28 Temmuz 2015 Salı

Mutlu ve başarılı çocuk yetiştirmek mümkün

Başarılı Mutlu Çocuk Semineri

Bu yazımda büyük kızım Melisa’nın katıldığı harika bir seminerden ve bu seminerde öğrendiği yöntemlerle nasıl 1 ay sonra ülke çapındaki bir resim yarışmasını kazandığını anlatmak istiyorum.

Her anne ve baba mutlu, sağlıklı ve başarılı bir çocuk yetiştirmek ister. Peki kendimizi nasıl görüyoruz? Çocuklarımıza nasıl örnek oluyoruz? Ben çocukluğumdan beri kişisel gelişim kitaplarını okumaya bayılırım. Her kitaptan beğendiğim bir kaç tekniği hemen hayatıma uygulamaya çalışırım. İşte çocuklarım büyüdükçe evde doğal beslenmeye dikkat etmenin yanısıra duygusal salmalar, nefes egzersizleri ve yaşadıklarımızın üstünden tekrar canlandırmalar gibi çalışmalar yapmaya başladık. Ne zaman yakın bir arkadaşım Kama Gelişim tarafından senede sadece belli zamanlarda verilen “Başarılı Mutlu Çocuk” seminerinden bahsetti, bu seminerin çocuklarım için çok faydalı olacağını anladım. Çünkü henüz kişisel gelişim kitapları okuyacak kadar büyük değiller. Ancak bu bilgileri çocuklara en güzel anlatmanın yolu oyunlar, egzersizler ve müzik. Böylece biz de geçmiş Haziran ayında yapılan bu seminere kaydolduk. İyi ki de katılmışız.

Seminerin amacı çocuklara mutlu, sağlıklı ve başarılı olmak için hayatları boyunca kullanabilecekleri kadim bilgileri aktarmak. Eğitmenlerden Mahram Satymbaeva, Sosyoloji yüksek lisansı sahibi ve Norbekov Enstitüsü’nde 3 sene eğitim almış. Kabuljan Murzaev ise Pedagoji ve eğitim bilimleri üzerine 2 doktoraya sahip, 50’den fazla bilimsel makale ve 6 kitabı bulunuyor. Melisa, 5 gün boyunca 3’er saatlik seminerlere katıldı. Devamlı gülen bu değerli eğitmenlerden hayatı boyunca kullanabileceği bakın neler öğrendi:

*Bağışıklığı kuvvetlendiren çocuklara özel omurga ve vücut egzersizlerini
*Görmeyi iyileştiren ve gözlük attıran göz egzersizlerini
*Bedenine iyi bakmayı
*Duygularını fark edip yönetme yöntemlerini, affetmeyi ve kabul etmeyi

Çalışmaların bir amacı da henüz çocukken dikkat dağınıklığını yoketmeyi, duygularına hakim olmayı ve affetmeyi öğretmek. Motivasyonu artırıcı oyunlar, hikayeler ve meditasyonlar ile strese dayanıklıklarını artırmak, hafızayı kuvvetlendirmek, ders ve sınavlarda başarılarını artırmak. Seminerde anne ve babaya karşı sevgilerini sözcüklerle ifade etmeyi de çalıştılar.



Melisa hakkında eğitmenlerden oldukça detaylı tatmin edici bir fiziksel ve duygusal gözlem aldım. Kısaca, bu seminerde insan olarak tüm potansiyelimizi yaşamak için önemli olan fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal bedensel çalışmalar aktarıldı.

Resim yarışması hikayesine gelecek olursak...
Melisa’nın geçen sene katılıp kazanamadığı bir resim yarışması bu sene tekrarlandı. Haziran ayında yarışmaya katılan Melisa seminerde öğrendiği başarılı olma imgeleme tekniklerini her gün uyguladı ve bir ay sonra sonuçlar açıklandığında kazandığını görünce çok mutlu olduk. 

Melisa ilk önce hayal etti, sonra harekete geçti, inandı, hissetti ve istediğini başardı.

 


Çocukların mutlu, sağlıklı ve başarılı olmak için içlerindeki muazzam güce inanmaları ve biz yetişkinler gibi bunu unutmamaları gerekiyor. Yetişkinlikte bazı şeyleri kabul etmek ve hayata geçirmek daha zor oluyor. Henüz çocukken bu desteklenirse geleceğin süper insanlarının sevgili dünyamızı gitmekte olduğu felaketler dolu yoldan döndürebileceklerine inanıyorum.

Kaçırmak istemeyeceğiniz gelecek seminer 1-5 Eylül 2015 tarihlerinde10:00-13:00 arası İstanbul-Kadıköy’de yapılacak. 7-12 yaş arası için olan seminere katılımcılar tüm şehirlerden geliyor. Kontenjan sınırlı olduğu için 0216 550 50 08, 0505 802 00 92 nolu telefonlardan benden duyduğunuzu söyleyerek kayıt yaptırmanızı öneririm.
Daha detaylı bilgi için: www.bykama.com.tr facebook sayfa: Bykama 

Seminerden bazı kareler:
Oyunlarla kendini ifade etme

Eğlenceli oyunlar
Sağlıklı beden ve omurga egzersizleri

Resimle kendini ifade etme
Melisa kendisi hakkındaki eğitmenlerin yorumlarını dinledikten sonra seminer katılım belgesi ve hediyelerini alıyor
Aileler ile birlikte yapılan kutlama töreni

Not: Eğer bu yazıyı daha ileri bir tarihte okuduysanız yukarıdaki telefonlardan yeni seminer tarihlerini öğrenebilirsiniz.

Her zaman sağlık ve mutlulukla kalmanız dileğiyle.

Instagram ve twitter @dogalanneyim 
Facebook: Doğal Anneyim
e-bülten: http://eepurl.com/TeYdX



3 yorum:

  1. çok ilgimi çekti, çok verimli bir etkinlik olmuş. İzmir'de de olsa keşke.

    YanıtlaSil
  2. 2 doktoraya sahip derken? pek mantıklı gelmedi bana o cümle. akademisyenler 2 master bile yapmazlar. ki doktorayı aldıktan sonra bi 5 yıl daha mı doktora almaya uğraşmış. hem de bir sürü makale yazacak kadar yoğun bir akademisyense. karışıklık var o cümlede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karisiklik yok. Akademisyen oldugu Rusya'dan Turkiye'ye gelirken doktora ogrencisi programina katilarak gelmis tekrar 2. doktorasini yapmis. Yeni cikan Sakura kitabinda anlatiyor hikayesini.

      Sil