1 Nisan 2014 Salı

Mom's Green'den Doğal Annelere tam sette ücretsiz kargo!

https://www.yesilanne.com/Dogal-Temizlik-Firsat-Paketi--50-Indirimli----9-Urun-Bir-Arada,PR-23.html
Bahar geldi, bütün ağaçlar çiçek açtı. Havalar ısındı. Artık evlerde bahar temizliği zamanı da geldi. Evimizi temizleyelim derken kimyasallarla daha da kirletiyor musunuz? Yoksa doğal deterjanlarla mı temizlik yapıyorsunuz?

Belki bloglarımda bahsettiğim karışımları yapıyorsunuz, belki vaktiniz yok, ya da uğraşamazsınız diye organik deterjan alıyorsunuz. Belki de evinizi daha doğallaştırmak ve organik deterjanlara geçmek istiyorsunuz.
Prematüre doğan bebeği için ilk kez deterjan üretme işine giren sevgili Işık Kırgız, canla başla tüm evleri doğal temizliğe alıştırmaya çalışıyor. Işık Yeşil Anneyim blogunda hayatımızdaki kimyasallarla ilgili çok aydınlatıcı bilgiler aktarıyor. Mutlaka bakın :)

Ecocert sertiifikalı bitkisel hammaddeler ile üretilen Mom's Green, bahar temizliği için Doğal Annelere tüm set için kargo bedava hediyesi veriyor. Bunun için satın alırken hediye çeki kısmına "dogalanneyim" yazmanız yeterli. Işık'a doğal annelere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Ben yeni setimi ısmarladım. Memnunum ve güvenle kullanıyorum. Baharda yapılacak işim çok... perdeler yıkanacak, her yer silinecek, dolap içlerindeki kışlıklardan kazaklar kaldırılmadan önce yıkanacak...

Peki siz bahar temizliğinizi nasıl yapmayı planlıyorsunuz?

Not: Lütfen en son kampanyalar için www.yesilanne.com'u takip edin.



3 yorum:

  1. sevgili anneler doğal deterjan ürünü yoktur lütfen aşağıda yazılı makaleyi okurmusunuz
    Temizlik İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze kadar hayati öneme haiz faaliyetlerin temelini oluşturmaktadır. Zira sağlığın temel unsuru temizlik ve hijyendir. Deterjanın çıkış tarihçesi olarak petrolün insan hayatına girişiyle birlikte başlasa da daha öncesinde kullanılan deterjanlar sadelik ve doğal olmaları nedeniyle kimyasallara dayalı birçok hastalığın önüne geçtiği gibi doğaya geri dönüşümünün zararsız olması doğanın ekolojik dengesini korumuştur. Örneğin eski çağlarda sabun odun külünün su içersinde bekletilerek suyla karışan ham potasyum doğal yağlar ve koku esanslarıyla karıştırılarak %100 doğal, cilde zarar vermeyen sabunlar üretilmiştir. ya bulaşıklar onlarda ya sabunun öğütülerek sirke ile karıştırılmasından elde edilen sıvı yada saf sirke kullanılarak yıkanırdı.

    Gelelim petrol ürünlerinin çeşitli alanlarda kullanımına elde edilen yan kimyasallarla belki daha iyi bir hijyene kavuştuk, salgın hastalıkların önüne geçtik ne var ki bu tür deterjanlarda ya kansere ya da sinir sistemimize önemli oranlarda zararlara yol açtı bizlere verdiği zararların yanı sıra gelecekte var olacak nesillere ekolojik dengesi bozuk bir dünyayı miras bıraktı. Evet, modern yollarla üretilen deterjanların Cilt hastalıklarına, ağız, mide, boğaz iltihabına sebep olduklarını, sinir sistemini tahrip ettiklerini kaçımız biliyor.

    Vatandaşlarımızın şunu iyi bilmesi gerekiyor marketlerde yaptığımız alışverişlerde beğeniyle aldığımız deterjanların tümünde yan kimyasallar kullanılmaktadır. Bir takım firmaların doğal deterjan olarak bizlere sunduğu deterjanlarda da maalesef bu kimyasallar vardır. Kısacası doğal deterjan ürünü diye bir ürün hemen, hemen yoktur. Tabi bu deterjanları kullanmama gibi bir lüksümüz de yoktur. Peki öyle ise deterjan kullanımın da dikkat edebileceğimiz hususlar neler olmalıdır.

    Öncelikle kokusu yoğun olan deterjan ürünlerinde ziyade kokusu daha az yada kokusuz ancak temizleme gücü yüksek kaliteli deterjanları tercih etmeliyiz. Bunun yanı sıra alacağınız deterjan ürünleri Geniş bir antimikrobial spektruma sahip olmalı, Organik maddelerden ve kullanılan diğer kimyasallardan etkilenmemeli, Toksik olmamalı. Kullanıcıya zarar vermemeli, Yüzeye uyum göstermeli aşındırma ve bozulmaya neden olmamalı, Kullanım kolaylığı olmalı, Kokusuz olmalı, ekonomi adına ucuz deterjan alınarak kullanılmamalı, bilin ki bulaşık deterjanı ve yüzey temizleyiciler ile toz deterjanlarda kullanım oranı azaldıkça ucuza aldığınız deterjanların 2 kutusunun yaptığı ekonomiyi bir kutudan alır ve sağlığınızı da korumuş olursunuz. Bu anlamda Konsantre veya seyreltilmiş kullanımı dayanıklı olmalı, Suda kolay çözünebilirlik özelliğine sahip olmalı

    Tüm bu önerilerden yola çıkarak marketlerde süslü etiketlerle satışa sunulan deterjanlar ekonominizi sarsıyorsa bilin ki markası duyulmamış reklam oranı az olan deterjanlarda da bu saydığımız tüm özellikler bulunmaktadır. Ve hatta daha kaliteli ürünlerinde olduğu şüphe götürmez.

    Burcemavm sağlıklı günler diler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarınızda da bahsettigi gibi deterjanlarin iceriginin ekolojiyle ve insan dogasiyla en az tahribat verecek sekilde olmasi gerekiyor. Blogumda ozellikle kimyager olmamin da etkisiyle zararli kimyasallardan uzak urunlere yer veriyorum. Hatta isteyenler icin evde deterjan yapimi tariflerim var. Icerigi bakimindan Mom's Green'e ben de guveniyorum ve kullaniyorum. Sahibini de bizzat taniyorum. Sizin bahsettiginiz ucuz ve reklami yapilmamis merdivenalti zararli kimyasallardan yapilan deterjanlardan herkesin uzak durmasi gerekiyor. Makaleyi paylastiginiz ve hassasiyetiniz icin tesekkur ediyorum. Sevgiler.

      Sil
  2. Evet maalesef marketlerimiz ve Tv de reklamı yapılan deterjanlar ve çamaşır suları kimyasal içeriyor. Zaten bu sebeple Moms Green markasını oluşturma ihtiyacımız doğdu. Bitkisel veya Doğal deterjan olmaz demenin bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Biz Ecocert sertifikalı Almanyadan aldığımız %100 bio based içeriklerle ürerim yapıyoruz. Türkiyede ilk olabilir belki ancak Avrupa, Kanada ve Amerika da bir çok ürün var böyle. Hatta markettede satılıyor. Burada da yeterli talep olduğunda marketlerde de satılacaktır. 5 yıl önce organik tavuk, süt yumurtada yoktu değil mi?

    YanıtlaSil