Badem Helvası |
Bir seneyi aşkındır badem sütü yapıyorum. Arta kalan posalarla pek çok şey yapılabiliyor. Badem sütümü yaptıktan hemen sonra çocuklar badem helvası ismini verdiğim bu tarife bayılıyorlar. İçinde koyduğum çeşitli bağışıklık kuvvetlendirici yağları ve tozları da böylece kolayca yedirmiş oluyorum.
Badem helvası tarifi:
Badem sütü tarifim sonrasında kalan posa içine hindistancevizi yağı
ve pekmezi çatalla tabakta ezerek karıştırın. İsteğinize göre içine toz tarçın, toz
karanfil, toz zencefil, keçiboynuzu tozu, keten tohumu yağı, çörek otu tohumu
yağı da koyabilirsiniz. Kaşıkla kayık şeklini verip buzdolabında dondurun. Donduktan sonra çıkarıp
çıkarıp afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder