22 Aralık 2016 Perşembe

Bebeğimin egzema hikayesi, bentonit kili ile alerji temizliği

Egzema başlangıcı
Günümüzde artık alerjiden muzdarip olmayan bir bebek ya da çocuk duyamaz olduk. Her ne kadar doğal beslensem, şeker, sigara, alkol tüketmesem, ilaç kullanmasam, olabildiğince doğal doğum yapsam, doğumdan itibaren bebeklerimin kimyasallarla etkileşimlerini sınırlasam, ekolojik ürünler kullansam da yine de chemtrails ile kirlenmiş havadan, gıdalardan, sudan bir şekilde toksinler hayatımıza giriyor. Dışarıdan bedenimize girişi engellesek de içimizi de düzenli olarak temiz tutmak durumundayız. Hem kendimizin hem de çocuklarımızın. Bunun için sebze suyu içmek, su yosunu tüketmek, bitkisel ağırlıklı alkali beslenmek vücudun toksinleri atma becerisini artırıyor. “150 Yıl Yaşayabilirsiniz” kitabı yazarı Prof. Mikail Tombak mesela bunun için düzenli olarak lavman yapılmasını öneriyor. Ancak çocuklar ve yetişkinler için yapılabilecek en güvenli detoks yöntemlerinden biri bentonit kili kullanmak. Biz de son bir aydır anne ve 3 çocuk kil detoksu yapıyoruz. Bentonti kili ile ilgili "A'dan Z'ye Bentonit kili" yazımda detaylı okuyabilisiniz.

Alerjilerin sebebi ne?
Eğer deride alerjik bir döküntü varsa içeride karaciğerin toksin ve yağlı dokularla dolduğunu ve alerjik reaksiyonları nötralize edecek antihistaminleri üretmekte zorlandığının işareti olarak düşünülebilirsiniz. Bu noktada içeriden karaciğeri temizleyip iyileştirecek uygulamayı yapmak ve ilaçlarla sorunu bastırmamak önemli. Vücudumuz bize bir şeyleri yanlış yaptığımızı anlatıyor. Acaba süt, gluten, evdeki temizlik ve kozmetik ürünlerindeki kimyasallar, ya da kullandığımız kokular mı bedenimize dokunuyor? Yapılan araştırmalar bir bebeğin kordon kanında 200’den fazla toksin ile doğduğunu gösteriyor. Bir günde 80bin kimyasala maruz kalıyoruz. Bu kimyasal yağmurunu hamilelik öncesinden başlayarak nasıl azaltabileceğimizin yöntemlerini ilk kitabım "Doğal Annelik Yolunda - Doğum ve Hamilelik" te anlatıyorum.  

Alerjik durumlarda bentonit kili güvenle kullanılabilir. Bentonit kili solüsyon olarak içildiğinde yada banyo suyuna katılarak deri yoluyla alındığında içeride alerjiye sebep olan allerjenleri henüz kan hücrelerine yapışmadan yakalayıp nötralize ediyor ve boşaltım sistemi ile birlikte atılıyorlar. Böylece alerjiye sebep olan etkenler azaldıkça vücut onlarla mücadele yerine iyileşmeye enerjisini harcayabiliyor. (Bknz. Living Clay, Perry A.)


Alerjik bebekler

Peki sizin bebeğiniz de alerjik mi? Bunu artık çok fazla anne söylüyor. Benim de kızlarımda alerjik reaksiyonlar gördüğüm anlar oldu. Çocuk doktorumuz bebeklerim doğduklarında kontrole götürdüğümde kulak memesi arkasına bakmış, orada kuruluk varsa alerjik potansiyele sahip olduklarını söylemişti. İlk iki kızımda katı gıdaya geçince ağız etrafındaki besin alerjileri dışında ciddi bir problem yaşamadık. Bunları her beslenmeden önce ağız etrafına yoğun bir şekilde kendi yaptığım kremi (tarifi linkte) sürerek önledim. 

3. kızımın egzema hikayesi ve tedavisi
Başlangıçta kolda ve diz arkasında çıkıp sonra ciddi egzemaya dönüşen durum
Şimdi 2 yaşında olan 3. kızımda ise bu yıl içinde bir egzema problemi yaşadık. Başta 6. ayda kollarında dirsekler üstünde ufak kırmızı egzemalar çıktı. Sonra yokoldu. 1 yaşından sonra diz arkasında kırmızı noktalı egzemalar çıkmaya başladı. Bir ara öyle ki iki dizi arkası da ceviz büyüklüğünde devamlı kıpkırmızıydı. Çocuk doktorumuz egzema olduğunu söyleyip süt ürünleri ve gluten içeren gıdaları kesmeye dikkat etmem gerektiğini söyledi. Dermatolog doktorumuz da nikel alerjisi olabileceğini söyledi, kortizonlu bir krem verdi ve nikel içeren gıdaları kesmemi önerdi. Kremi kullanmak, nikelsiz, sütsüz ve glutensiz gidalar egzemayı bir süreliğine yokettiyse de normal beslenmeye dönünce tekrar başladı.
Kortizonlu krem ve nikel, gluten ve süt alerjisi diyetiyle düzelmiş hali-Mart sonu 2016
Kortizonlu kremi bıraktıktan sonra yavaş yavaş gıdaları tekrar tanıtınca çıkan durum-Nisan 2016
Bu sırada biyorezonans yapan bir arkadaşım SCİO cihazı ile alerjisine bakıp gerekli çalışmaları yaptı. Bende ve bebeğimde glutene ve bazı besin maddelerine karşı hassasiyet bulguladı. Bu ciddi bir alerjiye dönüşmemiş olacak ki yaptığım ev tipi gluten alerjisi testinde negatif sonuç aldık. (Gerçi bu test tam doğru cevap vermeyebiliyormuş deniyor)

Az çok diyet ve homeopati ile iyileşme başlangıcı-Mayıs 2016
Sonra homeopatım Burcu Budak Albayrak’la ve homeopati bilen dermatoloğum Dr. Emine Betin’in de önerileriyle alerjisine karşı Sulphur vermeyi denedim. Yaz başında babaannesi geldi. Benim pişirdiğim yemekleri yaptı, bol bol oynadı, pek su içmediği için bol su içirmeye özen gösterdi, öptü, sevdi. Ve kırmızı egzemalar kayboldu! Şimdi halen şaşkınlıkla babanesinin sevmesinin mi yoksa pek iyi yapamadığım diyetin mi (şimdi alerjinin başladığı dönemdekilerle aynı şeyleri yiyor) başarılı olduğunu tam bilemiyorum. Ancak homeopatik remedinin bu durumda çok iyi işlediğini düşünüyorum.
Egzemasız diz arkaları-Normal diyet-Ekim'den bu yana Bentonit kili kürü devam ediyor-Aralık 2016
Günümüzde pek çok anne bebeklerinde benim gibi alerjik reaksiyonlarla uğraşıyor. Etrafımdaki annelerden atopik dermatit rahatsızlıklarını devamlı duyuyorum. Gerçek sebebi bulmaya çalışmak ve belirsizlikler beni çileden çıkardı. Bir yandan herkesin homeopati ve biyorezonans çalışması yaptırması mümkün değil.

Peki alerjiyi geri döndürmek ve tekrar olmasını önlemek için içeriyi ve karaciğeri nasıl kolayca temizleyeceğiz? Sadece diyet yapmak ve yüzeysel kremler kullanmak yeterli değil. İçerideki toksin temizliğini de yapmadan tam bir iyileşmenin olması düşünülemez.

Yapılan bir bilimsel araştırmada zehirli sarmaşık ve ağaçlardan kaynaklanan alerjik iltihapların önlenmesinde ve yok edilmesinde kalsiyum bentonitin etkili olduğu sonucu elde edilmiş. Bundan yola çıkarak olası başka alerjik reaksiyonları önlemek için kendimi ve kızlarımı bentonit kili solüsyonu içilen bir detoksa aldım.

Bentonit kili detoksumuz-Ekim-Kasım-Aralık 2016
Peki bentonit kilinin alerjilere karşı uygulaması nasıl?
Bazı kişilerde bentonit kili alımı hemen sonrasında durumlarında ani bir iyileşme görülüyor. Bazen alerjiler toptan yokoluyor. Bazı kişiler görülebilir sonuçlar almak için uzun süre düzenli kullanmak durumunda kalıyor. Bu tepki elbette karaciğerin ne kadar toksinle dolu olduğuyla ilgili bir durum. Sağlıklı bir karaciğer hasta olana göre daha çabuk etkili çalışmaya dönecektir.

“Living Clay”, Perry A. tarafından yazılmış kitapta yetişkin alerjilerine karşı örnek olacak, mevsimsel veya devamlı bir kullanım şekli söyle belirtilmiş:

1.-7. günler:
Sabah- 90ml sıvı kalsiyum bentonit kili solüsyonu içilir. Sıcak bir kil banyosu 20dk süreyle yapılır. Sonra karaciğer üstüne dışarıdan yaklaşık 1.3cm kalınlığında ve 25cm çapında bir kil lapası uygulanır.
Öğlen- 90ml sıvı kalsiyum bentonit kili solüsyonu içilir.
Akşam- 90ml sıvı kalsiyum bentonit kili solüsyonu içilir. Karaciğer bölgesine tekrar kil lapası uygulanır.
8.-21. günler:
Sabah- 30ml sıvı kalsiyum bentonit kili solüsyonu içilir. Sıcak bir kil banyosu 20dk süreyle yapılır.
Öğlen- 30ml sıvı kalsiyum bentonit kili solüsyonu içilir.
Akşam- 30ml sıvı kalsiyum bentonit kili solüsyonu içilir.
21.gün ve ötesi (alerjilerden korunma amaçlı):
30-60ml sıvı kalsiyum bentonit kili solüsyonu günlük içilir. Haftada 2-3 kil banyosu yapılır.

Burada önerilen kullanım şeklini çocuklara ve kendinize uygularken miktarları ve yöntemi ayarlayabilirsiniz.

Deri hastalıkları için yüzeysel lapayı uygulamanın bir başka yolu da problemli bölgeye 3-4mm kalınlığında sürmek, üstünü streç filmle sararak kurumamasını sağlamak, 3-4 saat sonra çıkarıp yıkamak şeklinde. 5. gün üstüste, sonrasında 3 günde 1 kere, toplamda 5 defa daha uygulama yapmak en uygunu.

Banyo uygulaması: Küveti 40-50lt su ile doldurduktan sonra bir kutunun tamamı (1000ml solüsyon) küvete boşaltılır. Hafif karıştırılır. 20dk içinde kalınır. Haftada 2 defa toplam 6 defa yapmak önerilir. Aynı suya ardarda 2 kişi girebilir. Eğer tüm beden terapisi yapamazsanız ve ayaklardan da oldukça etkili bir detoks yapmak isterseniz, 2-3lt ılık suyun içine 1 bardak bentonit solüsyonu konur. Ayaklar içinde 20-25 dk bekletilir.

Bentonit kili kullanımında yanlış yapmak mümkün değil. Çünkü vücutta birikmiyor, alışkanlık ve bağımlılık yapmıyor, hatta istenilen zamanda yan etkisiz bir şekilde kesilebiliyor.

Bu uygulama için hangi bentonit kili ürünlerini kullanmam gerekiyor?
Ben www.medikil.com.tr sitesinde satılan ürünleri kullanıyorum. Alerjilere karşı sıvı bentonit solüsyonu  (sipariş verirken hangi hastalık için, hangi yaş için istediğin söyleyip kaç şişe almanız ve kullanma miktarını mutlaka sorun. Biz 1 yetişkin ve 3 çocuk için toplam 12 şişe aldık) ve yüzeysel uygulamalarda lokal peloterapi ürününü kullanabilirsiniz. Eğer yetişkinseniz okaliptüslü bentonit banyo terapisi ürününü kullanabilirsiniz. Eğer bebek için kullanacaksanız sitedeki telefondan bebekler için sade kil banyosu solüsyonu isteyebilirsiniz.

Bize alerjinin tekrar etmemesi ve genel detoks için önerilen kullanım miktarı şöyle oldu (fikir vermesi için yazıyorum siz kendiniz için mutlaka telefonda sorun):

Yetişkin- toplam 4 şişe, 1. şişe sabah akşam 30ml, 2.-3. şişe sabah akşam 60ml, 4. şişe sabah akşam 30ml
6-8 yaş- toplam 3 şişe, 1. şişe sabah akşam 20ml, 2. şişe sabah akşam 40ml, 3. şişe sabah akşam 20ml.
2 yaş- toplam 2 şişe, sabah akşam 15ml

Bentonit kilinin yan etkisi var mı?
Bentonit kilini kullanırken su çeken bir yapısı olduğu için olası bir kabızlığı önlemek adına bol su ile tüketilmesi gerekiyor. Eğer metal içeren hayati ilaçlar kullanılıyorsa bu ilaçlardaki metalleri de kendine bağlayarak ilacın etkisini azaltabilir. Bunun için kili kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var. Uzun süre kil kullanmak en iyi etkiyi gösteriyor. İyileşme sürecine giren bedende iyileşme krizi denen bir etki görülebilir. İyileşme sürecinde beden yıllarca biriktirdiği toksinleri atmaya başlar. İlk başta bu sebeple öncesine göre daha kötü hissedebilirsiniz. Devam ettikçe gelişme olur, her şey tekrar yoluna girer. Ör. Eğer cildinizde kızarıklıklar yaşıyorsanız vücudunuz toksinleri cildinizden atmaya başladığında kızarıklık bir süreliğine artabilir. Başlangıçta idrara çıkmada artışla birlikte gerginlik  hissedebilirsiniz. Aslında kötüleşmiyorsunuz, iyileşiyorsunuz. Bu durum 1-3 gün içinde çözülecektir. Ör. Kilin cilde direk uygulamasında kil kaşıntı yapabilir. Bu bir açıklamada asidik toksinlerin ciltten kil tarafından emilirken yarattığı bir durumdur. Kil uygulaması bitince kaşıntı kaybolur. İyileşme krizi yaşandığı sırada bunu ilaçlarla bastırmamak işleyişe karışmamak açısından önemli. Ancak her zaman iç sesinizi ve bedeninizin size anlatmak istediğini dinleyin.

Tüm bu okuduklarınız hakkında tıbbi makalelere ve araştırmalara ihtiyaç duyuyorsanız www.mucizebentonit.com ve www.bentonittedavisi.com sitelerine bakabilirsiniz.

Bentonit kili satın almak isteyenler nasıl alacaklar?Medikil ürünlerini ihtiyacınıza göre tek tek ya da benim gibi topluca hepsini denemek için alabilirsiniz. Ben siparişimi www.medikil.com.tr sitesinden verdim. Burada Medikil ürünlerini ihtiyacınıza göre bilgilerini okuyup seçebilir, sonra info@medikil.com.tr  ya da 0850 520 00 55 nolu telefondan sipariş verebilirsiniz. İndirim almak için telefonla sipariş verirken doğal anneden duydum demeniz ve ismimi vermeniz yeterli.

Bentonit kili ile ilgili daha fazla bilgi için bentonit kili facebook sayfasınıtwitter ya da instagramı takip edebilirsiniz.

GÜNCELLEME Mart 2018: Bu yazıyı yazdıktan sonra 2017 yılında tuzlu fıstık tarzı kuruyemişlere karşı dirsek içinde kızarma ve kaşıntılar olduğunu farketmeye başladım. Tekrar 2017 sonbaharında bentonit kürümüze başladık. 3 yaş olduğu için 2 şişe bitirdik. Derken Aralık ayında kasık içinde kırmızı halka şeklinde bir temre oluştu. Doktor yine egzema dedi. Bu sefer Kerri Riviera'nın "Otizm olarak bilinen belirtilerden kurtulmak" kitabında anlattığı karaciğer detoksu sağlayan Klorindioksit (KD) ile iç ve dış temizlik protokolüne başladık. Protokoldeki glutensiz, kazeinsiz ve şekersiz diyetle birlikte KD içerek ve dışarıdan uygulayarak bir ay içinde egzema kayboldu. Daha fazla bilgi için:
https://vitamingiller.com/kerri-rivera-ile-cd-otizm-protokolu-uzerine-soylesi/

Önemli not: Bu blog kendi deneyimlerim ve araştırmalarım sonucu edindiğim bilgileri içermektedir. Bilgi vermek amacıyla yazılmıştır. Burada anlatılan ürünleri kullanıp kullanmamak sizin kendi sorumluluğunuzdadır. Herhangi bir hastalığın tedavisi için ilk önce doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.

********************************
www.BasakPirtini.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder