Çiğ ve yeşil beslenme son iki senedir kışı daha güçlü atlatmamıza yardımcı oluyor. Emekli çocuk doktorumuz Hülya Sonugür her zaman ilk sebze sonra diğer besinler derdi. Her öğünde yenen sebzeler özellikle de koyu yeşil yapraklılar besin değeri açısından insan bedeni için çok çok önemli.
Çocuklarımıza neden
koyu yeşil yapraklı sebzeleri yedirmeliyiz?
İnsanların sindirim yapısı otoburlara daha yakındır. Otobur
beslenme vücudu alkali yapar ki bu da hastalıkları yenmede büyük rol oynar. Bu
sebeple sağlıklı olmak ve böyle kalmak için çocuklarımızı bebeklikten itibaren
koyu yeşil yapraklı sebzelere ve yeşil içeceklere alıştırmalıyız.
Datça Murat Çiftliğinden aldığım yeşillikler ve onlara yakışan meyve sebzeler |
Çocuklarımıza hangi
yeşillikleri yedirmeliyiz?
Çocuklarına
yeşil gıdaları, salataları yedirmek sanırım tüm annelerin en zorlandıkları
konulardan biri. En sağlıklı olan kara lahana, ıspanak, ısırgan ve diğer otlar,
koyu yeşil yapraklı sebzeler, potasyum, kalsiyum, çinko ve magnezyum içerdiği
için mutlaka yenmeli, suyu içilmeli diyor uzmanlar.
Yeşilliklerin
içerikleri:
Havuçtan
çok daha fazla A-vitamını, portakaldan çok daha fazla C-vitamini, tam buğdaydan
çok daha fazla E-vitamini, sütten çok daha fazla B2-Vitamini ve sindirlebilen
kalsiyum ve kaliteli protein içerirler. En önemlisi meyve, kuruyemiş ve asit
üreten yiyeceklerden daha fazla alkali mineralleri kalsiyum ve magnezyumu
içerirler.
Isırgan
otu ile Organik marulun karşılaştırması: