13 Kasım 2012 Salı

Haydi çocuklar kışın parka



Bizim çocuklar henüz yuvaya gitmiyor. Biz de bir doğal anne çocuk oyun grubu oluşturduk. Haftada iki gün buluşuyoruz. Bir gün oyun günümüz var. Bütün gün çocuklar parkta birlikte oynuyorlar. Yiyecekleri de yanımıza alıp anne ve çocuklar güzel bir gün geçiriyoruz. Güneş, rüzgar, yağmur, çamur demeden süren bu aktivite hepimize çok iyi geliyor. Havanın çok şiddetli yağmurlu geçtiği bir günde ise aramızdan birinin evine sığınıveriyoruz, oyun günü orada devam ediyor. Doğrusu benim gibi annelerle güzel paylaşımlar yaptığımız bu günü iple çekiyorum her hafta.Her Çarşamba saat 11.00-13.00 arası Kadıköy Özgürlük Parkındayız. Gelmek isteyenler o günün katılımı için mesaj atabilir.
 

Yine bir gün de kitap okuma gününe başladık. Yine parkta güzel sakin bir çardak altında buluşuyoruz. Çocuklar yanlarında bir kitap getiriyor. Seçilen bir iki kitap getiren anne tarafından grup halinde oturmuş çocuklara dramatize ederek okunuyor. Kitap hakkında çocukların fikirleri soruluyor. Kitabın vermek istediği mesaj üzerinden geçiliyor. Sonra çocuklar tekrar çayır çimen koşturmaya başlarken biz annelere de biraz sohbet zamanı kalıyor.Bugün içinde Pazartesi saat 11.00-13.00 Kadıköy Özgürlük Parkındayız.Gelmek isteyenler o günün katılımı için mesaj atabilir.

Şehir parkları oyun grupları düzenlemek için çok güzel ortamlar. Parklar özellikle kışın daha çok hoşuma gidiyor. O kadar çok bitki nasıl renk değiştiriyor, yaprak döküyor, tohum saçıyor. Bir de yaza göre çok daha boş oluyor, sanki tüm park bize kalmış :) Bizim gittiğimiz Özgürlük Parkı çok büyük bir park. Kadıköy Belediyesi çok güzel bir iş yaparak, yüzlerce çeşit bitkinin, ağacın, çiçeğin devamlı bakımını yapıyor, bir yandan her mevsim türlü türlü yeni çiçekler ekiyor. Kaç kere seranın ve yönetim binasının yanından geçerken burada çalışmak ne harika olurdu diye aklımdan geçirdiğimi hatırlamıyorum :)

Çocuklar da parka bayılıyor. Değişik bitkileri göstererek, anlatarak şehirde mümkün olduğu kadar bir çevre bilinci geliştirmeye çalışan anneler için ideal bir yer. Çocuklarına şehirde doğayı anlatmayı seven annelere bir de Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesini  gezmelerini tavsiye ederim. Her iklime uygun bitkilerin ve ağaçların sergilendiği bahçede çocuklara özel bir çok atölye de düzenleniyor. Eğer tıbbi bitkilerle ilgileniyorlarsanız Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi  de hoşunuza gidecektir. Sağlık Çevre Okulu programı çerçevesinde atölye çalışmaları arasında ekolojiden, ekmek yapımına, doğal doğumdan, bitki fotoğrafçılığına pek çok konu var. Yine çocuklara özel sanat, çevre, mini bahçe kurma, böcekler gibi onlarda programı mevcut.

Haydi anneler çocuklarımızı parklara götürelim!

2 yorum:

  1. çok guzel bır etkınlık duzenlıyorsunuz cok guzel bır dusunce.bayıldım

    YanıtlaSil
  2. keşke gelebilsem ama ayrı şehirlerin anneleriyiz.:)
    aktiviteniz bence mükemmel.

    YanıtlaSil