28 Nisan 2014 Pazartesi

Anaokulları sebze yetiştiriyor!

Murat Tapik anaokulu öğrencileri ile
Anne ve babasına ben çiftçi olmak istiyorum diyecek çocukların yetiştiği anaokulları gerçek oluyor. Bir süredir alışveriş yaptığım Datça Murat Çiftliği sahibi Murat Tapik okullarda ve anaokullarında toprak, tarım, sebzeler, yerli tohum ile dikim konusunda minik çocuklara eğitimler vermeye başladı. Kendisi de bu blogumda anlattığım gibi Türkiye'nin en iyi okulları sayılan Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi'nden sonra çiftçilik yapmaya karar vermiş.

"Geleceğin büyükleri ve şimdinin miniklerinin doğayı tanıması, toprak ile bütünleşmesi ve bilinçli beslenmesi en önemli işlerimizden... Desteklerimizle inşallah birçok anaokulunda çocuklar yerli salatalıklar, domatesler yetiştirecek, en önemlisi de doğa sevgisini çok erken yaşta hissedecekler. Şehirde büyüyen bir çocuğun ilk çilek fidesini ekerek, toprağa alışmalarını sağlamak, ürünleri nasıl ve ne zaman yetiştiğini öğretmek belki de tüm işlerimizden daha da önemli bir aktivite. Son bir kaç hafta daha pek çok yerde bu aktivitelerimize devam edeceğiz. " diyen Murat bey resimlerde Eyüboğlu Erenköy anaokulunda miniklerle bostan ekimi yapıyor. Tüm fotoğraflar burada. "Kendi anaokullarında proje geliştirmek için, her zaman gönüllü olarak destek veririm değerli hocalara" diyen Murat bey'e murat.tapik@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Minik eller iş başında

27 Nisan 2014 Pazar günü benzer bir şekilde Slowfood'dan Leyla Kabasakal, Kadıköy Özgürlük Parkı'nda çocuklara bostan yapma etkinliği düzenlemişti. Etkinlikler ile ilgili güncel bilgileri daha çok Doğal Anneyim facebook sayfamda yayınlıyorum. Oradan da takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder