10 Mayıs 2013 Cuma

Dosya: Nerolinn Doğal Kozmetik’in sahibi Kimyager Emine Koçer ile güneş ve cilt sağlığı üzerine (7)


Her zaman doğal çareleri ile cilt, çocuk hastalılarında bana yardımcı olmuş Nerolinn doğal kozmetik ürünlerinin sahibi Kimyager Emine Koçer güneş ile ilgili dosyamı hazırlarken sorularımı yanıtladı.

Cildimizi güneşin zararlı etkilerinden nasıl koruyacağız?
E.K.: “Güneşten ve soğuktan (dış etkenlerden) korunun. Cilt sağlığınız için en önemli maddelerden birisi, güneşten korunmaktır ve aynı zaman da güneşten yararlanabilmektir. Bilinçsiz bir şekilde güneş ışığına maruz kalan kişilerde güneş lekeleri, düzensiz bir cilt rengi, çillerde artış, ciltte kuruluk, ince kırışıklarda artış, ciltte kabalaşma oluşur. En ciddi cilt hastalılarından birisi de deri kanserleridir. Bunları engellemek için evden çıkmadan 30 dakika önce nemli cildinize (hem yüzünüze ve vücudunuza) güneşten koruyucu ürünler uygulayın.”

Nerolinn güneşten korunma ürünleri yeni doğanlar için de güvenle kullanılabilir mi?
E.K.: Yeni doğanlar dahil her yaş grubu doğal içeriği sebebiyle Nerolinn Sun Kiss oil, güneş kremi ve rose remedy kremi kullanabilir. Yeni doğanları kesinlikle direk güneşe çıkarmıyoruz. Bu ürünler kullanıldığında güneşin gölgede bile zararlı ışınlarını cildimiz yansıtabilir. Ayrıca cildimizin güneşe karşı bağışıklığını artırarak filtre görevi yapabilmektedirler. Güneş alerjisi olanlar mümkün olduğunca güneşe çıkmamalıdırlar.”

Hangi saatlerde, ne kadar ve nasıl korunarak güneşe çıkmalıyız?

E.K.: “Geçen yıldan kalan kremlerinizi kesinlikle kullanmayın taze ürün kullanın. Güneşin zararlı ışınlardan korunmak için beslenmemize dikkat etmeliyiz. Sabah saat 10’a kadar öğleden sonra 4 gibi güneşe çıkmayı tavsiye ediyorum. Bazı doktorlarca önerilen güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde doğal bir güneş korumasını mutlaka kullanın. Tüm gün boyunca direk ve uzun süre güneşe maruz kalmaktan kaçının. Unutmayalım, derimiz kendini koruyabilen bir kalkan değil, yaşayan bir organizmadır. Güneş banyolarını azaltınız. Güneşte kaldığınız sürelerde fiziki korunma tedbirleri alınız. Bunlar şemsiye, şapka, giysiler ve güneşten korunma ürünleri olabilir. Sağlığımız için gün ışığından mutlaka yararlanmalıyız. Çünkü güneş D-vitamini sentezi için gereklidir. Haftada 3 kez ortalama 15 dakika güneşlenme süresi D-vitamini sentezi için yeterlidir. Soğuk ve rüzgarın cildimize verdiği olumsuz etkileri yenmek için nemlendirici özellikteki kremlerden faydalanılmalıdır.”.


Nerolinn’in diğer kozmetik ürünlerden farkı nedir?
E.K.: “Nerolinn ürünleri; paraben, petrol türevi ürünler, suni renklendiriciler, sentetik kokular, GDO’lar (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) içermiyor. %100 yenilebilir doğal hammaddelerden ve organik sertifikalı yağlardan elde ediliyor. Nerolinn aromaterapi, yüz ve doğal cilt bakım ürünleri sadece saf ve doğal bitkisel hammaddeler kullanılarak elde edilmiştir. Doğal olmayan cilt bakım ürünleri; birçok kimyasal, koruyucu katkı maddesi, emülgatör ve yapay kokular ihtiva eder. Bu ürünler kanserojen ve alerjik reaksiyonlar oluşturabilir. Bilimsel araştırmalara göre cildimize uyguladığımız ürünler (cildin ıslaklık-kuruluk durumuna bağlı olarak) bedenimiz tarafından %60-%75 oranında emiliyor. Böylelikle cildimiz aracılığı ile yüklü bir miktar kimyasal madde tüketmiş oluyoruz bu da yılda ortalama 2 kg kadar geliyor.Kozmetik ürünlerde bulunan kimyasalların direk vücudumuza girdiğini ve hızla kan dolaşımına karıştığını ve kimyasalların deri yoluyla almanın, onları yutmaktan daha riskli olduğunu biliyor muydunuz? Öyleyse sağlığız için doğal ve faydalı olanı tercih ediniz.”
 
Bebeklere de önerdiğiniz Nerolinn güneş yağı ve kremlerinin içeriklerinde neler var?

E.K.: “Hoş bir gül kokusuna sahip Nerolinn Güneş Yağı “Sun Kiss oil” içerisinde yer alan doğal maddeler:
Corylus maxima miller (Hezelnut) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Oil, Sesamum Indicum Oil (Sesame) Oil, Daucus carota (Carrot Seed)Oil, Juglandis regiaenucum (Walnut) Oil, Vitis Vinifera (Grape Seed) Oil, Triticum sativum (Wheat Germ) Oil, Rosa Canina (Rosehip) Oil, Hypericum perforatum L (Centaury) Oil, Tokoferol acetat (Vitamin E), Pantotenhic acid (Vitamin B 5), Peargonium Graveolens (Greanium) Oil, Rosa damascena (Rose) Oil.”

“Lavanta kokulu Nerolinn “Güneş kremi” içerisinde yer alan doğal maddeler:
Corylus maxima miller (Hezelnut) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Oil, Sesamum Indicum Oil (Sesame) Oil, Daucus carota (Carrot Seed)Oil, Juglandis regiaenucum (Walnut) Oil, Theobroma cacao (Cacoa Butter) Oil, Vitis Vinifera (Grape Seed Germ) Oil, Triticum sativum (Wheat) Oil, Rosa Canina (Rosehip) Oil, Hypericum perforatum L (Centaury) Oil, Tokoferol acetat (Vitamin E), Pantotenhic acid (Vitamin B 5), Lavandula stoeechas ( Lavindin Oil), Lavandula angustifolia miller (Lavander) Oil.”

“SPF 15 etkili bebeğiniz ve sizin yüzünüzde rahatlıkla kullanabileceğiniz Nerolinn Anti-Ageing Gül Yoğun Bakım Kremi ’’ Anti-Ageing Rose Remedy Cream’’
içerisinde yer alan doğal maddeler:
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond ) Oil, Rosa Canina (Rosehip) Oil, Hypericum perforatum L (Centaury) Oil, Corylus maxima miller (Hazelnut) Oil, Cera Alba (Beeswax), Prunus Armeniaca (Apricot) Oil, Triticum sativum (Wheat)Oil, Butyrospermumparkii (Shea Butter ) Oil, Daucus carota (Carrot Seed) Oil, Theobroma cacao (Cacoa Butter) Oil, Tokoferol acetat (Vitamin E), Pantotenhic acid (Vitamin B), Peargonium Graveolens (Greanium) Oil, Rosa Damascena (Rose) Oil.”

Nerolinn ürünlerine nasıl ulaşabiliriz?
E.K.: “Nerolinn ürünleri arasında doğal yöntemlerle üretilmiş sabunlar, soğuk sıkım organik bitkisel yağlar, organik bitkisel çaylar, her cilt tipi ve rahatsızlığına göre özel üretilebilen kremler, zeytinyağlı yıkama deterjanı bulunuyor. Tüm Türkiye’ye kargo ile sipariş gönderebildiğimiz Nerolinn ürünlerine web sitesimizdeki kontak bilgilerinden, facebook grubumuzdan ya da İstanbul Levent’deki dükkanımızdan ulaşabilirsiniz. Tüm doğal kozmetik ürünlerine meraklı kişileri çayımızı içmeye ve shobet etmeye bekliyoruz.”
Sağlıklı bir güneş kreminde olmaması gereken maddeleri diğer iki yazımda (2) (5) aktarmıştım. Güvenle kullandığım Nerolinn güneş yağı ve kremlerimin içeriklerini siz de kendiniz karşılaştırarak inceleyebilirsiniz.

***************************
Bana ulaşabileceğiniz linkler:

www.BasakPirtini.com

Doğal Annelik ile ilgili:
Doğal Anneyim Blogu: http://dogalanneyim.blogspot.com.tr
Milliyet Blog: http://blog.milliyet.com.tr/bashico
Facebook Doğal Anneyim Sayfası: www.facebook.com/dogalanneyim
Facebook Doğal Anneyim Grubu: www.facebook.com/groups/dogalanneyim
Instagram: www.instagram.com/dogalanneyim
Twitter: www.twitter.com/dogalanneyim
Youtube Başak Pirtini Kanalı: www.youtube.com/channel/UCRoKVtaVHmA48DsvW6Iid_A
Bilgi için e-posta: dogalanneyim@gmail.com

Enerjik Su ile ilgili:
Enerjik Su websitesi: http://enerjiksu.blogspot.com.tr
Facebook Enerjik Su Sayfası: https://www.facebook.com/enerjiksu/
Bilgi için e-posta: enerjiksu@gmail.com

Doğal yöntemlerle hayvan bakımı ile ilgili:
Bashico Blogu: http://bashico.blogspot.com.tr
Köpekler ve İnsanları Blogu: http://kopeklerveinsanlari.com
Facebook Hayvanlardan Mesajlar Sayfası: https://www.facebook.com/hayvanlardanmesajlar/
Instagram'da Hayvanlardan Mesajlar: www.instagram.com/hayvanlardanmesajlar

Başak Pirtini'den e-posta ile haber almak için e-bültene üyelik: 

http://eepurl.com/TeYdX

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder