29 Ocak 2013 Salı

Ortakulak iltihabı için yardımcı tedaviler ve besin destekleri

Önceki blogumda kendi sinüzitimi ve ortakulak iltihabını nasıl doğal yollarla yendiğimi anlatmıştım. Sinüzit alternatif tedavi ve besin desteklerinden sonra ebeveynlerin korkulan rüyası ortakulak iltihabı ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. Faydalı olması dileklerimle.

Önemli not: buradaki tedaviler kendi üzerimde denediğim bazı alternatif yöntemleri ve daha fazlasını anlatmaktadır. Hastalık anında lütfen doktorunuza ilaçlı veya ilaçsız yöntemlerin uygulamasını danışarak hareket edin.


Resimlerde bebek ve büyük çocuklardaki östaki borusu gelişimi ve yönü görülmektedir. Borunun yatay olması ortakulak iltihabına bebeklerde daha çok rastlanmasına sebep oluyor.
Ortakulak iltihabı için yardımcı tedaviler:

Ağrıyan kulağa her saat başı anne sütü damlatılır, en etkili yöntemlerden biri de budur. Anne sütü alan bebeklerin kulağı ağrırsa anne beslenmesini düzeltmelidir.

Ağrıyan kulak üzerine ısıtılmış bir havlu koyun. Kulak akmaya başladıktan sonra ve ateş yükseldikten sonra bu yapılmaz.

2-3 gün açlık yapılabilir, istenirse sadece su için.

Sarımsak yağı veya çörek otu yağını ağrıyan kulak kanalına ılık olarak 3-4 damla damlatın. Kulak sıcağı sevdiği için önce kaynar suya batırılmış bir kaşıklan yağı damlatın. Sarımsak yağını zeytinyağından ince kıyılmış sarımsağı biraz ısıtarak elde edebilirsiniz.


Soğan suyu sıkılır, her bir kulağa ılık kaşıktan 3’er damla damlatılır. Akıntı devam ettiği müddetçe soğan suyu kulağı temizler, iltihabı kurutur. Akıntı iltihabın kulak zarı tırtılıp dışarı akması demektir. Akıntı kesilince sarımsak suyu damlatılır. Bu da yırtılan kulak zarı parçalarını birleştirerek kapatır, böylece delik kalmaz. 

Ortakulak iltihabı için şurup ile ıslatılmış ve sıkılmış bir pamuk kulak yoluna konur, tercihen tüm gece bekletilir. Şurubun kurutmaması için pamuğu koymadan önce küçük parmağınız ile zeytinyağını kulağınıza sıvayın.

Bir etkili yöntem de kendi çocuk doktorumuz tarafından da önerilen Nerolinn (www.nerolinn.com ) tarafından hazırlanmış doğal antibiyotik etkili bitkisel yağ karışımını kulağa damlatmak. Ben de tedavi için 4 gün boyunca 12 saatte bir bu karışımı kulağıma damlattım. Genelde 2 günde etkili sonuç alınıyor. Yağı sitede yazan telefonla sipariş veriyorsunuz. Bu yağ karışımı hakkında detaylı bilgiyi bu blogumda bulabilirsiniz.

Ortakulak iltihabı için besin destekleri:

Sarımsak, ekinezya, papatya bakterileri önler, yangı tedavi eder.

Lenf sistemini güçlendirici çay için. Eşit miktarlarda yoğurtotu, aynısafa, koçboynuzu, altınbaşak, mürver çiçeği karıştırın. Karışımdan 1 tatlı kaşığını 1 bardak suda 10 dakika demleyin. Günde taze demlenmiş 2-3 bardak çay için.

İltihap anında sümük (mukus) söken yiyecekleri yemekte fayda var. Ben kendi tedavimde sinüziti kurutursam iltihabı da kurutmuş olurum şeklinde düşündüm ve buna uygun şekilde beslendim.

Kaynaklar: Bir Yudum Sağlık-Niyazi Eröztürk,
Smart Medicine for Healthier Kids,
Gerçek Tıp-Aidin Salih.

Anne ve bebek için uygun pişik ve bakım kremimden almak ister misiniz?
http://dogalanneyim.blogspot.com/2013/07/hindistancevizi-yagl-ve-bocek-kovucu.html?m=1
Sipariş için dogalanneyim@gmail.com a mail atabilirsiniz.

Başak Pirtini

****************************************************
Şimdiye kadar bize şişe suyu içmenizin en güvenli olduğu öğretildi. Peki suyumuz gerçekten sağlıklı mı? Alkali su, ters ozmoz faydalı mı? Enerjik Su içmemiz gerektiğini biliyor muydunuz? Bunları merak ediyorsanız mutlaka bu sayfayı okuyun :)


***************************
Bana ulaşabileceğiniz linkler:

www.BasakPirtini.com

Doğal Annelik ile ilgili:
Doğal Anneyim Blogu: http://dogalanneyim.blogspot.com.tr
Milliyet Blog: http://blog.milliyet.com.tr/bashico
Facebook Doğal Anneyim Sayfası: www.facebook.com/dogalanneyim
Facebook Doğal Anneyim Grubu: www.facebook.com/groups/dogalanneyim
Instagram: www.instagram.com/dogalanneyim
Twitter: www.twitter.com/dogalanneyim
Youtube Başak Pirtini Kanalı: www.youtube.com/channel/UCRoKVtaVHmA48DsvW6Iid_A
Bilgi için e-posta: dogalanneyim@gmail.com

Enerjik Su ile ilgili:
Enerjik Su websitesi: http://enerjiksu.blogspot.com.tr
Facebook Enerjik Su Sayfası: https://www.facebook.com/enerjiksu/
Bilgi için e-posta: enerjiksu@gmail.com

Doğal yöntemlerle hayvan bakımı ile ilgili:
Bashico Blogu: http://bashico.blogspot.com.tr
Köpekler ve İnsanları Blogu: http://kopeklerveinsanlari.com
Facebook Hayvanlardan Mesajlar Sayfası: https://www.facebook.com/hayvanlardanmesajlar/
Instagram'da Hayvanlardan Mesajlar: www.instagram.com/hayvanlardanmesajlar

Başak Pirtini'den e-posta ile haber almak için e-bültene üyelik: 
http://eepurl.com/TeYdX

152 yorum:


  1. merhaba blogunu çok begendim gerekten çok yararlı şeyler var ve biz o kadar yanlış şeyler yapıyoruz ki. Heleki çocuklarımıza bende artık bi yerlerden başlamalıyım diye düşünüyordum ki siteniz çıktı karşıma. İşin garibi kızıma da bugün orta kulak iltihabı deyip bir sürü ilaç yazdılar ve de antibiyotik aslında dr larımızında bilinçlenmesi gerekiyor gibime gliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğenmenize sevindim. Doktorlar ilaç yazmadı denmemesi için ve olabilecek komplikasyonlara karşı antibiyotik yazmakta zorunlu hissediyorlar kendilerini. Ancak antibiyotikler tek çare değil ve sık kullanımı faydadan çok zarar getiriyor. Bu bakış açısına sahip doktor bulmak ise çok zor.

      Sil
    2. Mrb sogan suyu işe yarıyor

      Sil
    3. Mrb sogan suyu işe yarıyor

      Sil
  2. merhaba benim kızım 3 yaşında üç aydır orta kulaktan şikayetçiyiz!bugün son kontrolümüzde doktorumuz tüp takılması gerekiyor dedi sağ kulağımız da sıvı var.aktara gittim bana çörek otu yağını verdi ama ben çok kararsızım sizce ne yapabilirim bana acil yardım edin lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim durumum o kadar ciddi olmadan iyileşti. O yuzden doktorların dedikleri hakkında size kesin bir sey soyleyemeyecegim. Çörek otu yağını da kullanlar var. Ben de kullandım. Ancak besinleri dikkate alın en önemlisi mukusu yokedecek şekilde çiğ beslenme uygulamak. Sizin gibi annelere ulaşmak için facebooktaki "Doğal Anneyim" grubunda bu konular konuşuluyor. Dışarıdan da takip edebilirsiniz. Belki farklı doktor görüşleri paylaşanlar olur. Çok geçmiş olsun. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Maraba benim oglum 9 aylik kulağında iltihap olusmus dedi doktor ama atesi cok yukseliyor cok zor dusuruyorum 39 oluyo doktor antibiyotik ve agri kesici verdi suzin onerileriniz nedir atesten cok korkuyorum

      Sil
    3. Meraba benim oglum 9 aylik bugun doktora goturduk cok atesleniyodu 39 geciyordu doktor kulakta iltihap var dedi ve antibiyotik verdi. Agri kesici ve ates dusurucu verdi ama atesi dusuremiyoruz beni aynlatin lutfen atesten korkuyorum havele olur diye ne yapmam gerekir

      Sil
    4. Maraba benim oglum 9 aylik kulağında iltihap olusmus dedi doktor ama atesi cok yukseliyor cok zor dusuruyorum 39 oluyo doktor antibiyotik ve agri kesici verdi suzin onerileriniz nedir atesten cok korkuyorum

      Sil
  3. merhaba.kısa bi süre önce sitenizi tanıdım ve beğeniyle zevkle takip ediyorum.biz de dün 9 aylık kızımızı dr.a götürdük ortakulak iltihabı teşhisi koydu,kulak zarı delinmiş kan akmaya başlamıştı.antibiyotik verdi amoklavin bıd. zar delindiği için kulağa bişey damlatamazsınız dedi.yüksek ateşi var bi haftadan sonra ilk kez fitil verdik.yazınızı okudum ama zar delindiği için kullanabilir miyim dediklerinizi.ilaçları kullanmazanız menenjite çevierbilir dedi.çok tedirgin ve üzgünüm.ayrıca biz mardinde öğretmeniz leventteki nerolin e ulaşmamız doğal ilaçları getirmemiz zor hafta ürer en azından.tavsiyelerinizi bekliyorum çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bildiğim kadarıyla normalde zar delindikten sonra kullananlar oluyor. Zaten Nerolinn tarafından aldığım son bilgide yağın içinde antiseptik ve antibiyotik etkili olmak üzere papatya (özel iki cins antibiyotik etkili), menekşe, çörekotu, susamve vitamin E yağları var. Ancak detaylar için Nerolinn'e telefonla danışabilirsiniz. Ayrıca Gerçek Tıp kitabında akıntı devam ederken soğan suyu damlatılır diyor. Bunu uygulayan hastalar olduğu gibi tamamen işe yaramayacağını düşünen doktorlar var. Doktorun teşhisi her zaman önemlidir göz ardı edilmemelidir. Nerolinn'e de telefonla ulaşabilirsiniz, Emine hanım çok yardımcı olur bilgi verir. Ancak en son mercola.com'da okuduğum makaleye göre de antibiyotik verilmesi iyileşmede etkili değil, zaten kulak iyileşiyor, antibiyotik iki üç hafta sonraki kulak iltihabı riski için bağışıklığı zayıflatıyor deniyor. Yorumları evdeki hastalıklardan dolayı geç gördüm. Umarım bu süre zarfında iyileşmişsinizdir. Antibiyotik kullandıysanız dahi sonraki enfeksiyonları önlemek için çiğ sümük söken besinlere ağırlık verin. Sevgilerimle.

      Sil
  4. Merhabalar öncelikle blogunuzu çok beğendiğimi söylemem lazım, bende de alerjik rinit var, yalnız alerjim polene filan değil kimyasal şeylere (parfüm, deterjan vb) alerjik rinit için önerdiğiniz bi doğal yöntem var mı? Teşekkürler (kimyasallara alerjisi olan biri olarak bu blogun ne kadar makbule geçtiğini tahmin bile edemezsiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, alerjik rinit icin bu blogda yer alan dogal krem, deterjan tariflerine bakabilirsiniz. Bir yandan da evinizde gunluk kullandiginiz urunleri bir yere not alin. Bunlari dogal ve organik iceriklilerle degistirmeye calisin. Ayrica vucudunuz icin de ic temizlik yapmanizi oneririm. Karaciger ve barsaklari temizlemek, bir sure hayvansal ve endustriyel, paketli urunlerden uzak bir diyet cok yararli olabilir. Cig beslenme ve yesil sebze sularini oneririm. Homeopati de alerjilerde oldukca iyi sonuc veriyor. Homeopati dernegini arayarak bir homeopat ile gorusebilirsiniz. Bana email atarsaniz size isim de verebilirim. Gecmis olsun. Sevgiler.

      Sil
  5. Cevabınız için teşekürler, temizlik ürünleri sorunlu, burda ki ürünleri inceliyorum sanırım benim için hala umut var:) Hayvansal gıda ya da et diyim pek yemiyorum zaten yiyemiyorum daha doğrusu sevmediğim için pek, nadirdir yani. Homeopati ilgimi çekti bloğunuzda da inceledim. Size mail atıcam, isim için de ayrıca teşekkür ederim. Emeklerinizin başarılarınzın devamını dilerim.
    Fatma

    YanıtlaSil
  6. merhaba.. bende öncelikle teşekkür ederim,sitenizi yeni buldum ve artk takipteyim inş. benm sorum şu. bende ortakulak iltihabı var bir kulağımda ve ameliyet olmştum küçük yaşta. bu kulağımda işitme kaybıda var,yalnz ameliytlı kulağıma yağ damlatabilirken,diğer kulağıma birşey kaçtığında su vb. sanki beynimin içine giriyor ve başıma bir sancı saplanıyor,acaba zar delik olabilirmi? yani ben sizin anlattığınz tedavi yöntemini uygulayabilirmiyim? ve aslında sormak istediğim en önemli kısım bir yaşındaki oğlum kulaklarını kaşıyıp,elleyip duruyor,öyle ağlama falan yok ama yinede endişeleniyorum,yukarıdaki yöntemi ona uygulamak doğru olurmu,yatarak emziriyorum kulağına zararı varmıdır,ve daha önceleri kulağından sıklıkla pislik çıkarken dışarı,(o zamanlar kulağına su kaçırmamak için çok dikkat ediyordum) artk dikkat etmediğimden mi acaba bilmiyorum içindeki pislik eskisi gibi dışarı atılmıyor,az ve nadiren.. banyo yaparken kulağına su kaçması sebep olabilirmi? çok çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Oncelikle size cok gecmis olsun. Ortakulak iltihabi benim bildigim gecici ama tekrarlayabilen bir rahatsizlik. Niyazi Erozturk kitaplarinda Isvec surubu ile ilgili kulaga pamuk ile koydugunda duyma kaybina iyi geldigine dair bir paragraf okumustum. Sizin ve oglunuzun durumu icin doktora gidip kontrol ettirmekte fayda var. 1.5 yas normalde kulagi ve deligi kesfeder, ceker, icine parmak sokar. Kulagi katladiginizdaki tepkisine bakin. Rahatsiz oluyor mu? Gerekirse doktora gidip teshis koydurun. Ona gore sizin ve oglunuz icin buradaki alternatif tedavilere bakarsiniz. Her zaman doktorunuzla birlikte yurutmekte fayda var. Kulagin direk icine tazyikli dus tutmadikca su kacacagini dusunmuyorum. Doktorumuz korkmayin demisti bize. Onun yerine iltihaba sebep olan beslenme sekillerinden uzak durmak ve bagisikligi kuvvetlendirmek her turlu hastalik icin gerekli. Kulak da zamanla daha dengeli hale gelmis ve fazla kir uretmeyi azaltmis olabilir. Anne sutu kulak, burun ve cigere kactiginda korkmayacaginiz tek uyumlu sey. Antiseptik, antibiyotik niyetinedir. Her turlu yaraya kulaga sıkabilirsiniz. Yatarak emebilir. Ancak biberon mamasi yatarak verilmez. Sevgiler.

      Sil
  7. ooo çok sağolun içimi rahatlattınız,merk ettiğim sorulara net cevplar için minnetarım ve ben anne sütü kulağa kaçtığında zararlı diye duymuştum öğrendiğim iyi oldu.. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Merhaba . 2 gundir ciddi bir kulak agrisi cekiyorum . Dun doktara gittim agri kesici ve antiibyotik verdi . Ancak suanda agrim dahada siddetlendi . Cenemi sikamiyor balon var gibi hissediyor ve kulakta doluluk oldugunu hissediyorum yapilan analizde orta kulak iltihaabi dendi ama gercekten cnm cok aciyor diyebikirim . Bu durumda sogan sarimsak gibi dogal seyleribyapmam kulagima zarar verirmi ? Bu mikrobu havuxdan yada su girmesiyle kaptigini dusunmekteyim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok gecmis olsun. Eger doktor ilaclarini kullaniyorsaniz etkili olacaktir tek seferlik ama tekrar ihtimali artiyor. Agriyi cekmek feci bir sey. Ben direk kulagima corek otu yagini kasigi ilitip uzerine koyup bir kac damla damlatmistim. 2 saat sonra agri gecmisti. Ardindan nerolinn kulak damlasini kullandim. Beslenmeyi de tamamen mukussuz yaptim. Iceceklerimi ona gore ictim. Ise yaradi ama 15 gunde tamamen gecti hatta biraz daha fazla duyma kaybi surdu. Simdi cok iyiyim. Sarimsak yagi veya ılık sogan suyu damlatan arkadaslarimi biliyorum. Olmadi bol yiyin. Gecmis olsun.

      Sil
  9. Merhaba, siteniz çok güzel ve faydalı, her şeyi böyle paylaşmanız da ayrıca hoş.. Ben çocuk doktorunuzu merak ettim, böyle güzel önerileri olan doktor var mı hala inanamadım :) Ben en ufak hastalıkta antibiyotik veren doktorlardan bunaldığım için uzun süredir doktora götürmüyorum kızımı, çok da ciddi bir rahatsızlığı olmadı ki, bunu biraz da iyi beslenmesi ve hiç antibiyotik almamasına bağlıyorum.. Siz kime gidiyorsunuz acaba, sormamda sakınca varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şeyma hanım,
      Çocuğunuzun antibiyotik almaması ne güzel. Pek çok anne doktorların şeker gibi yazdığı antibiyotiklere kolayca başvuruyor. Annelerin kendilerini hastalıklarlar doğal mücadele konusunda bilinçlendirmeleri gerekiyor. Ben de devamlı okuyorum ve evdeki kitaplarıma başvuruyorum herhangi bir durumda. Doktor olarak size en yakın doktora ulaşmanız için facebook'taki Doğal Anneyim Grubundaki önerilere göz atmanızı öneririm. Sevgiler.

      Sil
  10. Merhaba,
    (44 yas/ogretmen/erkek)

    Sag kulak zarim cocuklugumdan beri delik ve bu yuzden sık ortakulak enf.yasiyorum.
    10 gundur geniz akintisi kulakta dolgunluk ve kulakta kasinti seklinde seyrederken 2 gundur kulagimdan once k.rengiyken simdi acik sari ve kokusuz bir akinti geliyor.Siddetli olmasa da agri var ve isitme kaybim artti.Kendi sesim icimde yankilaniyor.
    Yaklasik son 1 ayda soguk alginligi bogaz enf.dan oturu cefaks ve Klamoks antibiyotik kullanmistim.Yeniden antibiyotike mecbur olmadan KBB ye gitmeden onerebileceginiz bir tedavi yonteminiz var mi?
    Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, akinti icerideki iltihabin akmasi demek. Beslenmenozde hayvansal gidalari et ve sut urunlerini 10-15 gunlugune belirtiler gecene kadar kesin. Balik yenebilir. Tahil da yemeyin. Yukaridaki mukissiz yiyecekler linkine bakin. Vucudinizi bol taze sebze meybe ile alkali yapin. Sarimsak sogan tukrtin. Limonlu su, elma sirkeli su, karbonatli su (1lt ye 1 cay kasigi ingiliz karbonati) icin.ben de 15 gun duyma eksikligi yasadim. Gelismeyi takip icin doktora gidin. Gecmis olsun.

      Sil
  11. Tavsiyelerinizi hemen deneyecegim.
    Cok tesekkur ederim Basak Hanim.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Basak Hanim, bes bucuk yasindaki kizima malesef grip sonrasi cigerde bulutlanma var dedigi icin ve kulakta iltihap icin antibiyotik kullandik.ama kulagi daha once de agrimisti ve sogan suyu agriyi almisti ama iltihap gecmemisti.bu yontemleri ona da uygulasam etkili olur mu? Nette bazi yerlerde kulaga biseyler damlatmak besi yeri olusturur tehlikelidir yaziyordu.bir de kizim okula gidiyor evde bu cig beslenmeyi uygulasam etkili olur mu?cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sefika hanim, oncelikle cok gecmis olsun kiziniza. Benim de kizim 5 yasinda gecenlerde kulak agrisi cekti. Hemen nerolinnden telefondan siparis verilen antibiyotik etkili yag damlasini kullandim ve hemen bitkisel beslenme uyguladik. Bir gunde iyi geldi.En son Prof.Ahmet Aydin da sogan suyunun kulaga iyi geldigini bir seminerde anlatmis. Okulda da sadece etsiz tahilsiz ekmeksiz sebze yemegi yesin ya da siz yanina meyve ve ufak cig sebzeler koyun. Gecmis olsun.

      Sil
    2. Basak Hanim yagi siparis ettim, bu arada Dr. Mercola nin tavsiyesine cok sasirdim bikac saatte bir damlatilan birkac damla anne sutu 24-48 saat icinde sorunu cozer diyor. Gercekten bunu deneyip sonuca ulasan var mi merak ediyorum.

      Sil
  13. Merhaba
    Bana 5 gün önce ortakulak iltihabı teşhisi kondu ve dr. antibiyotik,gliserin kulak damlası ve ağrı kesici verdi.Kulağımdan 2 3 gün süre kanlı iltihaplı sıvı geldi.Fakat duyma problemim geçmedi.Hala duyamıyorum akıntı da yok artık.Sizce soğan suyunun faydası olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, onceden akan akinti yoksa iltihap iyilesiyor demek. Benim de duymam iki haftayi buldu tam iyilesmesi. Gecmis olsun.

      Sil
  14. merhaba öncelikle bu siteyi yapmanız çok mantıklı olmuş çok teşekkür ederim. ben küçük yaşta kulak zarı ameliyatı geçirdim.zarı kapatmışlardı.1 ay önce de grip geçirdim önce dış kulak iltihabı dediler antibiyotik kullandım o geçti ve bu arada kulağım arada tıkanık arada tıkanıklığı açılıyordu daha sonra birden tıkandı bir daha açılmadı doktora gittiğimde orta kulak iltihabı olduğunu 15 günlük antibiyotik tedavisi verdi geçmezse ameliyatla tüp takılacağını söyledi zarı delik diye kapatıp ve tekrar zarın delinip tüp takılmasını hiç istemiyorum. benim kulak ağrım yok sadece tıkalı sarımsak yağını damlatsam bir etkisi olur mu sadece kulak ağrısına mı yoksa tıkanıklığa da iyi geliyo mu başka bir şeyler de önerebilirmisiniz ? şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ezgi hanim, cok gecmis olsun. Antibiyotik etkili yaglar kulaktaki iltihabi kurutmaya yonelik yardimci oluyor. Nerolinn'den ben aymi durumdayken antibiyotik etkili kulak temizleyici yagi damlatmistim. Telefonla 0212 284 8372 den yaglari hazirlayan Emine hanim'a danisabilirsiniz. Mukuzsuz beslenmeyi de ihmal etmeyin. Sevgiler.

      Sil
  15. Merhaba ben 13 yaşındayım. Sizler gibi ortakulağı yıllardır çekmiyorum sadece yılda 2 kere falan. 3 gündür kulağımda bir uğultu var. Çok olmasa da biraz ağrıyor. Duymakta zorluk çekiyorum. Geceleri yatağımda iyi uyuyamıyorum. Odam çok sessiz oluyor geceleri ve kulağımdaki uğultu resmen bir ramazan davulcusu kulağımda davul çalıyor gibi hissediyorum. Ve bu çok rahatsız edici. Ortakulaktaki bazı belirtiler var bazıları yok. Mesela ortakulak olanların ateşi çıkıyormuş benim ateşim çıkmıyor. Acaba ortakulak olmayabilir miyim?

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Almıla, kendinle ilgili ne olduğunu anlamaya çalışman çok güzel. Sorunu tam anlamak için bir doktora görünmen ve ona göre beslenmeni şekeri düşük ve sebze ağırlıklı düzenlemen en iyisi. Geçmiş olsun. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  17. Allah sizin gibi bilinçli kişilerden razı olsun.benim aniden kulağım tıkandı o gece hafif bi ağrı oldu doktor orta kulak iltihabı dedi verdiği antibiyotik mide bulantısı boğaz spreyi ise şiddetli öksürük yaptı kulagimsa hala tikanik ilacım az kaldı ne yapsam bilemedim başak hanım bi tavsiyemiz olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok gecmis olsun. Beslenmenize dikkat edip bitkisel agirlikli, sarimsak, sogan be zencefili katarak hayvansal gidalardan, tahil ve sekerden uzak bir 10 gun size iyi gelecektir. Benim OTIT antibiyotiksiz blogda tazdigim gibi gecti. Tikaniklik 15 gun kadar surdu sonra gecti. Sevgiler.

      Sil
    2. merhaba başak benim oğlumda da aynı sorun var.doktor iltihap geçmiş dedi ama içi hala şiş ve hava var dedi.iki üç tane ilaç verdi.kesin geçip geçmeyeceğini bilmiyorum.neler yapabilirim tavsiyeniz öneriniz var mı cevap bekliyorum

      Sil
    3. Stressiz mutlu bir cocuk ve dogal beslenme ile iyilesemeyecek durum yok :)

      Sil
  18. Merhaba başak hanım iltihapdan kulağım tıkalı akintım yok soğan suyunu denesem geçermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prof.Ahmet Aydın da oneriyor. Denemeniz lazim. Ama nerolin antibiyotik etkili yaglari ise yariyor. Sevgiler.

      Sil
  19. Çok teşekkür ederim 8mart dünya kadınlar gününüzü kutlarım sizin gibileri ALLAH başımızdan eksik etmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sizin güzel görüşünüz. Tesekkurler. Sevgilerimle.

      Sil
  20. Başak hanım soğan suyunu ne kadar uygulanan gerekiyor günde kaç defa geçene kadar devam edilmesini lazım

    YanıtlaSil
  21. Başak hanım ben bi detayı unuttum ben kalp nakliyim soğan suyunu kullanmada her hangibi bir sakınca olurmu

    YanıtlaSil
  22. Merhaba, soğan suyunu öncelikle doktorunuza danışın. Ben doktor değilim, kendi tecrübemden ve okuduklarımdan konuşuyorum. Kalp ile soğan suyu arasında bir bağlantı duymadım. Normalde yiyebildiğiniz maddeler dışarıdan da aynı etkiyi gösterirler. Bu durumda sadece ilaca inanan doktorlar elbette soğan suyu deneyin ama işe yaramaz yorumunda bulunabilirler. Rahatsızlık geçene kadar 4-5 gün denemek lazım. Ben direk soğan suyunu denemedim. Çörek otu yağını damlatmıştım. Ağrımı almıştı. Bir de nerolinnden aldığım yağ karışımını denedim 4 gün. Soğan suyu kullanıp fayda görenler var. Denemenizde mutlaka içsel olarak da yiyeceklerle de iltihabı kurutmanız lazım. Mukussuz diyete bakın derim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için

    YanıtlaSil
  24. kulakta aqrım yok ama intahapdan dolayı kulaktan akma var ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iltihap icin mukussuz beslenin en az 10+ gun boyunca. http://dogalanneyim.blogspot.com.tr/2013/01/sumuk-yapan-ve-sumuk-silen-yiyecekler.html?m=1

      Sil
  25. 6-7 aylık bebeğimde kulak iltihabı var doktor antibiyotik verdi ben çok kullanmak istemediğim için yarıda kestim ama iltihap geçmedi tabi bu söylediğiniz yöntemler güzel fakat bebeğime ağır gelir mi.. kullandığımda kulak zarı delinmesine yol açar mı???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bebeginiz cok ufak. Beslenmesi anne sütü ise siz sumuksuz beslenme yapin bebeginize de uygulayın. Blogumda yaziyor. Kulak zari iceridekini disari akitmak isterse yirtilabilir kesinlikle ellenmesine gerek yok bu normal bir surec diye anlatmisti Dr. Huseyin Tapik. Blogumda bu cocuk doktorunun bilgisi var. Arayip bilgi alabilirsiniz. Gecmis olsun.

      Sil
  26. Merhaba benim de 14 aylık kızım da orta kulakta sıvı teşhis etti doktor.henüz iltihaba dömüşteri çok şükür ama kızım çok huysuz gece uykusu kalmadı gündüz de aynı şekilde.tesadüfmü bilmiyorum azı dişleri çıkıyor hatta biri çıktı.geçmezse kulağa tüp takılır felan dedi moralim bozuldu.antibiyotiğe başladık dün akşamdan beri 15 gün vercekmişim geçmezse ara verip sonra yine 15 gün daha vercekmişim ben antibiyotikler bu kadar kaçarken elim mahkum oldu.yavrum normalde iştahlıdır doğru düzgün bişey de yemiyor ilacını da zorla içiriyorum zatenelleri kulaklarında sürekli.yukarda bahsedilenleri hep okudum kızıma nasıl ne kadar uygulamalıyım acaba yardımcıolursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Canan hanim cok gecmis olsun. Kiziniza anne sutu vermeye dev.ediyorsaniz siz ve kiziniz mukussuz beslenin ilk once. Nerolinn.comdan telefonla kulak damladi supsrisi verebilirsiniz. Her turlu enfeksiyonda cok etkili oluyor. Antibiyotik kullansaniz bile tekrarlama riski yuksek cunku icten vucudun kendisi halletmesi gerekiyor. Bir de buna sebep olan yiyecek ve beslenme seklinizi degistirmeniz en onemlisi. Gecmis olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabınız için çok teşekkürler yukarıda bi de çörek otu yağından bahsedilmiş ben de bugün eczaneden aldım ama her marka yağ olur mu bilemedim sizce damlatmalımıyım bi de nerolin Com dan sipariş vermek istiyorum ancak antibiyotik kullanırken kullanabilir miyim o damlayıı da acaba

      Sil
    2. Corek otu yagi icten de kullaniliyor. Lutfen nerolinn.comdan bakip telefonla sahibi Emine Kocer'i arayin. Sorulariniza en iyi cevabi o verecektir. Gecmis olsun.

      Sil
  28. merhaba başak hanım oğlumu 10 günlükken burnunda aşırı gürültülü bir hırıltı ve balgam şikayeti ile Dr.a götürdüğümüzde doguştan büyük ve alerjik geniz eti şikayeti konuldu küçük olduğu ve operasyon geçiremiyecegimiz için 1 yıl sürekli hırıltı balgam buna bağlı gelişen reflü ve çok sık ateşlenmelerle mücadele ettim tabi bu dönemde antiyotikler her ay evimize uğradı benide her antibiyotikle umutsuzluk ve krizler,çözüm olmayacağını bile bile çaresizce kullandık tabi bu sırada geniz eti bademcikleride iflas ettirdiği için minicik yavrumu gözyaşlarımla, lütfen benide içeri alın çığlıklarımla ameliyata aldılar sonrasında 2 yıl içinde büyük sıkıntı yoktu ama 3 yaşında lanet olası geniz eti tekrar büyüdü ve bu sefer ciddi üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla birlikteydi 6 ayda bununla mücadele ettim bu süredede iltihaplı geniz eti orta kulak iltihabına sebep olmuştu.yeni bir operasyonla geniz eti tekrar kesildi kulağı için ise tüpe gerek olmadığını kulak zarı delinip sıvıyı boşaltmanın yeteceğini söyledi__(benim anestezi almışken tüp takılsın diye tüm ısrarlarıma rağmen) ve buda bizi 3 ay idare etti .götürdüğüm yeni doktor ise 6 ay geçmeden yeni bir operasyona alamayacağını söyleyince son damlam dolmuştu ve bir üç ay daha ne oğlumun nede benim bunu kaldıramayacağımızı biliyordum ve doktoru ikna ettim ve üstelik operasyona bende girdim uyanırken oğlumun yanındaydım tüp takıldı ara sıra tekrar iltihaplanmalar oldu 1 yıl oldu ve tüplerimiz düştü şimdide tekrar hastayız ve tekrar tüp takalım diyorlar.sebebini sordugumdada bağışıklığı düşük beslenmesine dikkat edin diyor.bu doktora ise cevabım sizin gibi duyarsız para düşkünü doktorlar yüzünden, antibiyotiklerle zehirlenmekten böyle olduğunu oğlumun beslenmesine ise çok önem verdiğimi ve bunun için çalışmayı bıraktığımı söylemek oldu.kısacası doktorlardan nefret ediyorum. benimde evde denediğim tedaviler oldu tabi ama sizin araştırmalarınız gerçekten çok iyi.yazılanları uygulayacağım fakat sizden bir ricam olucak oğlumun bağışıklık sistemini güçlendirebilmem için tavsiyeleriniz varmı veya okuyabileceğim bir yazı.birde agır geçirdiğimiz üsyelerde balgam atamadığı için öksürüyor ve kusuyor.balgam söktürücü bitkisel ne önerirsiniz.hemeopati yöntemi bizim için faydalı olurmu bu konuda yardımcı olurmusunuz.uzun yazımdan dolayı özür dileyip şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ne kadar cok zorluk ve aci cekmissiniz gecmis olsun :( bagisikligi guclendirmenin en guzel yolu icten ve distan detoks. Distan evinizi, kozmetikleri, deterjanlari, evin havasini kurleten her seyi kaldirmak anlamina geliyor. Icten ise organik, dogal ve tam besinlerle beslenmek, aşıları ve zehirleri homeopati ile detokslamak lazim. Zencefil ve zerdecal balgam sokturur. Ben destek almak istiyorum bu surecte derseniz, daha detayli anlatabilecegim birlikte bir gorusme de ayarlayabiliriz. Danismanlik yaptigim anneler var. Bana dogalanneyim@gmail.com dan bir mail atin yeter :) cok gecmis olsun. Sevgiler.

      Sil
    2. merhaba cevap için teşekkür ederim.zencefil zerdeçal ve bal karışımından her sabah bir kaşık veriyorum zaten.homeopati tedavisini denemek istiyorum.nerolinn grubunada katıldım zaten.fakat ben 2 ay önce yeni doğum yaptım bir oğlum daha oldu ve şuan evimde değil annemin yanındayım.mart ayı alerji ayı olduğu için tekrar rahatsızlanmıştı ama oğlum şuan iyi yaz gelince kışa kadar hastalanmıyor çünkü denize götürüyorum oda iyi geliyor.eve döndüğümüzde söylediklerinizi uygulayabilirim.ayrıca küçük oğlumunda burnunda hırıltılar başladı ve ben çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan.tekrar görüşmek üzere.tşk ederim.

      Sil
    3. Merhaba, yeni bebeginizi tebrik ediyorum. Beslenmenize siz de dikkat edin. Bol cig sebze ve meyve tuketmeye calisin. Nerolinn ile telefonda konusun. Kargo yapiyor. Antibiyotik etkili damlayi biz agizdan da hastalanir gibi olunca aliyoruz cok iyi geliyor. Sevgiler.

      Sil
  29. merhaba bnm sol kulaqımda akıntı var doktora gitigimde bana antibiyoktik verdi ve ameliyat olmam qerektigini söyledi ve bnde ameliyat olmak istemiyorum basarısısz cok sonuclanıyormus bi tavsiyeniz varmı kulak zarı icin tşkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Esimin de akintisi vardi yazdan beri ancak gecti. Bir kac kere antibiyotik denedi benim gibi tamamen ilacsiz denemedi ama bir sekilde kurudu. Beslenmeden seker, beyaz islenmis unlu mamulleri cikartip mumkunse mukussuz bahsettigim sekilde beslenin. Doktorla takipte kalin. Nerolinn'den antiboyotik etkili yag damlasi deneyebilirsiniz. Son gittigimiz cocuk doktorumuz Hüseyin Tapik de kulağa temizleme dahil hic bir sey onermedi bize kendi kendine beslenmeyle iyilestirmeli dedi. Yani doktorlarin gorusleri degisebiliyor. Bedeninize saygi duyup ihtiyaci olan besinleri verirseniz her hastaliktan kurtulabilirsiniz. Farkli bir doktora da gorunmenizde fayda var eger ameliyat diyorsa. Gecmis olsun.

      Sil
    2. tşk ederim tekrar doktora gittim kulak testi yaptı ve ameleyat olmayabilrsin dedi antibiyotik yazdı simdi musuksuz beslenmeye basladım ama bildiginiz güclü bi antibiyotik varsa önerirseniz sevinirm tşkler.

      Sil
    3. Merhaba, doktorun ameliyata gerek yok demesi iyilesme yonunde oldugu anlamina geliyor. Mukussuz beslenmeye devam edin. Midenizde sorun yoksa her gun bir kac adet sarimsak yutun, bir bas sogan yiyin. Zencefil ve zerdecal tuketin. Yesillik veeyve.karisimi smoothieler yapin ve icin. Mukussuz beslenmeye devam. Kulaga nerolinn.comdan telefona bakip antibiyotik etkili yag damlasi karisimi damlatabilir ve dahili de gunde sabah aksam suda 3-4 damla icebilirsiniz. Telefonda Emine hamim size nasil kullanacaginizi anlatır. Ben de oyle yapmistim. Sadece antibiyotikten uzun surer ama vucut kendi yeniyor. Bir daha tekrarlamamasi icin onemli bu. Gecmis olsun.

      Sil
    4. selam.benim oğlumda 3 bucuk yaşında kulagı agrıyodu sogan suyu damlattım geçti bir kaç gün sonra akıntı başladı ve çok kötü koku veriyodu.birhafta sonra doktora götürdüm antibiyotik iğne ve şurup verdi.ben hiç antibiyotik kullanmadım şimdiye kadar ve ilaç kulllanmayı sevmem zaten.nasıl devam etmeliyim tedaviye antibiyotik kullanmadan.
      birde doktorlar korkutuyo diyorum hiç kullanmadım antibiyotik yok yok kullanmazsan kemiklerine iner iltihap.neyapmalıyım.teşekkür ederim.

      Sil
    5. Merhaba,
      Bizim çocuk doktorumuz Hüseyin Tapik ile ve Nerolinn'den Emine hanimla gorusebilirsiniz. Durumun ciddiyetini bipemiyorum ama okuduklarim kulagin eger akiyorsa bi iyilesme isaretidir, saglikli ve mukussuz bir beslenme ile kendininiyilestirebilecegi yonunde. Doktor telefonuna www.tapik.com dan nerolinn telefonuna www.Nerolinn.com dan ulasabilirsiniz. Gecmis olsun.

      Sil
  30. selamun aleykum.başak hanım benim 3 bucuk yaşında oğlum kulağı agrıdı 1buçuk hafta önce soğan suyu damlattım geçti.2 3 gün sonra akmaya başladı ve çok kötü koku veriyo dün doktora gittim hemen antibiyotik iğne ve şurup verdi iltihab var dedi .ama ben hiç kullanmadım antibiyotik. ve şimdide kullanmamak için yöntemler arıyorum.iltihabtan tıkanmış gibi gözüküyo kulağı .nasıl bir yöntem kullanmalıyım.teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Gecmiş yorunlarda bahsettiğim şekilde mukussuz beslenin. Bizim çocuk doktorumuz Hüseyin Tapik ile ve antibiyotik etkili kulak damlasi icin Nerolinn'den Emine hanimla gorusebilirsiniz. Saglikli, dogal ve mukussuz bir beslenme ile kendini iyilestirebilir kulak. Doktor telefonuna www.tapik.com dan nerolinn telefonuna www.Nerolinn.com dan ulasabilirsiniz. Gecmis olsun.

      Sil
  31. merhaba benim 7 aylık bebeğim var 24 ün önce rutun konturole getirdim bebeğim sol orta kulağında kızarıklık var denildi cocuk toktoruna getirdim orta kulak intihabı dedi antibiyotik verdi 10 gün kullandık konturole getirdiğimizde hala kızarıklık olduğunu söyledi kbb ye yönlendirdi birde burun spreyi verdiler onunlada geçmemiş bugun gtirdim ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Bizim çocuk doktorumuz Hüseyin Tapik ile ve antibiyotik etkili kulak damlasi icin Nerolinn'den Emine hanimla gorusebilirsiniz. Saglikli, dogal ve mukussuz bir beslenme ile kendini iyilestirebilir kulak. Doktor telefonuna www.tapik.com dan nerolinn telefonuna www.Nerolinn.com dan ulasabilirsiniz. Gecmis olsun.

      Sil
  32. Merhaba başak hanım oğlum 2 yaşında konjenintal kolestoatom ameliyatı geçirdi+geniz eti alındı + diğer kulağa tüp takıldı şu anda 5 yaşında çok sık orta kulak yolu enfeksiyonu oluyor doktor tedavisinden kısa bir süre
    Sonra tekrarlıyor ve işitme kaybıda yaşıyor
    Tavsiyelerinizi bekliyoruz. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba Serap hanım, çok geçmiş olsun. Bağışıklığı destekleyecek şekilde tüm beslenmeyi tekrar gözden geçirmenizi öneriyorum. şekersiz, beyaz unsuz beslenir. bol sebze ve meyve içeren, her gün polen, balık yağı, çörek otu tohumu yağı, hindistancevizi yağı, spirulina tüketin. Şu yosunu ve bentonite kili ile bir de homeopatla görüşerek içsel detoks, evdeki temizlik vb. şeyleri de ekolojik olanlarla değiştirerek detoks yapın. Geçmiş olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Başak hanım 5 yaşındaki kızım 2 yaşından buyana kulak enfeksiyonu yaşıyor. Şuan çok ağrısı var nerolin bir kaç aydır veriyorum ara ara. Nasıl kullanalım kaçta damla kaç saatte bir kulak yolu için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice hanım, yorumunuzu geç gördüm. Umarım kızınız iyidir. Nerolinn kulak damlasını ben 4 gün boyunca 2 damla 12 saatte bir ağrıyan kulağıma damlatmıştım. Nerolinn'den Emine hanım ve doktorunuz ile iletişimde olun lütfen. Sevgiler.

      Sil
  35. merhaba başak hanım kızım 5aylık doğumdan sonraki teste girdik kulak sıvısı var dediler daha sonraki testlerde sol kulak açık bir ay sonra tekrar gideceğiz acaba anne sütü damlatsam olurmu bir kulak iyileşiyor sa diğerinde iyilesme olacak demek mi ?Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevda hanim,
      Anne sutu aldigi icin siz de beslenmenizde mukussuz sekilde bir duzenleme yapin 15 gun boyunca. Ayrica Dr.Mercola'ya gore anne sutu damlatilinca iyilesme gosteriyor. Anne sutu mucize bir ilac her tur yaraya ve enfeksiyona icten ve distan kullanilabiliyor. Gecmis olsun.

      Sil
  36. merhaba, benim 3,5 yaşında kızım var kulakla igili problem yaşıyoruz sürekli..bademcikleri şiştiğinde kulağa vuruyor sıvı kaldığı için iltihap ve kızarıklık oluyor genelde dr larda antibiyotikle tedaviye başvuruyor ama çok tedirginim artık sürekli antibiyotik kullandığı için..son zamanda da havuza denize girdiği için diye tahmin ediyoruz kulağı ağrıdı ve arkasında şişlik oldu lenf bezi şişmiş dedi doktor ve antib.verdi yine..soğan suyu veya çörek otu kullansam geçici çözümmü yoksa kalıcı çözüm sağlarmıyız..Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tum cozumler gecici elbette... onemli olan antibiyotiksiz atlatip bagisikligin kendisinin halletmesini saglamak. Bu da sadece sogan suyu ve corek otu ile olmaz iceriden de beslenme ve detoksla olmasi lazim. Gecmis olsun.

      Sil
  37. Başak hanım soğan suyu kaç saatte bir damlatılacak

    YanıtlaSil
  38. Merhaba 20gün önce sağ kulağımda şiddetli ağrı oldu. Soğan suyu kullandım.o arada sol kulağıma da geçti ağrı. bir süre sonraAğrı azalmıştı, denize girdim kafamı birkaç kere suya soktum. ondan sonra gene arttı. 5gün soğan suyundan sonra sol kulağıma sarımsak suyu damlattım ama acayip yaktı. 15 gün sonra KBB ye gittim. hemen temizledi, mantar için olan bir damla nibulen verdi. Bir iki gün sonra o da çok yaktı kulağımı. Kulak temizlemesinden sonra o bölge boğaza doğru sanki kazınmış gibi biraz acı veriyor. arasıra da iğne gibi batma ve kaşıntı oluyor. Kaşınınca Kulağıma peçete sokmadan duramıyorum.Bu batmanın sebebi nedir? Tekrar doktora gideyim mi? Açlık yapıyorum bugün, ilaç kullanmayı da sevmiyorum. Ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, açlık yapabiliyorsaniz en iyisi tabii. Sonra cig beslenme uygulayin blogda anlattigim gibi. Belki kullandogonoz damla alerji yapti kasindiriyor. Ya da dokular iyilesirken iceride kasiniyor. Anlamak icin doktor kontrollu gitmeyi atlamayin elbette :) ben de ilacsiz atlattim. Iyilesme biraz zaman alabiliyor. Gecmis olsun.

      Sil
    2. 2 günlük açlık sonrası iğne batmaları özellikle gece şiddetlendi. Doktora gittim, 4 ilaç verdi. erasef antibiyotik, siprofloksasin damla, projezik ağrı kesici ve rupafin. Kulakların tamamen tıkalı duymazsın bile dedi. 15 gün önce duyma konusunda problem vardı ama şimdi pek yok . sadece batma var. Antibiyotik kullanmalı mıyım? Beyindeki atıklar kulak yoluyla atılıyor diye okumuştum, aslında sorunun sadece kulak olduğunu düşünmüyorum. Vücutta iltihap var ve kulaklardan çıktı bu sefer.

      Sil
    3. Bende de az bir duyma kaybi 15 gun kadar surdu. Simdi yok. Agri iyilesme belirtisi neticede vucudunuz calisiyor. Ipaclarin neye yaradiklarina gore bagisiklik yukselten ve iltihabi soken mukussuz beslenerek dogal yollarla tedavi olabilirsiniz. Vucudumuz aslinda izin verirseknher seyi biliyor. Bir de psikolojik olarak ne duymak istemiyorsunuz, kime kizdiniz hayatinizda onlar ustune calismanizi oneririm. Ilacli ya da ilacsiz sectiginiz surecte doktorunuz ile temasi kesmemenizi oneririm. Gecmis olsun.

      Sil
    4. İlginiz ve Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.
      Psikolojik olarak çalışma derken ne yapmalıyım? ağrı şiddetli olunca ağrı kesici de almamalı mıyım? Alternatif tıpla ilgilenen biri ağrı kesici al yoksa kireçlenme yapabilir demişti. Kasım'da yangılı romatizma olmuştum, uzun süre dayandım. ağrı kesici bile uzun süre almadım. Kalbime kadar ağrı oldu sonunda antibiyotik kullandım. Hangi yol daha hayırlı emin olamadım.
      Rabbim hepimize hayırlı şifa versin.

      Sil
    5. Merhaba, agri kesici melisa cayi, zencefil gibi bitkiler var. Ancak ilac alip almamak kisisel bir tercih. Ben genelde uyumayi tercih ederim agri olunca. Tabii herkesin agri esigi farkli. Antibiyotik alin almayin diyemem, doktor degilim. Ama uzun vadede antibiyotik kullanimi vucudun gercek direncini dusuruyor. Artik herkes biliyor bunu. Psikolojik calisma icin Louise Hay, Hastaliklarin Zihinsel sebepleri kitabinda kulak agrisina sebep olarak "ofke. Isitmek istememe. Cok fazla gurultu, karisiklik. Tartisan anababa"diyor. Soylenmesi gereken sey ise "uyum beni kusatiyor. hos ve guzel olani sevgiyle dinliyorum. ben bir sevgi merkeziyim." Psikolojik olarak hayatinizda simdiye kadar olan olaylari ve size dokunan kisileri ve kendinizi affetme, kabul etme ve sevme calismasi yapmayi öneriyor tum uzmanlar. Psikolojikten kastim bunlar :) sevgiler.

      Sil
  39. Hayirli sabahlar basak hanim gliserin kullaniyordum asiri kulak kirinden dolayifakat doktorun yanlis yonlendirmesinden dolayi kulagim iltihap kapti iki gundur cok agri cekiyorum ve uyuyamiyorum dun gecebaska bi doktora gittim ve bana bir haftalik ilac tedavisi uygulayacagini soyledi ilrihab kutiduktan sonra mudahalede bulunacagini soyledi fakat bu gece kulagimin ustune yatmaya calistim zannimca basinctan dolayi su ve kan gelmeye basladi yaklasik uc saattir devam ediyor bu hal kulagimda siddetli agri var ve akinti ne yapmami onerirsiniz ilaclara devammi edeyim bide akan kulagin yonune gore yatis seklimiz nasil olmali simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, gec olmus umarim daha iyisinizdir. Burada ben kulagim akmadan iltihabi beslenmeyle nasil giderdigimi anlattim. Sizin durumunuzda beslenme elbette ise yarar ancak durumunuzu doktorunuza danismaniz en dogrusu olacaktir. Gecmis olsun. Sevgiler.

      Sil
    2. hayırlı geceler başak hanım benim bir sorum olcakdı şimdi kulak akıntısı gece yatarken pamuk koymak sakıncalımı yoksa acık kalamsımı daha iyi birde kulak akıntım vardı daha önce şimdi doktorun verdigi damla vs antibiyotikleri kullandım şuan sıkıntı yok ama o ilacı kullandım zaman ilacın kendisi geri akmaya başlaıo birde sanki basınç varmış gibi gelio hımkırdıgım zaman ama şuan durduk yere akmıo ilacı kullandıgım zaman ilacın kendisi akıo önereceginiz bir bilgi varmı acaba iyleşme modundamı die düşündüm selamlar..

      Sil
    3. Esimin de kulagi gece akinca pamuk koyuyor ama sabah pamuk dusmus oluyordu. Kulağa mantiken uzun sureli bir sey koyup tikamamak lazim. Akmasi iceride kalmasindan iyidir. Bu arada ilac koyunca bir damla bile aksa cok akiyor hissi veriyor. Iyilesme modundadir umarim :) beslenmenize de dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Gecmis olsun.

      Sil
    4. tşk ederim şuan akma felan kesildi bazen bi sanki basınç oluo gidio agrımda yok cok şükür damlayı kullanmaya devammı edim yoksa bırakıyım die sorcakdım şuan akmıo 3 gündür felan ne yapayım ne önerirsiniz başınıı agrıtıyorum hakkınızı helal edin :) zar kendilinden kapanırmı sizce tekrardan tşk ederim..

      Sil
  40. Damlayi doktorunuz vermis birakma konusunu kendisine sorun derim. Benim onerdigim nerolinn bitkisel antibiyotik damla 3-4 gun kullaniliyor. Zar kendisi aktigina gore kapaniyor bildigim. Kesi olunca daha uzun surebiliyor. Suresini bilmiyorum ama iyilesiyor siz besinlerinize en az 2 hafta dikkat etmelisiniz. Nisastasiz, sekersiz ve etsiz... bol yesillik ve sebze yiyin. Gecmis olsun :)

    YanıtlaSil
  41. 3 gün önce inanılmaz bir kulak agrisi yla gece acile gittim.orta kulak iltihabi diyerek 2 damla yazıp yolladı. 1 gün kullandım ama fayda etmedi.aksine daha da arttı ağrı. Bende 1 soğan rendeleyip 1 çay kaşığı suyunu döktüm kulağıma 5 dk sonra ağrı hafifledi. Ertesi sabah tekrar 1 kaşık döktüm. Öğlen pamuğa vazelin sürüp kulağıma tikayip güzel bi banyo yaptım. Pamuğu çıkardım ve kulağım daki tıkanıklık ve duyma kaybı aniden gitti. Sonra 1 damla sabah 1 damla öğlen ve 1 damla akşam olmak üzere damlat maya başladım ve suan hiç bi sıkıntı kalmadı. Normalde hiçbir yere yazmam yada yorum yapmam.lakin buradaki şeyler çok uzun işler.ve 14.15 gün gibi bi süre.bu dayanılmaz ağrı ve acıya kimsenin bu kadar uzun süre katlanmasini istemem.zira dayanmak pek mümkün değil. Geçmiş olsun hepinize.

    YanıtlaSil
  42. Ağrıyan kulağa 1 çay kaşığı soğan suyu sonra pamuğa vazelin sürüp kulağı tikayip banyo sıcak suyla.pamugu çıkarınca kulak tıkanıklığı hemen gidiyo ve normal duyuyorsunuz.sonra sabah öğle akşam 1 damla soğan suyu devam .hiç birşey kalmıyor.burada yazanlar uzun is 3 gün önce dayanılmaz kulak agrisi yla acile gittim 2 damla yazdılar. Damlalar hiçbi ise yaramadı aksine ağrı dan asla duramaz hale geldim.burada yazmamin nedeni.14.15 gün bu çile çekilmez.Hepinize geçmiş olsun.o ağrıyı çeken bilir.dis ağrısı falan hikaye.2 doğum yaptım.nerdeyse doğum sancısı na es değer ve 1 gün değil sürekli ağrı.

    YanıtlaSil
  43. başak hanım iyi günler şimdi akıntı ile ilgili sorcam yinede bu akıntı normal zamanda olmuo gündüz vs bazen böle yattıgım zaman özellikle gece hafif bi akıntı oluo gündüz cok nadir bu zarın akıntısımı oluo sürekli akmıo ama bazen böle gece akıntı oluo zardan gelen bişimi acaba bu iyleşme sebebimi uzun zaman alıomu die takrardan sorcakdımbu dediginiz nerolin damla ne die gecio almamda bi sakınca varmı alsam gerek varmı die sorcakdım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba akıntı iceride atilmasi gereken bir sey var demek. Doktorunuza sormaniz daha iyi olur. Benim yorumum bol sarimsak zencefil ve sogan iceren aklaki beslenmeye devam etmeniz tam iyilesinceye kadar. Nerolinn damla bitkisel antibiyotik etkili yag karisimi. Dukkan telefonundan 02122848372 kimyager Emine hn sorun akintida kullanmaniz uygun mu diye. Size bilgi verecektir.

      Sil
  44. Merhaba paylaşımlarınızı çok beğendim ama sabredip sonuna kadar okuyamadım bizim içinde çözüm var mı diye kusura bakmayın lütfen :) benim kızım 5.5 yaşında tam bir sene önce iki kulağada tüp takıldı fakat sol kulaktaki 2 ay önce düştü ve şimdi yeniden sıvı toplamaya başlamış tekrar antibiyotik verdiler ve kurumazsa tekrar tüp dediler. Ben de deneyimlerime dayanarak geçeceğine inanmıyorum tekrar tüp takılmaması için ne yapmam gerekir acaba? Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  45. merhabalar ,benim oğlum 2,5 yaşında kulağında iltihab var 45 gündür antibiyotik kullanıyoruz fakat geçmedi şimdi 10 gün daha kullanacağız dedi doktor eğer geçmezse kulağı delip tüp takacağız dedi (kulakta akıntı yok hiç olmadı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerolinn ile gorusebilirsiniz. Diyetinize de dikkat edin. Onceki yorumlari okuyun. Cok gecmis olsun.

      Sil
  46. Basak hanm acil yardiminixa ihtiyacm war orta kulak iltehapi olmusum ve kulak zarim yirtilmis kulagim surekli cinliyor duymuyor ve en kotusu koku ve tat alamiyorum.dr verdigi ilaclar ise yaramiyor sizin onerinize ihtiyacm var

    YanıtlaSil
  47. Yazınızı okudum. Benim oğlum ortakulak iltihabı olmuş. Gribi ilacsiz atlattik bunu da atlatirsak dünyalar benim olacak. Bahsettiginiz yağdan sipariş verdim. O gelesiye zeytinyağı ve çörek otu damlatiyorum kulağına. Biri sabah biri akşam. Öksürük de devam ediyor maalesef. Ve sanırım diğer kulağına da geçti çünkü bugün bi kızarıklık oluştu sağlam kulakta da. Kulağına sıcak birseyler koymakta cok zorlanıyorum hiç istemiyor. Beslenme olarak da bu hafta eşime dedim git sebze meyve al bu hafta böyle beslenecez:)) suan oglum sürekli uyuyor. Hic hali yok. Ve sadece anne sutu aliyor.Ortakulagi siz ne kadar sürede atlattiniz. Bizim bugün 2. gun. Birde yazdiklarimdan başka yapabilecegim birseyler var mi??? Bugün sanki hirlamada başladı ufak ufak.

    YanıtlaSil
  48. nagihan ycelik9 Ocak 2015 04:40

    merhaba siteyi tesadüfen gördüm belki bi sonuç alırım diye sormak istedim bende doğal besinlerden yanayım fakat 2,5 yaşında bi oğlum var 2aylık tan beri orta kulak iltahabi sorunu var artık antibiyotik icmiyor reddediyor kulak için yapabileceğimiz bitkisel birtakım önerileriniz varmı çok sevinirim ilâç verdikçe çok uzuluyorum cevabinizi sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. Önceki yorumları kontrol eder misiniz? Sevgiler.

      Sil
  49. Merhabalar Başak hanım her iki kulağımdan ameliyat oldum ikisinin zarı delikti sağdaki tekrar açıldı iltihaplanma devamlı oluyor bir senedir sağ kulağımda motor sesi var bahsettiğiniz yağdan almak istiyorum delik olan kulağıma dökebilir miyim ayrıca alerjik rinitim var yardımcı olur musunuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  50. Merhabalar Başak hanım sağ ve sol kulağımdan ameliyat oldum her ikisi delikti fakat sağdaki tekrar delindi sağ kulağımda bir senedir motor sesi var çaresi olmadığını bir arkadaş gibi alışmamı söylediler doktorlar delik olan kulağıma bahsettiğiniz yağdan almak istiyorum çünkü iltihapta var allerjik rinitim var bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lutfen nerolin.com daki telefondan Emine hanimi arayip ona sorar misiniz? Damla da bu sekilde siparis veriliyor. Bu arada mukussuz beslee de faydali olur. Gecmis olsun.

      Sil
  51. Merhaba,
    Annemin kulağında iltihap vardı. KBB doktoru damlama verdi. Sorun çözüldü ancak kulak zarında delik varmış. Yaşına bağlı olarak ameliyat zor dedi. Bu durumda bir tavsiyeniz var mı? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulak zarindaki delik de vücut tarafından bir süre sonra kapatiliyor. iyi bir beslenmeyle desteklemenizi oneririm. Doktor olmadigim icin daha detayli bilgim yok. Annenize gecmis olsun.

      Sil
  52. Merhaba oğlum akşam kulağım ağrıyor dedi gliserin damlatıp ağrı kesici verdim bugün yine akşam var deyince kırmızı soğanın suyundan iki kulağınada damlattım, sol kulağı ağrıyordu 2 damla damlattım sağa 3 damla kaçtı elimden :) yani kırmızı soğan olurmu, aşırı bir ağrı yok çok şükür, sonrada sarımsak suyumu damlatıcaz?? Lütfen cevap

    YanıtlaSil
  53. Merhaba
    Benim de aynı rahatsızlığım var.Soğan suyu sıktım.ne zaman geçer

    YanıtlaSil
  54. Merhabaa 2 gundur kulagmda bir agri war kulak memesini cekince falan agrior dokununca agrio tam bu agiz kismi sankii sogan suyu damlatsam.ii gelirmi

    YanıtlaSil
  55. earpopper tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  56. merhaba 5 yasindaki oglumda bagdemcikleri buyuk alinmasi gerektigine sonunda karar verebildi dr umuz her kis 4 5 kez antibiyotik kullandigimizdan artik tepki vermiyor 20 gun once orta kulak intahabi oldu ve 1 hafta once dr kulakta sıvı birikimi var dedi iylesmemis diye birdaha antibiyotik verdi gec belki ama artik antibiyotik kullanmak istemiyorum bagdemciklerini aldirmalimiyiz geniz etide var kulagına tup takabiliriz dedi dr kafam cok karisik dgru olan ne bilemiyorum drlarada guvenim kalmadi bu yuzden yardim istiyorum benim oglum icin yapabilecegim bisey varmi 😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim sol kulagımda bir çınlama var doktora gittim orta kulak nezlesi olmuşsun dedi 3 gündür yazdığı antibiyotikleri kullanıyorum ama geçmedi bna yardimci olursaniz sevinirim

      Sil
  57. Merhabalar benim kızım daha 1 .5 yaşında küçüklüğünden beri boğazını tutup sıkıyordu alışkanlık oldu deyip ilgilenme dik doktora sorduğumda da oda aynı söyledi alışkanlık olmuş olabilir dedi şimdi bir ay önce özele götürdüm doktor orta kulakta sıvı var 100de 60 dedi antibiyotik kullandık zorla olsa hiç istemiyorum kullanmayı ama kızım için iyi gelir belki diye kullandık 15 gün sonra kontrolü var ama geçmezse yine antibiyotik verir diye korkuyorum sizin yukarda söylediklerini zi benim kızıma uygulamak zor çünkü iştahı yok fazla emziriyor um 10 gün sonra kescem ne yapcam bilmiyorum ve canım çok sıkkın lütfen bana allah rızası için yardımcı olurmusunuz birde günde sütümden kaç damla damlatabilirim yada iyi gelirmi soğan aynı şekilde lütfen cevap verin

    YanıtlaSil
  58. Merhaba. Benim her 2 kulaktada. Yaklasik 6 aydir suren. Iltihaplanma var ama akinti degil kuruma kac kere doktora ciktim antibiyotiklerle tedavi etmeye calistim. Ilaclari duzenli kullaniyorum tamamen geciyo. Ilac kullanmayi kestigim zaman tekrardan eski haline donuyo ne yapabilirim. Bunun kesin bi cozumu var mi ?

    YanıtlaSil
  59. 5 yaşındaki çocuğunuzun bademciklerini aldırmayın. bizdede aynı sorun vardı geçen sene lazerle bademcik küçültme ameliyatı yapıldı ve genizeti alındı. bademcikler hücre öldürülerek küçültülüyor ve çok başarılı bir uygulama

    YanıtlaSil
  60. Mrhabalar ben aplastik anemi hastasıyım kulak agrisi şikayetiyle hastaneye gittim kan degerim düştüğü için hastaneye yatis yaptılar ve en ağır antibiyotikleri kullandılar ama hiç bir faydası olması yaklaşık altı ay önce kulak zari ameliyatı oldum ve sorun kemiklerde kulak içinde herhangi bir hasar yok ama duymuyorum ne olur bana yardımcı olun sağ kulağım hiç duymuyor ve cihaz kullanıyorum ama bazı sesleri anlamakta güçlük çekiyorum ne olur yardım edin bana onereceginiz birşey var mi acil cvp verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  61. Meraba bnm kizim 16aylik ve surkli orta kulak iltihabi oluo...ve bugun kulagina anne sutu akittim.faydasi olurmu blmiorm.burdada faydasi olur demissiniz ins yararini gorururm.yalniz bunu ilk dfa bi kere yaptim.kac kez yapilabilir bi oneriniz varmi acaba.cvp verirseniz sevinirim...

    YanıtlaSil
  62. Merhaba 4.5 yaşındaki kızımın ıki kulağında da sıvı olduğunu ve tüp takılması gerektiği ayrıca gediz etininde alınması gerektiği söylendi ileride işitme kaybı olacağını söyledi doktor.antibiyotik kullandık sıvın gelmediğini söyledi 15 gün sonra tekrar gelin bakalım dedi.doğal yolla sıvıyı nasıl kurutabilirim işitme kaybı
    olmadan acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nerolin herbal antimix damla iyi geliyor. Antibiyotik etkili bitkisel yag karisimi. biz de doktor tavsiyeli onu kullaniyoruz kulak sorunlarinda. Bir de bu beslenmeyi uyulayin. Isitme kaybi gecici olabiliyor. Bende de oldu kizimda da. Simdi sorun yok.

      Sil
  63. Merhaba 4.5 yaşındaki kızımın ıki kulağında da sıvı olduğunu ve tüp takılması gerektiği ayrıca gediz etininde alınması gerektiği söylendi ileride işitme kaybı olacağını söyledi doktor.antibiyotik kullandık sıvın gelmediğini söyledi 15 gün sonra tekrar gelin bakalım dedi.doğal yolla sıvıyı nasıl kurutabilirim işitme kaybı
    olmadan acaba

    YanıtlaSil
  64. Hocam 22 yaşındayım küçüklükten orta kulak iltihabı var bnde.YAklasik 6 7 tane tüp takıldı geçmedi.geçen hafta tomografi çekildi akdeniz üniversite sinde proff ameliyat dedi.ondan öncesinde de özel bi kaç hastaneye gittim onlar yine tüp dediler.her doktor ayrı bisey söylüyor napcami şaşırdım agrim sizin yok şuan ameliyat inşa acelesi yok ama olmam lasimmis bana hangisini önerisiniz bide tüp takıldıktan sonrada kullanabilirmiyim bu yağları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun icin nerolin dukkanini arar misiniz?
      02122848372 gecmis olsun.

      Sil
  65. Merhaba kulagim 3 gun once bi yarim saat agridi sonra gecti ama 2 gundur kulagimda devamli hic gecmeyen bi tikaniklik bosluk sesi geliyor ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  66. Hayirli gunler sitenizi cok beyendim benim cocugum 23 aylik ve yaklasik bir aydir elini kulagina atiyor ve aciyor diyo.doktora gitmek istemiyorum antibyotik veriyorlar hemen bu sebebten size danismak istedim cocugum icin ne önerirsiniz

    YanıtlaSil
  67. Hayirli gunler sitenizi cok beyendim benim cocugum 23 aylik ve yaklasik bir aydir elini kulagina atiyor ve aciyor diyo.doktora gitmek istemiyorum antibyotik veriyorlar hemen bu sebebten size danismak istedim cocugum icin ne önerirsiniz

    YanıtlaSil
  68. ACİLL YARDIM
    Oğlum yedi aylık üç aydır orta kulak iltihabı çekiyor ve gitmediğim doktor kalmadı ne olur Yardim edin artık ne yapacağımı şaşırdım
    6 antibiyotik şurup, 3 damla ve 6 iğne olmasına rağmen tedavi bir türlü cevap vermedi dört defa da kulağını yıkadılar ama tam aksi daha kötü oldu çocuğum en sonunda bize kronik otit teşhisi kondu ve kulak zarı delik denildi . Çocuğum bu süreçte gelişimi durdu kilo alamıyor iştahı kapandı yaşıtlarına göre çok küçük gözüküyor artık benim de psikolojim bozuldu ne olur yardım edin bize…

    YanıtlaSil
  69. Cok gecmis olsun. Belli ki bir srylere tepki veriyor. Iceriden ve disaridan detoks yapmanizi oneririm. Kendiniz ve bebegi mukussiz besleyin. Anne sutu veriyorsaniz beslenmenize mukussuz sekildeozellikle dikkat edin. Nerolin herbal mix deneyebilirsiniz ama kullanmadan once nerolinden emine hanimla konusun delikse kullanmaya uygun mu diye. Evde bebegin duydugu stresi azaltin. Duygu sifresi kitabini okuyaak duygusal salmalar yapabilirsiniz. Bir homeopati verecegi remediler ile tum ilaclari ve asilari detokslayin. Bentonit kili banyosu detoksu yapin. Kille ilgili bloglarima bakabilirsiniz. Acil sifalar diliyorum. Duzgun yemeye baslayinca arayi kapatir merak etmeyin, biz de hasta olunca kilo alamadik ama boy ve bas onemli artiyorsa sorun yok :)

    YanıtlaSil
  70. Meraba basak hanim . Ben kulak agrisi cekiyorum. Dr. Gjttim agri kesici antibiyotik verdi . Kullandim bir hafta kulafim iyiydi . Bugun yine basladi sag kulagimda agri var ve kulagimda agirlasma var. Sogan suyunu cok duydum ama korkuyorum kulaga daha fazla zarar verir mi diye. Sol kulagimda da çinlama basladi. Bende panik atak da var . Kulagim boyle olunca daha da kotu oluyorum . Dogal yontemle ne yapabilirim sizce . Yardimci olursaniz cok mutlu olurum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sogan suyunu bir arkadasim 7 yasi daki oglunun agriyan kulagina damlatti ve rahatladi. Stresinizi ve agriya sebep olan duygusal blokajlarinizi salmanizi tavsiye ederim. Duygu Sifresi kitabina bakin ltf. Gecmis olsun.

      Sil
  71. İyi günler benim kulağımda delik varmış ama ilaçlara rağmen kapanmadı nasıl kapanır ne yapmam gerekiyo 18 yaşındayım daha yardımcı olur musunuz doğal yöntem en iyisi çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba dogal beslenmeyle ve olumlu dusunmeyle tedavi edilemeyecek hastalik yok. Gecmis olsun.

      Sil
  72. Merhabalar basak hanim benim 1 yasinda oglum kulak iltihabi cikdi 2 hafdada bir doktordayiz suan 4novasaf igne olduk zinnat surup onadron damla vede dun gece gozu kanlsndi sulandi netira damla verdiler kulakdan olur dediler 7/5 aylikken emmeyi birakti sutum var azda olsa kulana uygulasam bayat oldu icin zarar verirmi birde 6 yasinda oglumdada geniz eti cikdi oda hasta surekli kalbindede delik vardi asd kapatildi 6 aylikkende asi sonrasi havale gecirdi cvp bekliyorum simdiden allah razi olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kezban hanim ben doktor degilim. Hekiminize danismaniz lazim. Ancak dogal beslenmeyle ve olumlu dusunmeyle tedavi edilemeyecek hastalik yok. Bu sebeple dogal yontemlerle bedeninizi, zihninizi, duygularinizi temizlemeye calismanizi oneririm. Gecmis olsun. Sevgiler.

      Sil
  73. Merhabalar basak hanim benim 1 yasinda oglum kulak iltihabi cikdi 2 hafdada bir doktordayiz suan 4novasaf igne olduk zinnat surup onadron damla vede dun gece gozu kanlsndi sulandi netira damla verdiler kulakdan olur dediler 7/5 aylikken emmeyi birakti sutum var azda olsa kulana uygulasam bayat oldu icin zarar verirmi birde 6 yasinda oglumdada geniz eti cikdi oda hasta surekli kalbindede delik vardi asd kapatildi 6 aylikkende asi sonrasi havale gecirdi cvp bekliyorum simdiden allah razi olsun

    YanıtlaSil
  74. Merhabalar..
    Benim 5 yasinda kızımın bademcik sorunu var.Alınması gerekiyor dedi doktor ama ben etraftan duyduklarıma göre pek alınması tarafından degilim.Ama azcık soğuk biseyde hemen şişiyor iltihab oluyor ve öksürüge çeviriyor..
    Şimdide 2 gündür kulağım agriyo dedi kulağın alt kısmında dokunduğumda şişlik hissediyorum.Dr.a henüz götürmedim.Aceba Doktora götürmeden evde kendim doğal tedavi yapabilirmiyim.Birde evde çörek otu yağı var 2 yıllık aceba bozulurmu😕 bilemedim.Gece ağlayarak uyandı dün kulağım agriyo dedi.Bu gecede uyanırsa ne önerirsiniz.Yardım edin!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esimin de bademciklerini kucukken anesi ateslenmesin diye terli tutmayarak cok dikkat ederek kurtarmis alinmasini. Bademcikler onemli iceriye mikrop gormesini onluyorlar. Sonra alinirsa omur boyu ilac mi gerekecek? Burada cok fazla yo tem anlatan var yorumlari okuyun, beslerye dikkat edin. Biz nerolin herbal antimix damlatiyoruz agrirsa kulaga. Telefonla www
      nerolin.com daki telefondan siparis veriliyor sitede yok. 2 yillik yag ancak sabun olur. Gecmis olsun.

      Sil
  75. kardeşimin kulağında orta kulak iltihabı olduğunu söyledi doktor ve blogunuzdaki iltihap olan kulağa anne sütü damlatilmasi önerinizi dün denemeye başladık. Gece yastigi,saçı yeşil iltihap olmuştu. Anne sütü iltihabı sökturdu gerçekten. 10 gün sonra kontrol var bakalım doktor tekrar iltihap var diyecek mi? Paylasacagim sizlerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bnde doktora giitigimde doktor bana kulaginda yesil bi iltihap olmus demisti.acaba sizinkiyle ayni olabilirmi?sag kulagim agriyor sadece lutfen cevap yazarmisiniz?

      Sil
  76. Merhaba Başak hanım.öncelikle doğal yöntemlerle olan tedavi şekillerini buradan paylaştığınız için çok mutlu oldum.oğlum 6 aylık. dün gece acı acı ağlayınca doktora gittik.sağ kulağında iltihab olduğunu boğazında hafif bir kızarıklık olduğunu söyledi ve antibiyotik verdi.antibiyotiğe karşı bir anne baba olarak ilacı kullanmak istemeyince sabah aile hekimimize gittik.sağ kulak iltihabın daha başlamamış ama kızarıklık var demesi üzerine verdiği kulak damlasını kullanmaya başladık. Ağrı olursa antibiyotik kullanırsınız dedi.eşimle ben antibiyotik asla kullanmak istemiyoruz. Doğal yöntemlerle tedaviyi tercih edenlerdeniz.bebeğime öneriniz ne olur.bu arada kulaklarında sarı kulak kiri oluyor

    YanıtlaSil
  77. kulağa direk olarak günde 1 damla sarımsak suyu damlatmanin zarari olur mu?10gun sogan suyu kullandik iltihap kesildi suan zardaki hasar ve tedavi amacli sarımsaği ezip suyundan gunde 1 damla damlatsam zararı olur mu?kac gun devam etmeliyim bunlara

    YanıtlaSil
  78. Merhaba başak hanım adim muhammet yaşım 19 yaklaşık 2 buçuk haftadir bende de orta kulak iltihabı var 2 bucuk haftadir antibiyotik, burun damlasi kullaniyorum. normal de simdiye kadar coktan geçmesi gerekirken sigara kullandığım için geçmedi bunu hastalığın 2. haftasında doktora gittigimde doktor söylemişti bende 6 gündür sigara kullanmadan ilaclar kullaniyorum suanda da 3. haftasinin icindeyim tikanlik biraz gitti biraz halen daha sürüyor bu kadar gec açılması nornal midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Muhammet bey, sigara ve alkol kullanmiyorum. Bunlar mukusu artiriyor dolayisiyla da iltihabi. Bende mukussuz beslenme tedavisiyle iyilesmesi 3 hafta surdu. Sizde buna gore biraz daha fazla surebilir. Gecmis olsun.

      Sil
  79. Meraba 2-3 gündür sol kulağımda aşırı bi uğultu var ve neredeyse hiç duymuyor acaba bunun nedeni nedir ve nasıl iyilestirebilirim

    YanıtlaSil
  80. Merhabalar,, benim bebegim 10 aylik ve 2 kez kulak iltihabi oldu ve malesef ikisindede antibiyotik kullandik.. Suan iki gundurde yine ayni huzursuzluklati basladi buna istinaden bizde kulak iltihabi oldugu teshisi kendimiz evde koyabiliyoruz fakat sirf antibiyotik vememek icin doktora goturmek istemiyorum.. Bebegim 3 ay once sutten kesildi malesef.. Sicak havlu yontemini deniyorum rahatlattigi kanaatindeyim de,, buna ilaveten sogan suyuda kullanabilirmiyim?? Ufak bebeklerdede kullanilabiliyormu acaba?

    YanıtlaSil
  81. Merhaba.bn 15 yasindayim.sag kulagimin agrimasi uzerine aile hekimine basvurdum.zinnat diye bi antibiyotik verdi.12 saatte bir onu kullaniyorum 3 kere icmeme rağmen hala etkisi yok.geceleri uyuyamiyorum.kulagimin uzerine yatinca agri ile kalkiyirum.doktor bana kulaginda intihap olusmus dedi.oyle tam bi kulak agrisi hastaligi soylemedi.tesaduftur ki yengem bana anne sutu damlat demusti .bn ise oyle seyler olur mu dedim.bu blogdaki yorumlari okuyunca farkettim.kisacasi bana ne onerebilirsiniz?

    YanıtlaSil
  82. Merhaba.2hafta önce sağ kulağım kapandı dr gittim içeriden iltihapvar dedi antibiyotik verdi.denizin altında gibi duyuyorum.1hafta kullandım tam olarak açılması.bugünde uyandığımda sol kulağım kapanmıştı aynı sağ gibi.yazılarınızı okudum mukussuz beslenmeye karar verdim.listeyi gordum ancak ekmek vs yok.ekmek yerine ne koyabilirim yemek olarak ne yiyebilirim.zeytinyağı kullanabilirmiyim.?iltihap içeriden soğan ya da sarımsak suyu vs kulaktan damlattigimda nasil etki eder onu da anlamadım.şimdiden tsk ederim.

    YanıtlaSil
  83. Merhaba.2hafta önce sağ kulağım kapandı dr gittim içeriden iltihapvar dedi antibiyotik verdi.denizin altında gibi duyuyorum.1hafta kullandım tam olarak açılması.bugünde uyandığımda sol kulağım kapanmıştı aynı sağ gibi.yazılarınızı okudum mukussuz beslenmeye karar verdim.listeyi gordum ancak ekmek vs yok.ekmek yerine ne koyabilirim yemek olarak ne yiyebilirim.zeytinyağı kullanabilirmiyim.?iltihap içeriden soğan ya da sarımsak suyu vs kulaktan damlattigimda nasil etki eder onu da anlamadım.şimdiden tsk ederim.

    YanıtlaSil
  84. merhaba dış kulak enfeksiyonum var 4 gündür her 4 saate bir agrı kesici içmeme ragmen aşırı derecede agrım var çok az duyuyorm ateşimde var doktora gittim iki sefer antibiyotik agrı kesici ve damla verdi hiç bi faydası yok gün geçtikce daha çok ilerliyo yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yeni keşfettim ve bayıldım yazılarınızı teşekkür ederim bizimle bilgilerinizi paylaştığınız için oncellikle 👍👍 benim 2 hafta önce ağrı ile gittiğimde orta kulak iltihabı teşhisi konuldu 1 kutu antibiyotik ve arkasından da iğne vuruldum altı gün akut otit dedi orta kulak iltihabı yani iğneyi de keselim bi duruma bakalım dedi Dr sorum çörek otu veya sarımsak yağı yazdıklarınızı sırayla mu uygulayalim ya da hepsini saat aralıklarla aynı gün mu nasıl yapacağım konusunda yardimci olursaniz sevinirim çünkü hala dolgunluk ve işitme kaybım bi de ugultu var kulağımda cevaplarsanız sevinirim

      Sil
  85. Mrb basak hanim yeni sayfanizi gordum benim de sorum su oglum 9aylik dun gece doktora goturdum kulak iltihabi dedi cok atesleniyor fitil verdi ama etkisi iki uc saat atesi cok yuksek ve surekli fitil vermek zorunda kaliyorum tesaduf sogan kurunu gordum bugun iki defa uyguladim ii gibi geldi bu sogan kurunu ne kdr sure kullanabilirim ve gunde kac defa uygulayqbilirim bu kulak akintisinda yirtilma oluyormus sarimsak suyunu da dokmem gerekiyor her ikisini beraber mi kullanacam yoksa iyilestikten sonra mi bilgilendirirseniz cok memnun olurum simdi den cok tesekkur ederim..

    YanıtlaSil
  86. Merhaba daha yeni keşfettim sitenizi ve inanin çok beğendim ���� bana da orta kulak iltihabı akut otit teşhisi koydu. Ağızdan Alinan antibiyotik bitince iğne vuruldum 6 gün şimdi kesti Dr ve bekleyelim zamanla düzelir dedi ama hala dolgulu ve duyma kaybım var... yazınızı okudum sırayla mi uygulayalim??? Çörek oyunu sarımsak yağını nasıl yapmam gerek yardimci olursaniz sevinirim ������

    YanıtlaSil
  87. Bende vrtigo teshisi kondu ve ilerki zamanda dr gittigimde orta kulak iltihabi teshisi konuldu ve 2 kutu antibiyotik verildi kullan gel dediler ve bende arastirmalarim sonucu bu siteye girdim. 2 defa antibiyoti kullandim ve sonra kullanmadim yerine sogani rendeye vurdum temiz bir esarp ile suyunu cay tabagına sıktım sonra tabak ile birlikte sicak suyun icinde beklettim ilik olduktan sonra 2 damla orta kulak iltihabi olan kulagima damlattim ve bir parca pamugu zeytin yagina batirdim ve kulagi kapattim 3 gun tekrarladim sabah aksam 4 gun cinlama sesi gitti ve iyi duymaya basladim. Dr gittim yazdigi ilaclarla kontrol etti gecmis dedi ama ilac kullanmadan gecmez dedi bende sogan suyu kyllandim dedi.gecmia olsun sizlere

    YanıtlaSil
  88. Merhaba benim 5 aylık oğlum var. 2. Ayından beri kulağında sıvı ve çok kötü iltihaplanma var. 3 defa doktora gittik. Antibiyotik damla verdiler. Son kulak burun boğaza gittiğimizde doktora bunları anlattığımda 5 aylık bebekte böyle iltihaplanma olmazdiye bizi haksız çıkardı. Ne yapacağımızı bilmiyorum bu konuda bize yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Başak Hanım, ne yazikki ufak bebeklerde dogumda anneden gelmis kandaki toksinlerle dogduklari, hemen aşıya baslandigi ve hasta olunca antibiyotikle yuklendigi icin bastirilan bagisiklik sistemi enfeksiyonlari yenemiyor. Blogumda otutle ilgili tum postlara ve yorumlara bakin. Kendi beslenmenizi mukussuz yapin, ben kendi kulagumda ve cocuklarda nerolin damlayi iltihapta basariyla kullandim. Aşıları ve toksinleri de bedeninden biyorezonans ve homeopatiyle detokslamayi dusunebilirsiniz. Bagisiklik guclenince her sey iyilesir. Dogalannelik yolunda kitabimda temelleri anlatiyorum bakmanizi oneririm. Gecmis olsun.

      Sil