1 Mart 2015 Pazar

Parlak ve kalın saçlar için Bentonit killi saç maskesi



Bentonit killi saç maskesi

Son zamanlarda pek hatırlanmasa da iyileştirici killer tarihte pek çok kültürde bileşimi sayesinde vücuttaki toksinleri atmak için kullanıldı. “A’dan Z’ye Bentonit kili” yazımda bahsettiğim gibi Amerika yerlileri bentonite “iyileştiren çamur”, Hindistan’da Vedik geleneğinde “Ölümsüzlüğün nektarı” diyorlardı. 1. Dünya Savaşı döneminde, Alman doktorlar enfeksiyon kapmış yaralara bentonit terapisi uygulayarak ölüm olaylarını ciddi bir şekilde düşürmüşler. Bir çok hayvanın doğada hastalık anında vücuduna giren zehirleri atmak için kil ve toprak yediğini biliyoruz.

Rengi açık yeşil, sarı ve beyaz tonları arasında değişebilen, kokusuz ve leke yapmayan bir volkanik kül olan bentonit kili, lapa olarak dışarıdan, suda, banyolarda uygulanabildiği gibi, içilerek de detoks olarak kullanılabiliyor.

Sayısız kullanımı olan ve hakkında pek çok kitap yazılmış olan bentonit kilinin bir kullanımı da saç maskesi şeklinde.


bentonit kili ve zeytinyağı karışımı
Bentonit killi saç maskesi yapımı:

2 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı
2 tepeleme yemek kaşığı bentonit kili (hazır suyla karışmış halde)
2 damla lavanta yağı (ya da tercih ettiğiniz esansiyel yağ)

Hepsini karıştırın. Saç diplerinize uygulayın. Sonra tüm saça yedirin. Eğer saçınız uzunsa bu oranlarda daha fazla maske yapıp saçınıza uygulayın. Bone takın ki kurumasın, kolay yıkansın. Saçınızda yaklaşık 5dk-20dk kadar bekletin. Nasıl yıkıyorsanız öyle yıkayın. Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Bentonit kili detoks terapi

Hazır detoks terapi amaçlı kil lapası
Bentonit kilininin suyla lapa kıvamına getirilmiş bu halini kullanmak çok kolay. Tek başına kil saç diplerini kurutabileceği için kili yağ ile birlikte saçınızda kullanın.

Daha pratik bir uygulama için şampuanınıza bir miktar kili karıştırıp saç yıkarken kullanabilirsiniz.
Daha doğal bir kullanım için bentonit kilini tek başına şampuan yerine saçınıza uygulayabilirsiniz. En son saçınızı 1 yemek kaşığı elma sirkesi konmuş 1 bardak suyla durulayın. Bazı tariflerde 1 birim bentonit kilini yarısı kadar elma sirkesi ile de karıştırıp saçlarında kullananlar var.

Bentonit killi saç maskesinin faydası:

Saçınızı kimyasalsız temizler ve parlatır. Saç maskesi olarak özellikle boyalı saçlarda boyanın kimyasallarını detokslamak için kullanabilirsiniz. Kıvırcık saçlar için de dalgaları ortaya çıkarmakta kullanabilirsiniz. Bentonit kilinin canlandırma özelliği vücudun kan akışını, oksijen seviyesini ve hücre onarım hızını arttırmaya yardımcı oluyor. Böylece, virüs, bakteri ve toksinlerden kaynaklanabilecek egzema ve sedef hastalığı gibi ciddi deri hastalıklarından sivilcelere dışarıdan maske olarak uygulandığında etkili oluyor. Saç maskesi saç diplerine daha çok kan akışı sağlayabilir, maskeyi kepek, konak gibi problemlere karşı uygulayabilirsiniz.

Dikkat: Bentonit kili etkisi azalacağı için metal ile temas etmemeli.

Bentonit kili satın almak isteyenler nasıl alacaklar?
Medikil ürünlerini ihtiyacınıza göre tek tek ya da benim gibi topluca hepsini denemek için alabilirsiniz. Ben siparişimi www.medikil.com.tr sitesinden verdim. Burada Medikil ürünlerini ihtiyacınıza göre bilgilerini okuyup seçebilirsiniz. Medikil firması Doğal Anneyim takipçilerine %10 indirim uyguluyor.  info@medikil.com.tr  ya da 0850 520 00 55 nolu telefondan sipariş verebilirsiniz. İndirim almak için telefonla sipariş verirken doğal anneden duydum demeniz ve ismimi vermeniz yeterli.

Bentonit kili ile ilgili daha fazla bilgi için bentonit kili facebook sayfasını, twitter ya da instagramı takip edebilirsiniz.

Sizin uyguladığınız bentonit killi bir saç maskesi tarifiniz var mı? Varsa aşağıda paylaşın :)

Önemli not: Bu blog kendi araştırmalarım sonucu edindiğim bilgileri içermektedir. Bilgi vermek amacıyla yazılmıştır. Burada anlatılan ürünleri kullanıp kullanmamak sizin kendi sorumluluğunuzdadır. Herhangi bir hastalığın tedavisi için ilk önce doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.

2 yorum: