağlar. 


toksinlerin kil yardımıyla içeriden dışarı atılması


4) Cilde sürülen kil durulandığında veya içilen kil dışkı yoluyla atıldığında vücuda giren zararlı moleküller de yok edilebilir ve sağlıklı olmak için iyi bir detoks gerçekleşmiş olur.
 



Bentonit kilinin özellikleri nedir?


bentonit kili
Detoks Etkisi: Toksinleri bağlayabilme ve sonrasında bunları vücut dışına atabilme özelliği gösterebilmesi

Dengeleme: Homotetik özelliği ile vücudu denge durumuna getirmeye yardımcı olabilme özelliği

PH Balansı: PH seviyesinin 9’un üstünde olması ve bu sayede Vücut PH’ını hafif alkali tutmaya yardımcı olabilmesi

Canlandırma: Vücudun kan akışını, oksijen seviyesini ve hücre onarım hızını arttırmaya yardımcı olabilmesi

Mineralli yapısı: Vücuda yararlı çok sayıda ve çeşitli iz mineralleri (kalsiyum, potasyum, magnezyum vs.) barındırabilmesi

Çekim özelliği: Pozitif yüklü parçacıklar için Negatif yüklü elektrik çekim özelliği gösterebilmesi, jel kıvamına geçtiğinde çekim gücü kapasitesinin çok fazla artabilmesi.

Parçacık yapısı: Kredi kartı şeklinde parçacık yapısı olması ve böylelikle yüzeysel elektriksel çekim gücünün yüksek olabilmesi, nano boyut parçacık yapısı ve buna bağlı olarak hacimsel olarak ta pozitif yükü çekme gücü gösterebilmesi.

Bentonit kili nasıl elde edilir?

Uzmanlara göre, doğada saf formda % 100 zenginlikte Montmorillonit mineralli Bentonit kili bulmak neredeyse imkansızdır. Genellikle % 50-60 zenginlikte mevcutken, çok sınırlı sayıda olmak üzere bazı bölgelerde % 70-80 zenginlikte bulunabildiği belirtilmektedir. Ancak bu zenginlikte killerin bile sağlıkta kullanıma uygunluğun sağlanması ve detoks etkisinin arttırılabilmesi için çok özel işlemlerle, hiçbir kimyasal kullanılmadan saflaştırılması gerektiği bildirilmektedir. Üstelik saflaştırma esnasında hiçbir kıyma ve öğütme işlemine de maruz kalmamalıdır. Aksi halde yabancı madde de öğütülecek ve gerçek anlamda saflaştırma işlemi gerçekleşmiş olmayacaktır. Gerçek saflık için uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biri ki çok maliyetlidir, özel santrifüj tekniğiyle yapılan karıştırma, peşinden yabancı maddeleri çökeltme ve sonrasında uygulanan mikron düzeyinde ince filtrasyon işlemleri olduğu ifade edilmektedir. Bu şekilde saflaştırılmış yaşayan kil, sağlıkta kullanım ve detoks etkisi açısından diğer killere kıyasla çok farklıdır. Ağız yoluyla yapılan dahili detoks uygulamalarında bile hiçbir değişime uğramadığı için vücuda herhangi bir yan etkisi ve zararı olmadığı belirtilmektedir. Aksine, moleküler bütünlüğünü koruyabilme, parçalanmadan ve vücut içinde sindirilmeden pozitif iyonları bağlama ve vücuttan atabilme özelliği gösterdiği işaret edilmektedir. 

Bentonit kili hakkında ilginç bilgiler

* Massachussetts Teknoloji Enstitüsünde mineralog Robert T. Martin’in BİR GRAM BENTONİTİN 800m² yüzey alanına sahip olduğunu gözlemlediğini,

* Eski Tarihlerde, Amorjiyonlar, Aborjin ve Güney Amerika yerlileri gibi toplumların, tedavilerinde sıklıkla bentonit kullandığını, yine Kızılderililerin (Amerika Yerlileri) ciddi hastalıkları tedavi etmede bentoniti kullandığını ve bentoniti ‘Ee-Wah Kee’ yani İYİLEŞTİREN ÇAMUR olarak adlandırdıklarını,

* Hindistan da Vedik geleneğinde, adı ‘Soma’ olan ve ÖLÜMSÜZLÜĞÜN NEKTARI anlamına gelen su ve bal ile karıştırılarak içilen, kutsal olarak kabul edilen beyaz bir toz maddeden sözedildiğini, sonrasında yine aynı bölgede dünyanın en büyük beyaz bentonit kil yataklarından biri olduğunun tespit edildiğini,

* 20. yüzyılın ilk dönemlerinde önemli Alman doktoru Julius Stump Asya kolerasının tedavisinde bentonit kullandığını, Dr. Meyer Camberg’in ise arsenik etkilerini yok etmek için bentonit kullandığını ayrıca dönemin önemli bir tüberküloz şifa merkezi olan Zürich’de, hastaların gece boyunca göğüs bölgesinde tutulan SICAK BENTONİT ÇAMURU ile tedavi edildiğini,

* 1. Dünya Savaşı dönemlerinde, Alman doktorların gıda zehirlenmesini, dizanteri, ishal, enfeksiyon kapmış yara tedavisinde BENTONİT TERAPİSİ uygulayarak ölüm olaylarının ciddi bir şekilde düşürdüğünü,

* Dünyadaki en sağlıklı ve en uzun ömürlü insanları olarak kabul edilen Hunza insanlarının bir BENTONİT benzeri maden yatağından süzülen bir bir suyu hergün içtiğini,

* MAHATMA GANDHİ’nin bağırsak rahatsızlıklarını tedavi ettirmek için Fransa’dan Hindistan’da binlerce ton yeşil bentonit getirttiği ve kendisinin de bizzat kullandığını,

* Rus bilim adamlarının ve japonların nükleer çalışmalar esnasında radyasyon etkisininden korunmak için BENTONİT kullandığını, Chernobyl felaketi sonrası santral bölgesinin bentonitle kaplandığını ve bölge halkına yemeleri için BENTONİTLİ ÇİKOLATA VE BİSKÜVİ dağıtıldığını,

* AMAZON PAPAĞANLARININ ve bölgedeki yüzlerce kuş türünün yedikleri meyve ve çiçek özlerinde bulunan zehiri yok etmek için düzenli olarak bentonit yediklerini ve böylece yaşayabildiklerini,

* Gümüş iyonu ile sentezlenen bentonitin ANTİBAKTERİYEL özellik kazandığını,

* Martin M. Hanczyc, Shelly M Fujikawa, Jack W Szostak adlı bilim adamlarının 2004 yılında yapmış oldukları akademik çalışmanın çok büyük yankı uyandırdığını ve bu çalışmadan sonra bentonitin ana bileşeni olan MONTMORİLLONİTİN, YAŞAMIN BAŞLANGICINDA da çok önemli bir rolü üstlenmiş olabileceğini (yaşam formunun oluşması için gerekli iki madde olan RNA ve hücre zarının birbiri ile eşleştirilmesi gerekmektedir. Bu eşleştirmeyi montmorillonitin yapmış olabileceğini) ortaya koyduklarını

biliyor muydunuz?

Tüm bu okuduklarınıza inanmak için daha fazla makale ve araştırmaya ihtiyaç duyuyorsanız o zaman  mucize bentonit ve bentonit tedavisi sitelerine bakabilirsiniz.

Bentonit kili satın almak isteyenler nasıl alacaklar?
Doğal Anneyim'den duyanlara indirim var!


Bentonit kili siparişimi www.medikil.com.tr sitesinden verdim. Medikil firması Doğal Anneyim takipçilerine %10 indirim uyguluyor.  info@medikil.com.tr  ya da 0850 520 00 55 nolu telefondan sipariş verebilirsiniz. İndirim almak için telefonla sipariş verirken doğal anneden duydum demeniz ve ismimi vermeniz yeterli.

Bentonit kili ile ilgili daha fazla bilgi için bentonit kili facebook sayfasını, twitter ya da instagramı takip edebilirsiniz.

Önemli not: Bu blog kendi araştırmalarım sonucu edindiğim bilgileri içermektedir. Bilgi vermek amacıyla yazılmıştır. Burada anlatılan ürünleri kullanıp kullanmamak sizin kendi sorumluluğunuzdadır. Herhangi bir hastalığın tedavisi için ilk önce doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.

Başak Pirtini

****************************************************
Şimdiye kadar bize şişe suyu içmenizin en güvenli olduğu öğretildi. Peki suyumuz gerçekten sağlıklı mı? Alkali su, ters ozmoz faydalı mı? Enerjik Su içmemiz gerektiğini biliyor muydunuz? Bunları merak ediyorsanız mutlaka bu sayfayı okuyun :)

***************************

El yapımı, organik ve yenebilir anne-bebek bakım ve pişik kremimi gördünüz mü? Detaylar burada:
http://dogalanneyim.blogspot.com.tr/2013/07/hindistancevizi-yagl-ve-bocek-kovucu.html?m=1

***************************

Bilinçaltı temizliği seansları için: www.instagram.com/basakpirtini
Doğal Anneyim grubum ve bana ulaşabileceğiniz linkler:

Doğal Anneyim Facebook Sayfası: www.facebook.com/dogalanneyim
Doğal Anneyim Facebook Grubu: www.facebook.com/groups/dogalanneyim
Instagram @dogalanneyim: www.instagram/dogalanneyim
Twitter @dogalanneyim: www.twitter.com/dogalanneyim
Doğal Anneyim e-bülten ile takip: http://eepurl.com/TeYdX
Köpek ve kedi bloglarım:

44 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş, gerçekten mucizevi bir kil.. teşekkürler paylaşımınız için. Yalnız benim merak ettiğim, hamilelikte kullanılmasında bir sakınca olup olmadığı. Hiç bununla ilgili bişey duydunuz mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamilelikte kullanilabilir mantiken cunku bentonit kili sadece kendine toksinleri bagliyor ve atilana kadar bir yerde tutunmuyor. Bu baglamda bebekte dolasan agir metalleri de temizliyor olabilir eger anne hamilelikte asi vb olduysa, ilac kullandiysa. Ancak bunun direk arastirmasini yapmadim doktorunuza danismakta fayda var. Ya da pubmed makalelerinden bakmaliyiz. Ben de bir bakayim :)

      Sil
    2. Bentonıt kili nedir diye gooogle yazdığımızda aliminyum ve magnezyum içerikli madde olduğu yazıyor.magnezyum iinsan sağlığı için yararlı bir madde ama Aiminyum için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

      Sil
    3. Bentonit kilinin ozelligi zaten zararli metalleri cekebilmesi ve vucuttan atilmasina yardimci olmasi. Eger icinde Alumuinyum olan bir kil varsa bu kilin etkinligi az olacaktir. Insan sagligina uygun ve agir metallerden safligi belgelenmis bir kil saglik icin kullanima uygundur. Bu belgeleri aldiginiz firmalara sormalisiniz.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. evet maalesef Türkiye'de pahalı. Sıvı halde 1 Litresi 40 TL, Almanya'da toz halinde 1 kilosu 20 Euro.

      Sil
  3. izninizle hayvan sağlığı ile ilgili blogumda sizden bahsedeceğim...bentonit kilin hayvanlarda kullanımını araştırıyorum ve insanlar için kullanımında bu linki tıklamalarını önereceğim..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette memnun olurum. Hayvanlarda da parazit dusurucu, aşı, ilac ve agir metalleri detokslamak icin kullaniliyor.

      Sil
    2. evet hatta doğal olmayan herşeye toleransları bizim kadar kuvvetli olmagı için,toksinlerin atılmasına daha çok ihtiyaç duyuyorlar , bağışıklığı güçlendirmede, hatta ve hatta lapasının acil yaralanma durumlarında hayat kurtarabileceğini,bu yüzden acil yardım çantasında bulundurulması gereken bir ürün olduğundan da bahsediliyor..çok teşekkür ederim sizinde verdiğiniz değerli bilgilendirmeler için :)

      Sil
  4. Merhaba
    Verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekküre derim ancak iletmiş olduüunuz adreste kilin kendisi değil de krem solüsyon gibi karışımlarımevcut
    Saf halde kednini alabiliyor muyuz
    bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozu topaksiz iyi bir karisim haline getirmek kolay olmuyor o yuzden hazir karisimini aliyorum ben. Toz halinde satan firmalarnda var.

      Sil
  5. Sadece reklam amaçlı yapılmış bir tanıtım yazısı. Insanlar nereden bilecek üzerinizde deneyip denemediginizi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adreno45 blogumda kendi deneyimledigim seyleri yaziyorum. Kili 1 seneden fazladir kullaniyorum. Dis macunumdan, kreme kadar pek cok yerde. Yaptiklarimi blogumda ve @dogalanneyim instagram hesabimda resimlerle paylasiyorum oradan takip edebilirsiniz. Iyi gunler.

      Sil
  6. bu kilin kolay kolay bulunmadığını doğal olup olmadığını veya ayrıştırmasının ise çok masraflı olduğunu yazmışsınız siz nereden buluyorsunuz. buda normal bir kil olabilir biz nereden bilicez. yoksa buda insanları kandıran kremler gibi kanallarda yayınlanan reklamlar gibi bir çıkışmıdır???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal kilden farki bakinca rengi ve dokusundan gorunuyor. Ayrica aldiginiz sirketten saglik icin kullanim ve laboratuvar belgelerini isteyebilirsiniz. Ben istedim gonderdi aldigim firma. Kilin cekim etkisini kaybetmeden yani basla elementlerle karismadan saf olarak cikarilmasi asamalarinda kullanilan metal ekipman diger malzemeler ve kurulan sistemler bildigim kadariyla bayagi masrafli. Detaylari bentonit kili cikaran firmalara sorabilirsiniz. Iyi gunler.

      Sil
  7. Peki bu kili siz hangi firmadan almıştınız ling verirseniz isteyebilirim.

    YanıtlaSil
  8. Hayvan besleme çiftliklerinde sıklıkla kullanılıyor. Eğer yemlerin küflenme veya aflotoksinli olduğundan şüphelendiklerinde, yeme bentonit kili katılarak, özellikle hamile hayvanların yavru atması engelleniyor.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba 5 aylık kizim var ve emziriyorum.kilin toksin atıcı özelliği. Emzirme açısından sikinti olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kil sute ve bebege gecse de toksinleri kendine emip vucutta takilmadan atiliyor o yuzden ben emzirirken 4 sise kullandim. Kullanmayin diyen bir yazi bulamadim. Siz de kendi arastirmanizi yapin tabii, doktorunuza da danisin.

      Sil
  10. merhaba, bentonit kilini yeni duydum araştırıyorum da 17 aylık bebeğimede kullanabilirmiyim acaba bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeklerde de kullanilabiliyor. Bunun icin www.medikil.com.tr deki telefondan danisir misiniz?

      Sil
  11. Tıp önce zarar verme der. Bu maddenin gebelerde hastalarda hatta sağlıklı insanlarda güvenle kullanılabileceğini gösteren uzun vadeli araştırmalar mevcut mudur?

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten şahane bir kil. Ben medikil markasının içilebilen kalsiyum bentonitini kullanıyorum. Bağırsaklarımdaki parazitlere kadar temizlendi vücudum. Hala da kullanmaya devam ediyorum.

    Medikil ürünlerine uygun fiyatlı ulaşmak isteyenlere yardımcı olabilirim. bana mail yoluyla ulaşabilirsiniz.sacideaak@gmail.com

    YanıtlaSil
  13. Annemde diz ağrıları için medikilin vücut için olanını kullanıyor. İşallah sonuç aldığımızda burada paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  14. Elimde kilden var kızkardeşim İrlanda dan getirdi. Sabahları suyla beraber yutsam olur mu acaba? Ve ne kadar tatlı kaşığımı yemek kaşığımı bir adet tabiki.. Aynı zamanda sebze ve meyveleri killi suda bekleyince zirai zehirden temizlediğini duymuştum.. Teşekkür ettim FiLiZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz hanim,
      Suyla karistirip yutabilirsiniz. Bir yemek kasigi yetiskinlerde yeterli olur. Bol su da icin aynen meyveleri de temizleyebilirsiniz. Sevgiler.

      Sil
  15. Elimde kilden var kızkardeşim İrlanda dan getirdi. Sabahları suyla beraber yutsam olur mu acaba? Ve ne kadar tatlı kaşığımı yemek kaşığımı bir adet tabiki.. Aynı zamanda sebze ve meyveleri killi suda bekleyince zirai zehirden temizlediğini duymuştum.. Teşekkür ettim FiLiZ

    YanıtlaSil
  16. Cevap vermeyecek misiniz? :( FiLiZ

    YanıtlaSil
  17. Başak hanım paylaştıgın bilgiler için teşekkürler siz bizim için indirim bile yaptırtmışsınız insanlar reklam diyor siz bakmayın bunlara ben kendi adıma teşşekkür ederim

    YanıtlaSil
  18. Daglardan kendim cikariyorum kalsiyum bentonit kilibi 10 yillik madenciyim kg fiyati 15tl ne kadar dogal oldugunu sizde gorun. https://www.facebook.com/kalsiyum.bentonit/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkan bey
      Iletisim bilgilerinizi alabilirmiyim tşk.ler

      Sil
  19. Bende cok arastirdim bu konuyu zeolit clinoptilolite mıknatıs gorevini gorup vucuttaki tum agir metalleri atiyo.ayni zaman da hic bir yan etkisi yok.tum dunyada kullaniliyo saka gibi turklerin haberi yok ve manisadan cikarilip tum dunyaya satiliyo.umraniyede tek satis noktasi var baska da bulamazsiniz.hamileler, cocuklar ozellikle otizimde kullanilabilir tetox gorevini goren dogal bir toz.zeoled com da var.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, benim 7 aylık bir bebeğim var. Bentonit kili vucut terapisi aldım. Bunu bebeğimde nasıl kullanabilirim? teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  21. Indirim devam ediyormu acaba?

    YanıtlaSil
  22. Merhaba zeolit klinoptilolit de aynı işleri yapıyor, üstelik çok daha sağlıklı. Lütfen onu da yazar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif hanim bu konuyu arastirmadim ama jeoloji muhendisi arkadaslarim da zeolitin detoksta kullanildigini soyluyor. Hangisi iyidir bilmiyorum. Ancak kullandiginiz her ikisinin de radyoaktif ve mikrobiyolojik testlerinden saf cikmis olmasi gerekiyor ki gercekten ise yarasin. Yani oyle dagdan alip direk kullanmadan once testleri lazim. Belki o maden ciktigi bolgedeki cevre kirliligini arindirmaktadir 😉

      Sil
  23. 6 yasını bitirdi oglum otizm.suan 1.sınıfta yasıtlarıyla cok yakın bır durumda.fakat takıntılarımız var ve cabuk dıkkatı dagılıyor.hangı ürünü alıcam ve nadıl kullanacagım acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otizm icin Medikil firmasından telefonla bilgi alabilirsiniz. Facebookta CD Otuzm Turkiye grubuna da bakmanizi oneririm. Sevgiler.

      Sil
    2. Merhaba,
      betonit kilini yeni araştırıyorum. kronik iltihaplı bağırsak hastalığı olan 7 yasındakı oğlum ıcın care arayışı ıcındeyım. buna ilave dikkat eksikliği, takıntı sıkıntılarımız da var. siz bu posttan sonra kullanıp sıfa gordunuz mu rica etsem bilgilendirebilir misiniz: Tesekkurler

      Sil
  24. BENTONİT KİLİNİ DİKKAT DAĞINIKLIĞI YAŞAYAN 9 YAŞINDAKİ OĞLUMA ALMAK İSTİYORUM, ACABA DİKKAT DAAĞINIKLIĞINA İYİ GELİR Mİ BAŞAK HANIM, YA DA BU AMAÇLA KULLANAN VAR MI:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkat dağınıklığında da kullanılabilir. zaten bunlara yol açan şey de bedende biriken toksinlerdir.

      Sil
    2. Merhaba,
      betonit kilini yeni araştırıyorum. kronik iltihaplı bağırsak hastalığı olan 7 yasındakı oğlum ıcın care arayışı ıcındeyım. buna ilave dikkat eksikliği, takıntı sıkıntılarımız da var. siz bu posttan sonra kullanıp sıfa gordunuz mu rica etsem bilgilendirebilir misiniz: Tesekkurler

      Sil