13 Aralık 2013 Cuma

MOM-Z 2013 annelerin yeni sosyal medya seçimlerini anlattı!

11 Aralık 2013 Çarşamba günü ikinci MOM-Z etkinliği yapıldı. Hava şartlarının kötü olması İstanbul'un karlı olmasına rağmen kızları babanemize emanet edip bir vapurla etkinliğe gittim. MOM-Z sosyal medyada aktif olan benim gibi 42 bloggerdan destek almış. Salonda pek çok blogger vardı.

Etkinlikten dinlediğim konuşmacılardan en çok dikkatimi geçen sene de bir konuşma yapmış olan Mom Central CEO'su Stacy DeBroff oldu. Geçen sene Stacy annelerin satın alma gücünün blogger pazarlaması tarafından nasıl müthiş bir şekilde yönlendirildiğini, Amerika'da bloggerların piyasadaki ürünlerin geri çekilmesine varan kampanyaları nasıl yönettiğini ve bunu gücü fark eden Türk şirketlerinin kazanacağını anlatmıştı. Bu seneki konuşmasında Stacy artık annelerin sosyal medya'yı çok fazla kullandığını, her an akıllı cep telefonlarından anlık olarak özellikle fotoğraf ve kısa video içeren instagram, tumblr gibi sitelere girdiklerini, yemek tarifleri ve pratik konuları incelediklerini anlattı. Hatta pek çok gencin artık facebook'tan ayrılıp daha hızlı paylaşım sağlayan instragram, pinterest tarzı sitelere yöneldiğinden bahsetti.

Türkiye'de sosyal medya akımınındaki yenilikleri daha iyi takip eden şirketler daha çok kazanmaya başladı. Ben de iletişim konusunda sosyal medyayı oldukça etkili buluyorum. Özellikle kendim gibi annelere ve babalara ulaşmada! Ancak çocuklarım için bu hızlı akımın 10 sene içerisinde nerelere gideceğini pek kestiremiyorum. Öyle ki insanlar internette bilgiye ulaşmak için fazla beklemek istemiyorlar. Daha hızlı bağlantı ve network sağlayan, basit internet sosyal medya siteleri daha revaçta. Bilişim Zirvesi 2013 ICT Summit Now'da dinlediğim Blue Kiwi konuşmacısı Robert Shaw da şirketlerin içinde çalışanları dışarıdaki sosyal medyadan içeriye çekmek için şirket içi çalışan sosyal medya yazılımı geliştirdiklerinden bahsetmişti.

Tüm dünya sosyal internet ağları ile örülmeye başladı. Ben yine de geleceğin sağlam temellerini atmada yüzyüze iletişim çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bilgi elbette en kolay internetten paylaşılacak. İnternette çok vakit geçtikçe gerçek arkadaşlarla daha az vakit harcanıyor. Ancak ben internetten kendime yakın bulduğum yeni arkadaşlarımla yüzyüze görüp bir çay içmeyi ihmal etmiyorum. Yoksa bu gidişle elektrik kesilince yalnız kalacağız...

2 yorum:

  1. kara kışa rağmen ben de oradaydım ancak öğledensonraya kalan pek çok konuşmacıyı maalesef dinleyemedim!
    Anadolu yakasına vapurla geçmek zorunda olduğum için erken ayrıldım ancak kesinlikle bu dönemin anneleri adına kaliteli bir buluşmaydı!
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir başka etkinlikte tekrar görüşmek üzere diyelim o zaman :) sevgiler.

      Sil