5 Ocak 2014 Pazar

En sevdiğimiz ahşap oyuncağımız logy



Çocuklar için oyuncak her zaman çok önemlidir. Oyuncak oynamak çocukların zihin gelişimini sağladığı gibi onları meditatif bir duruma sokarak içlerinde sıkışmış duyguların ve enerjilerin salınmasına yardımcı olur. İlgili anne babalar olarak hangi oyuncak çocuğuma daha faydalı olur diye oyuncak reklamlarına bakarak alışveriş yapıyorsanız hata yapıyor olabilirsiniz. Bir yetişkinin yaratıcı fikri sonucu üretilmiş olan ışıklı, müzik çalan, zıplayan, uçan oyuncaklar sadece çocukların izlediği oyuncaklar olarak kalır. Bir iki oynama ile de sıkılırlar. Çocukların yaratıcılıklarını bu oyuncaklar geliştirmez. Ancak top, çubuk, çember, ahşap, kütük, bloklar gibi sade materyal ve şekillerle çocuklar aklınıza hiç gelmeyecek üretkenlikler gösterebilirler.

Ben de evde “Sade Yaşam” adlı kitabı okuyalı beri oyuncakları devamlı eliyorum. Eleyemediğimiz oyuncakları oyuncak kütüphanesine dolaba kaldırıyoruz. Etrafta devamlı duran 10 kadar oyuncak, 10 kadar kitap, boya kalemleri olmasına çabalıyoruz. Daha fazla değil. Çocuklara çok fazla seçenek verildiğinde bu yoğunluğun altında sıkılıp ne yapacaklarını hangisini seçeceklerini bilemiyorlar. O yüzden ne kadar az o kadar iyi. Aslında kendi oyuncakları ile değil, daha çok evdeki ufak biblolar, yemiş tabaklarına doldurdukları boncuklar, pullar, kağıt çöpleri ile oynamayı seviyorlar. Bunlar bir yemek oluyor bebeklerine, bir yağmur oluyor havalarda uçuşuyor.

Peki hiç mi oyuncak almıyorum? Alıyorum elbette. Özellikle çocuklarımın kendi çocuklarına aktarabilecekleri ahşap oyuncaklar çok değerli bizim için. Bu görüşlerim çerçevesinde en son karşılaştığım ve hemen temin ettiğim bir ahşap oyuncaktan bahsetmek istiyorum.

Logy doğal ahşap blok oyuncakları ilk IBS fuarında gördüm. İlk bakışta normal tahta bloklara benziyorlardı. Ama içlerinde çocuklar için zararsız ancak blokları birlikte tutacak güçte mıknatıslar bulunuyor. Bu da onları diğer ahşap bloklardan farklı kılıyor. Çocuklar standart ahşap bloklarla yapılabilen şekillerin üstüne yer çekimine karşı gelen şekiller de üretebiliyorlar.

Logy manyetik doğal ahşap bloklarımız çekmeceli kutularda geldi. Kızlarım kutuları da oyunlarına dahil ettiler. Boncuklarını, misketlerini doldurdular. Logy’nin en çok beğendiğim özelliği ise Türk yapımı olması. Bu yenilikçi oyuncak girişiminin sahibi Pınar Karaca da iki ufak çocuk annesi. Kendisiyle yaptığım sohbette son 3 senedir evde en çok oynanan oyuncağın bu olduğunu ilk olarak kendi çocuklarında denediklerini söyledi. Logy ilk 2013 ortalarında piyasaya çıkmış. Oyuncaklarda kullanılan ahşaptan boyaya kadar her şey çocukların sağlığına göre düşünülmüş. Gerçekten de şimdiden bizim evimizde de en baş sıraya oturdu logy oyuncaklar. Hatta hemen bir tane de yeğenim için ısmarladım. Bu kaliteli oyuncakları gören başkaları da torunları için almak istediler.

Logy’nin mıknatıslarının bir özelliği de 360derece her noktadan diğer bloklara tutunabilmesi. Böylece sınırsız birleştirme şansınız oluyor. Araba yapmak için dönebilen tekerlekli mıknatıs parçaları da var. Oyuncağın yaş aralığı ise 0-99 olarak belirtilmiş. Hemen biz de anne, baba, dedeler oynamaya giriştik. Çocuklar bir sürü tasarım yaptılar. Her eserlerini resimlememi istediler. İşte yaptıkça gelişen ürettiklerimiz.
















Siz de sipariş vermek isterseniz Logy’nin sitesine bakabilirsiniz.  

Pınar hanım 2014’e damgasını vuracağını düşündüğüm logy manyetik doğal ahşap bloklardan bahsederken daha başka yenilikçi oyuncakları da olacağı haberini vererek beni heyecanlandırdı. Logy’nin yeni haberlerini merakla bekliyor olacağım.

Herkese çocuklarıyla birlikte keyifli oyunlarla dolu günler diliyorum.
Unutmayın oyun oynamanın yaşı yoktur :)

1 yorum: