tag:blogger.com,1999:blog-6327831903122769640.post68288986268344208..comments2024-03-21T00:36:25.211-07:00Comments on Doğal Anneyim: Evde probiyotik turşu nasıl kurulur? A'dan Z'ye soru, cevap ve tariflerle...Başak Pirtinihttp://www.blogger.com/profile/10929892976874225096noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6327831903122769640.post-76038559630845356392016-10-13T13:16:11.943-07:002016-10-13T13:16:11.943-07:00iyi geceler; bir kaç sorum olacak..:)
1/ ben de t...iyi geceler; bir kaç sorum olacak..:) <br />1/ ben de turşuyu oran olarak aynı kuruyorum ..ama iki gün sadece dışarıda bekletip sonra kapağını kapatıp buzdolabına kaldırıyorum..mutfak çok sıcaktı çünkü yazın..ama lezzetli biber turşuları yedim..probiyotik oluyor mu genede kafam takıldı..soğukta beklediği için..turşuya ayrıca sadece tuz koyuyırum başka lezzetlendirici veya başaka birşey koymuyorum..doğrumu yapıyorum?<br />2/ kemik veya köy tavuğu ne kadar dikkat etsemde kısık ateş ağzı kapalı elma sirkesi gibi..asla jelleşmiyor..bu durumda kolajen den faydalanabilirmiyiz?..yada jelleşmesi için daha ne yapabilirim?<br /><br />teşekkür ettim<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327831903122769640.post-20595985861549761402016-08-26T01:21:14.968-07:002016-08-26T01:21:14.968-07:00Okuyup geçmek istemedim, bilgi olarak buraya yazay...Okuyup geçmek istemedim, bilgi olarak buraya yazayım ;<br /><br />Doğal yoğurt mayası dışında mayaladığınız hiçbir şey ile yoğurt elde edemezsiniz. Pıhtılaşmış, katılaşmış sütün bir formunu elde edersiniz, ama onun adı yoğurt olmaz. <br /><br />Neden mi? , şöyle ki;<br />Yoğurdun oluşumunu sağlayan, yoğurdu yoğurt yapan 2 bakteri vardır. <br />1. Lactobacillus bulgarius,<br />2.Streptococcus thermophilus.<br />Bu iki bakteri olmadan yaptığımız şeyin ismi yoğurt olmaz.<br /><br />Süt kesilmesini, pıhtılaşmasını sağlayan bir çok enzim, mikrop, parazit, mantar, bakteri doğada vardır. Nohutta, kozalakta, ıssırganda vs. Süt kesilir, pıhtılaşır, ekşir o kadar. Ama yoğurt olmaz.Anonymousnoreply@blogger.com