10 Mayıs 2013 Cuma

Dosya: Çocuk doktorumuzun önerisi Nerolinn doğal güneş yağı ve kremi (6)



Şimdi emekli olmuş doğal yöntemleri benimsemiş çocuk doktorumuz Hülya Sonugür’ün bebeklerimizi güneşten korumak için önerdiği yöntemler çok kolay. Beyaz ince bir kıyafet giydirmek, güneşin altında gereğinden fazla kalmamak. Güneşte uzun kalacağımız zamanlarda da cildimize içeriğinde doğal maddeler bulunan 15 SPF’nin altında bir güneş kremi kullanmak. SPF 15’in üzerine çıktığında sadece güneşte kalabilme süremiz uzarken, nanoteknoloji içeren ürünler cildin melanin üretme mekanizmasına etki ediyor. Bu sebeple yüksek faktörlü güneş kremlerini önermiyor.

Hülya Sonugür kendisinin de alerjik bünyesine rağmen sıkıntısız bir şekilde kullandığı ve memnun kaldığı Nerolinn organik bakım ve kozmetik ürünleri ile bizi tanıştırdı.
Son 2 senedir yaz aylarında kendim ve minik kızlarımın cildinde Nerolinn Sun Kiss oil güneş yağını kullanıyorum. İçeriğinde verdiğim listede yer alan zararlı kimyasallardan hiç biri yer almıyor. İçeriğindeki organik yağlarla cildi beslerken, güneşten kızarmadan, zararlı UVA ışınlarını süzerek korunma sağlıyor. Günlük yüz kremi olarak kullandığım Nerolinn’in Rose Remedy Krem de aynı şekilde güneşten benim ve kızlarımın yüzünü korumak için kullandığım ve Hülya Sonugür’ün bize henüz 6 aylık bebekken tavsiye ettiği bir diğer ürün.
  
Türkiye'de kendi yaptığı doğal ve organik kozmetikle ses getiren Nerolinn’in sahibi meslektaşım Kimyager Emine Koçer benim güneş ve cilt bakımı ile ilgili sorularımı yanıtladı.

5 yorum:

  1. Merhaba,
    Nerolinn markasını sizden duydum ve güneş yağını merak ettim, benimde 4 yaşında bir oğlum var.İkimizde beyaz tenliyiz, her sene içeriği temiz bir güneş kremi arayışında oluyorum. Ben şimdiye kadar hep yüksek faktörlü kremler kullanırdım, tabi bu yazıyı okuduktan sonra vazgeçtim.. Bu markayı denemek istiyorum fakat vücut için yağ ve yüz için de bahsettiğiniz krem dışında başka koruyucu birşey kullanmıyor musunuz? koruyuculuğu yeterli mi? ve güneş sonrası ne kullanıyorsunuz kızlarınıza ve kendinize? Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz 6 senedir nerolinn yaglarini kullaniyoruz..onu da tam ogle saatlerinde suruyoruz. Genelde kisa kollu tshirt ile kumsal ve parka gidiyoruz. Guneste direk uzun kalmiyoruz. Ek bir sey de surmuyoruz. Gunes sonrasi yine ayni gunes yaglarini veya sari kantaron yagini kullaniyorum. Sevgiler.

      Sil
  2. Merhaba. 40 yaşındayım. Cilt yaşlanmasının önüne geçebilmek için güneş koruma faktörlü bir krem arayışına girmiştim. Ama sadece güneş kremi değil cilt bakım kremi olsun istemiştim. "La Roche Posay Hydraphase Intense UV spf 20" ve "Bioderma Hydrabio Perfecteur spf 30" isimli iki krem aldım. Benim cildimle ilgili en önemli sorunum sürdüğüm kremin sivilceye yol açması. Çok sivilceli bir cildim yok ama yüzüme birşey sürdüğümde ufak sivilceler çıkıyor bu yüzden her kremi süremiyorum. Bu yukarıda bahsettiğim iki marka problemli ciltlere özel ürünler çıkaran dermokozmetik markaları, bunlar sivilce yapmaz diye aldım ve hakikaten yapmadılar. Ama nemlendirmelerinden çok da memnun kalmadım. Üstelik pahalılar. En son da, yüz temizliğinden sonra gece sürmek için bir krem arayışındaydım. Sebamed Visio Hydrating Cream aldım. Onda spf vermemiş bile, ama güneş filtresi olduğu yazılı. Bu kremi nemlendirme anlamında daha çok sevdim. Hem gece hem gündüz sürüyorum iki gündür. Yoğun, yağlı bir krem olması beni memnun etti. Sivilce de yapmadı ne güzel.. Yalnız içeriğindeki güneş koruyucu maddelerle ilgili şüpheye düştüm. La Roche Posay'inkinde ve Bioderma'nınkinde Octocrylene var. Sebamed'inkinde Ethylexyl Methoxycinnamate yani Octinoxate var. Tabii içeriklerinde farklı farklı cilde yararı olduğunu düşündüğüm şeyler de var; hyaluronik asid gibi (hepsinde aynı değil bu maddeler).
    Kokoş biri değilim yanlıs anlamayın. Sadece cildimi nemlendirmek, bakım yapmak, güneşten korumak, erken cilt yaşlanmasının önüne geçmek; bunu yaparken de sivilcelerle uğraşmamak istiyorum. Bu konuda bilgili biri olarak bana ne yapmamı, ne kullanmamı tavsiye edersiniz? Neolinn'in kreminin içinde faydalı neler var acaba? Güneş koruması var mı? Sizce sivilce yapar mı?
    Cildim normal. Normalden karmaya dönük veya yağlı ciltler için olan ürünleri kullanıyorum. Sivilce sorunum ergenlikte bile olmadı ama sürmeyi çok sevdiğim kremler bana yaramıyor. Sonunda aradığım kremi buldum (Sebamed) derken, bu Octinoxate canımı sıktı. Bir cevap yazarsanız çok mutlu olurum.
    Saygılarımla,
    Ebru Yeşilova

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ebru hanım,
      Nerolin antoaging rose remedy krem dediginiz markalari kullandiktan sonra bende kizariklik yapan cildimde muhtesem oldu. Denemelisiniz. Ama cilt tipinizi soylerseniz nerolin Emine hanim size ozel krem de yapabilir. Sevgiler.
      Nerolin tel: 0212 284 83 72

      Sil
    2. Ebru hanim, nerolin urunlerini bize.cocuk doktorumuz tavsiye etti. Pek cok doktorun recetesinde yazdigi urunler. Dikkat cekici derecede rahatsizliklarda basarili dogal urunler oldugundan web sitesi ilac firmalari tarafindan sikayet edilmis. Siz telefonda gorusup dukkana giderseniz size bilgi verebilir.

      Sil